MMA

Δεν τα κατάφερε ο Σαββίδης στην Τσετσενία

Δεν τα κατάφερε ο Σαββίδης στην Τσετσενία

Την ήττα από τον Zaur Kasumov γνώρισε ο Αλέξης Σαββίδης μετά από απόφαση των διαιτητών.

Ο νεαρός μαχητής των λεόντων Ασπροπύργου έχασε με απόφαση από τον Zaur Kasumov μετά από 3 σκληρούς γύρους. ο Σαββίδης ξεκίνησε πολύ δυνατά στον πρώτο γύρο και στο όρθιο παιχνίδι το οποίο και κράτησε λίγο γιατί ο kasumov το πήγε στο έδαφος.

Και εκεί ο Σαββίδης όμως, παίζοντας από την πλάτη ήταν πιο επικίνδυνος φτάνοντας πολύ κοντά στην υποταγή με 3 προσπάθειες για armbar που δεν "κλείδωσαν" όμως τελικά αν και έκαναν ζημιά στο αριστερό χέρι του Τσετσένου. Στο τέλος του πρώτου γύρου κρατούσε φανερά το πονεμένο χέρι του... εκεί άλλοι θα είχαν κάνει ταπ, αλλά τα είπαμε οι μαχητές εκεί είναι σκληροί.

Δυστυχώς όμως στον δεύτερο γύρο δεν μπόρεσε να έχει ανάλογη επιτυχία, μάλιστα δέχθηκε και ένα δυνατό χτύπημα στην αρχή που τον ανάγκασε να πέσει πίσω και δεν μπόρεσε να βγάλει τις ίδιες επιθέσεις από την guard του, ενώ ο Τσετσένος πέρασε και ground and pound.

Ο τρίτος γύρος ήταν πιο μοιρασμένος, πιο επιθετικός ο Σαββίδης με τον Τσετσένο να κρατάει από τοπ θέση με νύχια και με δόντια. Ίσως δεν διοργάνωση εκτός "έδρας" να δινόταν και άλλο αποτέλεσμα, αλλά εκεί ο γύρος δόθηκε σίγουρα στον Kasumov.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ως ένα βαθμό το κάπως άναρχο και απρόβλεπτο παιχνίδι του στην όρθια μάχη μπορεί να δουλεύει και να ξαφνιάζει τους αντιπάλους αλλά αν είναι έμπειροι και "ψημένοι" το συνηθίζουν και μετά γυρνάει δίκοπο μαχαίρι αφού αυτές οι κινήσεις που κάνει τον αφήνουν ανοιχτό μετά. Ειδικά αν ο αντίπαλος δεν έχε κουραστεί και έχει καθαρό μυαλό και αντανακλαστικά. Κάπως έτσι του πήρε το Takedown στον πρώτο γύρο και έτσι δέχθηκε και την κόντρα στον 2ο.

Αν καταφέρει να βάλει και εκεί λίγο πιο πολύ τακτική και να την συνδυάζει αυτή την έμφυτη επιθετικότητα και άγνοια κινδύνου, θα ανέβει άμεσα επίπεδο και αθλητές σαν τον Kasumov θα τους κερδίζει. Ήδη σε αυτό το παιχνίδι έφτασε αρκετά κοντά. Στο τέλος ο Kasumov δεν μπορούσε να βάλει την μπλούζα από το πονεμένο χέρι.

Καλή εμφάνιση που έδειξε τις δυνατότητες του αν δουλέψει και άλλο με δυστυχώς κακό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Top 5:Καυτά Ring Girls στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ληστής πήγε για μπάζα σε κοσμηματοπωλείο κι έφαγε της χρονιάς του (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ οι δύο χειρότερες συμμορίες πυγμάχων στην φυλακή (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ