MMA

Conor Mcgregor: "Οι πυγμάχοι δεν επιζητούν μια πραγματική μάχη"

Conor Mcgregor: "Οι πυγμάχοι δεν επιζητούν μια πραγματική μάχη"

Η μάχη του Mcgregor με τον Mayweather είναι περισσότερο φήμη παρά ορατή πραγματικότητα, αλλά ο Ιρλανδός έχει ρίξει το βάρος των προπονήσεων του και των...προωθήσεων του προς την πυγμαχική πλευρά.

Η μάχη του Conor Mcgregor με τον Floyd Mayweather είναι ακόμη περισσότερο φήμη παρά ορατή πραγματικότητα αλλά ο Ιρλανδός έχει ρίξει το βάρος των προπονήσεων του αλλά και των...προωθήσεων του προς την πυγμαχική πλευρά.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram του όπου προπονείται στην πυγμαχία, τονίζει ότι μαχητικές τέχνες που ειδικεύονται σε ένα κομμάτι μιας μάχης έχουν τον σεβασμό του, αλλά σε μια πραγματική μάχη χωρίς όπλα κανείς δεν θα την επιζούσε αφού υπολείπονται του ΜΜΑ ( ή free fighting όπως το λέει ο ίδιος).

"Δουλεύω στο γυμναστήριοsbg charlestownεδώ και χρόνια την ελεύθερη μάχη χωρίς όπλα. Δεν θα αλλάξουν πολλά όταν αγωνιστώ με τους φημισμένους αλλά περιορισμένους κανόνες του Queensbury (σ.σ. η πυγμαχία).

Σέβομαι τους μαχητές που ξέρουν μόνο μια πολεμική τέχνη, από την πυγμαχία, στο kickboxing και το Grappling, αλλά να ξέρετε ότι η γνώση μόνο ενός μαχητικού στυλ απλά δεν είναι αρκετή. Λέτε ψέμματα στον εαυτό σας.

Χάνετε εύκολα σε μια πραγματική μάχη. Μια μάχη χωρίς κανόνες που σας προστατεύουν. Σε μια κανονική μάχη δεν έχετε αρκετά εργαλεία για να μείνετε ζωντανοί. Θα εξουδετερωθείτε και θα χάσετε την ζωή σας. Όπως είχε πει ο σπουδαίος Bruce Lee - όταν μιλάμε για μια μάχη, χωρίς κανόνες, τότε φίλε μου καλύτερα να έχεις προπονήσει κάθε μέλος του σώματος σου".

Είναι εύκολο να πει κάποιος ότι έχει δίκαιο ο Ιρλανδός, σε μια κανονική μάχη προφανώς αυτός με τα περισσότερα όπλα έχει το προβάδισμα όμως κάποιος θα πει ότι τα όπλα δεν φτάνουν πρέπει να είναι και "ακονισμένα". Πιο εύκολα δηλαδή ένας πυγμάχος ακονίζει τα, περιορισμένα, όπλα του παρά κάποιος που προσπαθεί να κουβαλήσει πολλά όπλα.

Γι' αυτό και το ΜΜΑ είναι πιο δύσκολο να το κάνεις "master" που λέμε. Επίσης είναι δύσκολο να κρίνει κάποιος ακριβώς ποια είναι η σύνθεση που φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Δηλαδή κάποιος που είναι καλός σε όλα, ενάντια σε έναν εξαιρετικό πυγμάχο που έχει μάθει και takedown defence, ή σε έναν BJJ master που είναι και παλαιστής...ποιος κερδίζει; Τέλος, αν μιλάμε για πραγματική μάχη, δεν θα πρέπει να μιλάμε και για όπλα; Ήνα κάνουμε διαφοροποίηση αν είναι 1 vs 1 ή ενάντια σε πολλούς;

Δεν προσπαθώ να πω ότι κάποια πολεμική τέχνη είναι καλύτερη από την άλλη. Πιστεύω προσωπικά πως τις περισσότερες φορές που θα χρειαστείς αυτοάμυνα δεν θα συναντήσεις έναν επαγγελματία πυγμάχο ή ΜΜΑ μαχητή, οπότε το να ξέρεις μια μικτή τέχνη ίσως είναι το καλύτερο καθώς θα έχεις περισσότερες επιλογές. Όμως εξαρτάται από τον άνθρωπο, τις ειδικές περιπτώσεις κοκ. Είναι τόσες οι μεταβλητές μιας μάχης που μια είναι ξεκάθαρα η πιο σωστή μορφή αυτοάμυνας.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Mε τον Bo δεν μπλέκεις...με τον Bo:Δείτε τον να βάζει γάντια και να κλωτσά σάκο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η καυτή Veronica Mpanile είναι η αντίπαλος των ονείρων σου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επαγγελματίας πυγμάχος δεν άντεξε ομοφοβικά σχόλια και πλάκωσε ανελέητα τρολ στο ξύλο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ