MMA

Canelo vs Golovkin: Δύο μαχητές με διαφορετική πορεία και κοινή προοπτική

Canelo vs Golovkin: Δύο μαχητές με διαφορετική πορεία και κοινή προοπτική

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι κορυφαίοι πυγμάχοι τηςmiddleweight κατηγορίας στον κόσμο, Canelo Alvarez vs Gennady Golovkin, αντιμέτωποι στο Λας Βέγκας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν οι κορυφαίοι πυγμάχοι της middleweight κατηγορίας στον κόσμο, αντιμέτωποι στο Λας Βέγκας. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το παιχνίδι ξεχωριστό;

Η πορεία των δύο μαχητών προς την δόξα ήταν διαφορετική, όμως η μοίρα τους έφερε μαζί και ο νικητής θα ανακηρυχθεί ο επόμενος βασιλιάς της πυγμαχίας και διάδοχος του Floyd Mayweather. Aς δούμε παρακάτω για οι δύο τους είναι special ξεκινώντας από τον Μεξικανό.

Canelo Alvarez: O κοκκινομάλλης με τις φακίδες, έγινε ο...μάγκας της πυγμαχίας

Γεννημένος σε μία οικογένεια με άλλα επτά αδέρφια ο Canelo Alvarez ήταν ο νεότερος όλων, ζώντας σε μία φτωχή γειτονιά της Juanacatlan έξω από την Guadalajara, δυτικά του Μεξικό.

Το ψευδώνυμο του ως "Canelo" σημαίνει κανέλα ή αλλιώς red head. Το χλωμό του δέρμα όμως και οι φακίδες ήταν αντικείμενο πειραγμάτων, από άλλους Μεξικανούς σε νεαρή ηλικία.

Τότε δούλευε για την οικογένεια του, πουλώντας παγωτά, ως μέλος της οικογενειακής επιχείρησης. Έτσι έτρωγε πολλές ώρες στην δουλειά και παράλληλα προσπαθούσε να προπονείται, την ώρα που το χρώμα των μαλλιών του και τα χαρακτηριστικά του τον έβαζαν συνέχεια σε μπελάδες, με άλλους συνομηλίκους.

Η προπόνηση και η δουλειά έγιναν προτεραιότητα για τον Canelo, αντί για το διάβασμα και το σχολείο. Ο αδερφός του Rigoberto έβαλε για πρώτη φορά γάντια στα χέρια του Canelo και έπαθε σοκ. "Ένα 11χρονο παιδί δεν ήταν φυσιολογικό να χτυπάει έτσι. Ο θεός μας έδωσε ένα χάρισμα",είχε πει παλαιότερα στην Sun.

Tα ερασιτεχνικά παιχνίδια σε νεαρή ηλικία ήταν για εκείνον σε πρώτο πλάνο. Το ρεκόρ του δεν ήταν αψεγάδιαστο καθώς είχε και δύο ήττες, όμως οι 42 νίκες που πέτυχε ήταν με εντυπωσιακό τρόπο. Στα 15 του χρόνια κατάφερε να γίνει επαγγελματίας!

Τα παιχνίδια με τον Cotto και τον Khan, η ήττα από τον Mayweather και η τεράστια μάχη που έρχεται με τον Golovkin τον έχουν κάνει δημοφιλή στην Αμερική.

Ποτέ δεν ξέχασε όμως τις ρίζες του, βοηθώντας φτωχές οικογένειες και θύματα του τυφώνα στο Μεξικό το 2013. Τα χόμπι του είναι αυτά που έχουν και όλοι οι υπόλοιποι, κολύμπι, ψάρεμα, κάμπινγκ και χαλαρές στιγμές με την γυναίκα του και τους φίλους του.

Gennady Golovkin: Aυτός που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της αμερικανικής πυγμαχίας

Ο τίτλος που βάλαμε κατά την γνώμη μας είναι απόλυτα ρεαλιστικός. Ένας 35χρονος Καζάκος που πήγε στην Αμερική και νίκησε τον Canelo... Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο μποξ; Όταν στον θρόνο θα κάτσει κάποιος που δεν είναι δικός τους; Πως θα χτιστεί ο νέος ήρωας;

Αυτά είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν την επόμενη μέρα του αγώνα, αλλά μία αναδρομή στην πορεία του Golovkin δείχνει πως ο έμπειρος πυγμάχος είναι αποφασισμένος να γίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Κατάγεται από τοKaraganda του Kαζακστάν που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκη στο σκέιτ, στο σκάκι και πολλούς ήρωες πολέμου του σοβιετικού στρατού στον Β' Παγκόσμιο.

Η μίξη των φυλών που δημιούργησαν τον GGG είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερη. Μητέρα Κορεάτισσα και πατέρας Ρώσος. H μητέρα του ως χημικός και ο πατέρας του ως ανθρακωρύχος προσπάθησαν να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους αξιοπρεπώς.

Ο Gennady μάλιστα έχει και έναν δίδυμο αδερφό τον Max. Μεγάλωσαν περνώντας τους κρύους χειμώνες στο Karaganda όμως το σκοτάδι επικρατούσε τις περισσότερες ημέρες.

Δεν άργησε να έρθει η τραγωδία όταν έχασε τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του σε διαφορετικές περιόδους, λόγω του πολέμου, την εποχή που έπεφτε η Σοβιετική Ένωση. Αυτό δεν τον... νίκησε, αντιθέτως τον έκανε άντρα και στάθηκε στα πόδια του.

Τα δύο αδέρφια αποτέλεσαν για εκείνον πηγή έμπνευσης καθώς τον παρότρυναν πάντα να γίνει πυγμάχος, βλέποντας το ταλέντο του. Όταν πέθανε ο αδερφός του Sergey, o Golovkin είχε καταφέρει ήδη να γίνει καταξιωμένος στην χώρα του. Ακόμα σκέφτεται τα αγαπημένα του αδέρφια όταν σηκώνει τα γάντια ψηλά. Θα μπορούσε όμως να σταδιοδρομεί και σε κάποιο άλλο άθλημα.

"Μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Έπαιζα για δύο χρόνια. Όμως τα αδέρφια μου με πήγαν σε ένα πυγμαχικό γυμναστήριο. Ήταν δύσκολα τα πράγματα, στον δρόμο, στο σχολείο και αναγκάστηκα να πάω",παραδέχεται ο Καζάκος.

Πάντα σκέφτεται την γειτονιά που έμενε και την χαρακτηρίζει ως μία σκοτεινή εποχή. Πλέον ζει στην Καλιφόρνια με την οικογένεια του και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, να ξεφύγει από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τις αναμνήσεις με τους θανάτους των αδερφών του που μέχρι σήμερα των στοιχειώνουν.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

JoeRogan: Eίναι αδύνατο να μην κοιτάω τα οπίσθια της Miesha Tate (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ