MMA

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι μποξέρ ανά δεκαετία

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι μποξέρ ανά δεκαετία

Το θρυλικό περιοδικό "The Ring" έχει φτιάξει και συνεχίζει να φτιάχνει τη λίστα με τους καλύτερους πυγμάχους για κάθε δεκαετία. Το fightsport.gr σας παρουσιάζει τη σχετική λίστα η οποία θα ανανεωθεί σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια με τον Floyd Mayweather να θέτει την πιο ισχυρή υποψηφιότητα για να γίνει αυτός ο καλύτερος όλων από το 2010 μέχρι το 2020.

Να σημειωθεί πως ο Mayweather μπορεί αγωνιστικά να κέρδισε τον Manny Pacquiao αγωνιστικά, αλλά με βάση το περιοδικό ο Φιλιππινέζος ήταν ο κορυφαίος της περασμένης δεκαετίας. Στη σχετική λίστα υπάρχει και ρέκορντμαν. Ναι, ένας πραγματικός πυγμαχικός θρύλος μπόρεσε να γίνει το νούμερο ένα δύο φορές, είκοσι χρόνια αυτοκρατορία δηλαδή...

ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ:

1910s: Sam Langford:Ήταν μικρόσωμος σε σχέση με τους αντιπάλους του αλλά κατάφερε να κερδίσει τους καλύτερους και βαρύτερους της εποχής του. Δεύτερος για τη δεκαετία αυτή τερμάτισε οJimmy Wilde.

1920s: Benny Leonard:Σύμφωνα με τα ιστορικά δοκίμια της πυγμαχίας ο Benny καταλήγει να είναι ο κορυφαίος lightweight όλων των εποχών. Runner - up της δεκαετίας ήταν ο Harry Grebb.

1930s: Henry Armstrong:Τα λόγια είναι περιττά για τον μποξέρ που κράτησε τρεις παγκόσμιους τίτλους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες την ίδια περίοδο. Πίσω του ο επίσης "τιτάνας"Tony Canzoneri.

1940s: Ray Robinson:O πιο ατσαλάκωτος welterweight. Είχε κερδίσει τους πάντες και τα πάντα. Ακολουθεί ως δεύτερος οWillie Pep.

1950s: Ray Robinson:Αγωνιζόμενος στην middleweight κατηγορία πια ο Robinson βγήκε ξανά ο κορυφαίος της δεκαετίας. Είκοσι χρόνια... αυτοκράτορας και δικαίως από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος όλων των εποχών. Τη δεκαετία αυτή runner up ήταν ο επίσης εξαιρετικός, φανταστικός και σούπερ μποξέρArchie Moore.

1960s: Muhammad Ali:O καλύτερος ήταν και ο καλύτερος εκείνης της εποχής. Τον ακολούθησε στη σχετική λίστα ως δεύτερος οCarlos Ortiz.

1970s: Roberto Duran:Ατίθασος πυγμάχος. Εξαιρετικό στυλ, μάχιμος και κυνηγός του νοκ - άουτ ο Duran κυριάρχησε τη συγκεκριμένη δεκαετία. Runner - up ο επίσης παικταράς Carlos Monzon.

1980s: Ray Leonard:Κερδίζοντας πυγμάχους όπως οι Duran,Hearns καιHagler σε επικές μάχες πήρε την πρωτιά. Πίσω του ο Julio Cesar Chavez που έφτασε το ρεκόρ του στο 87-0.

1990s: Roy Jones Jr:Ήταν ο καλύτερος της εποχής του αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και τίποτα. Έπαιξε εκπληκτικό μποξ, ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Δεύτερος τερμάτισε ο Pernell Whitaker.

2000s: Manny Pacquiao:Αγωνιστικά μπορεί ο Manny να έχασε το 2015 από τον Mayweather, αλλά την προηγούμενη δεκαετία είχε πετύχει κόντρα σε αυτόν μεγάλη νίκη, λαμβάνοντας αυτό το βραβείο για τη δεκαετία αυτή. Runner up ήταν ο "Money".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η μέρα που ο Tyson ένιωσε την κάννη του πιστολιού στο κεφάλι του

Εva Marie: Η πιο σέξι wrestler του πλανήτη! (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Αϊδινιώτης: Οι 13 σφαίρες και το ξύλο για την κολόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ