MMA

Αρμέν "Viking" Μπαρσεγκιάν: Ο σεφ που μάχεται σε ΜΜΑ αγώνες

Αρμέν "Viking" Μπαρσεγκιάν: Ο σεφ που μάχεται σε ΜΜΑ αγώνες

Ο Αρμέν Viking Mπαρσεγκιάν μίλησε στο Fightsports.gr για την πορεία του στο ΜΜΑ αλλά και την αγάπη του για τη μαγειρική.

Τον φωνάζουν, Βίκινγκ και η αλήθεια είναι ότι μοιάζει, λόγω των χρωμάτων του, αγωνίζεται μέσα στο κλουβί και η δουλειά του είναι σεφ! Ο λόγος για τον Αρμέν Viking Mπαρσεγκιάν που το Fightsports.gr αποφάσισε να σας συστήσει, σαν τον μαχητή της εβδομάδας, όχι μόνο γιατί πέτυχε μία σπουδαία νίκη στο MMA Challenge pro κόντρα στον Αναστάσιο Θανα με νοκ άουτ σε 30 δεύτερα, αλλά και λόγω της παράλληλης ενασχόλησης του με την κουζίνα που θεωρούμε πως συνδέεται άρρηκτα με την ζωή ενός μαχητή.

Πάμε να τον γνωρίσουμε:

Αρμέν είσαι ένας ιδιαίτερος αθλητής που κάνεις κάνεις θεαματικά παιχνίδια. Πόσο καιρό ασχολείσαι με τις ΜΜΑ και τι σε ώθησε στο σπορ;

"Είμαι ένας αθλητής που δεν ακολουθεί το κύμα, δουλεύω την τεχνική μου περισσότερο από σκληρά σπαρινγκ και προπονήσεις με εκρήξεις. Μπορώ να κάτσω ώρες και μέρες και να δουλεύω ένα χτύπημα και αυτό φαίνεται, στο 70% των αγώνων που έχω παίξει τα τελευταία 20 χρόνια τελείωναν όλα με Κ.Ο από τα 6 μέχρι και τώρα. Για αυτό ο κόσμος ερχετε να με δει. Στο mma ξεκίνησα εδώ και 4-5 χρόνια, και ο λόγος είναι ότι κάνεις δεν με υποχρεώνει να παίζω σε ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού, παίζω όπως νιώθει το σώμα μου πιο άνετο, και μου αρέσει το κλουβί λίγο παραπάνω λόγω της αδρεναλίνης".

Πρόσφατα έκανες μία νίκη στο ΜΜΑ Challenge Pro. Που φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια στο σπορ κι αν υπάρχουν κάποιοι αθλητές της κατηγορίας σου που θα ήθελες να αντιμετωπίσεις;

"Για τον τελευταίο αγώνα, νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που είχα αφοσιωθεί στην προπόνηση μου ,και για αυτό ευχαριστώ το αφεντικό μου που δεν με πίεσε να γυρίσω στο μαγαζί μετά την καλοκαιρινή σεζόν,και το αποτέλεσμα φάνηκε. Ούτε εγώ περίμενα πως το αριστερό μου θα κατεβάζει τους αντιπάλους μου πιο εύκολα από το δεξί(γέλιο).Ο στόχος μου είναι να πάω για κάποιο διάστημα στην Αμερική να προπονηθώ, να δω το επίπεδο που υπάρχει,να παίξω και αν μπορέσω κάποιους αγώνες. Αν ήμουν πιο μικρός θα ήθελα σίγουρα έναν αγώνα με τον McGregor, τώρα για εδώ σίγουρα περιμένω τον Απόστολο Γεροπουλο που λόγω τραυματισμού δεν ήρθε πέρσι. θα ήθελα και τον Γιάννη Μαντουλιδη ,τώρα δεν ξέρω ποιοι άλλοι υπάρχουν ,παίζω με όλους δεν έχω να φοβηθώ κανέναν με καλή προετοιμασία παίζω και με τον Θεό(γέλιο)".

Βλέπουμε ότι παράλληλα με τις ΜΜΑ ασχολείσαι με την μαγειρική. Αυτό σημαίνει αυστηρή διατροφή ή όταν είσαι στην κουζίνα μπαίνεις στον πειρασμό;

"Ασχολούμαι αρκετά με την μαγειρική, γιατί με ζει όπως και πολλούς αθλητές που πρέπει να κάνουν 1-2 δουλειές για να μπορούν να κάνουν αυτό που βλέπουμε ,την διατροφή την προσέχουμε ανέκαθεν, αλλά μετά από 15 ώρες στη δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιεις ένα ποτό ή να φας κάτι από έξω".

Πόσο σημαντική θεωρείς την διατροφή για έναν αθλητή των μαχητικών;

"Όλοι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας όχι μόνο οι αθλητές. Για τον αθλητή είναι υπερβολικά δύσκολο ,ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχουν βοήθεια, και μια σωστή διατροφή κοστίζει".

Με ποια ομάδα γυμνάζεσαι και που μπορεί να σε βρει κάποιος για να προπονηθείτε;

"Αυτό το διάστημα είμαι στον Παμμαχο Αθλητή,του Αρμέν Γκουλιάν,που είναι ο βασικός μου προπονητής, BJJ στους Draculino, η ομάδα του κ. Ρουσιαδη στον βορρά και συγκεκριμένα εγώ κάνω με τον Βαγγέλη Χαραλαμπακη ,και γενικά είμαι παντού στη Θεσσαλονίκη, από judo μέχρι kyokusinkai karate.Κάτι τελευταίο σε όλα τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα.Να ξεκινήσουν με μια τέχνη και να δουλέψουν πάνω σε αυτήν και μετά να ασχοληθούν με το ΜΜΑ. Ας βάλουν γερές βάσεις".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Θρυλικοί τσαμπουκάδες στα ελληνικά γήπεδα μπάσκετ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Bleed for This: O πυγμάχος που… τσακώθηκε με το θάνατο και γύρισε στο μποξ! (BINTEO)

Κοκαΐνη, αλκοόλ και τάσεις αυτοκτονίας από τον πυγμάχο Tyson Fury!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ