MMA

Από το Survivor ξανά στην μάχη: Η Ζωή Ανδρονικίδου επιστρέφει σε αυτό που ξέρει καλά!

Από το Survivor ξανά στην μάχη: Η Ζωή Ανδρονικίδου επιστρέφει σε αυτό που ξέρει καλά!

Η Ζωή Ανδρονικίδου είναι μόλις 20 ετών αλλά έχει βαδίσει για τα καλά στον δρόμο του πρωταθλητισμού από μικρή ηλικία στο στυλ του Ταεκβοντο.

Την είδαμε στο πρόσφατο Survivor και ήταν ένα από τα κορίτσια που πάλευε σκληρά, φέρνοντας μάλιστα συχνά νίκες στην ομάδα της.

Το σπορ που ακολουθεί ερχόταν κόντρα στις απαιτήσεις που είχε ο στίβος του Survivor. Μιλώντας με την νεαρή πρωταθλήτρια που το 2014 κατέκτησε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στους λόγους που την ώθησαν να κάνει Ταεκβοντο, τις δυσκολίες που συνάντησε στο παιχνίδι, και την σύγκριση των δύο.

- Ζωή ασχολείσαι με το Ταεκβοντο αρκετά χρόνια. Ποιος είναι ο λόγος που επέλεξες το συγκεκριμένο μαχητικό σπορ και ποια ήταν τα οφέλη για σένα;

"Έτυχε να ξεκινήσω το συγκεκριμένο άθλημα ,γιατί ο αδερφός μου, ο οποίος είναι και δυο χρόνια μεγαλύτερος μου άρχισε δοκιμάστηκα προπονήσεις Ταεκβοντο , καθόμουν ως θεατής έξω και "ζήλευα" , ήθελα και εγώ να μπω στο τερέν να δοκιμάσω να κλωτσάω.

- Σε είδαμε πρόσφατα να συμμετέχεις στο reality του Survivor έχοντας μάλιστα πολύ καλά αποτελέσματα. Πόσο σε βοήθησε το background σου στις πολεμικές τέχνες για να ανταπεξέλθεις;

Ως αθλήτρια έχω μάθει να είμαι αντικειμενική με τα αποτελέσματα και τις ικανότητες μου,δεν θεωρώ ότι ήμουν από τις δυνατές αθλήτριες .

Ο στίβος μάχης που είχα να αντιμετωπίσω τις περισσότερες φορές δεν ήταν ευνοϊκός για εμένα διότι κατά πλειοψηφία ήταν run σε κάτι που δεν είμαι καλή , εμένα μου ταίριαζαν αγωνίσματα δύναμης.

Από την άλλη το Ταεκβοντο είναι ένα άθλημα ταχύτητας μεν αλλά έχει και πολλά αλλά “χαρίσματα”που πρέπει να έχεις , όπως ανοίγματα , αντανακλαστικά, έκρηξη , τεχνική και κυρίως καθαρό μυαλό και ψυχή.

- Θα πρότεινες και σε άλλες γυναίκες να ασχοληθούν με το Ταεκβοντο;

"Θα πρότεινα σε όλο το κόσμο να ασχοληθεί με το taekwondo επειδή είναι ένα άθλημα αυτοάμυνας αλλά και πειθαρχίας".

- Το Survivor ήταν μία δυνατή πρόκληση για σένα. Ήταν το δυσκολότερο πράγμα που έχεις κάνει συγκρίνοντας πάντα μία προετοιμασία για παράδειγμα για να παίξεις σε αγώνες υψηλού επιπέδου;

"Το καθένα είχε την δίκη του δυσκολία . Στο Survivor η δυσκολία που αντιμετώπισα είναι ότι δεν ένιωθα να έχω δίπλα μου δικούς μου ανθρώπους να με στηρίζουν σε αυτή την δύσκολη φάση της ζωής μου , κάτι που δεν γινόταν σε όλα αυτά τα χρόνια εντατικών προπονήσεων και προετοιμασιών .

Οι άνθρωποι μου και κυρίως η οικογένεια μου και ο σύλλογος μου Aλμπατρος μου με έφτασαν στην κορυφή γιατίήταν αυτοί που με πείσμωναν,με στήριζαν και πίστευαν σε μένα".

- Η Ζωή Ανδρονικίδου φέρνει κάθε χρόνο μετάλλια με την συμμετοχή της στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Το 2014 αναδείχτηκε πρώτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων και ως μέλος της Εθνικής ομάδας αναδείχτηκε πέμπτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2017 βγήκε πρώτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Under 21.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η kickboxer Sandra Prikker μεταμορφώθηκε στο πιο καυτό είδωλο του instagram (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ