MMA

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου, ένας Professor των ελληνικών ρινγκ

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου, ένας Professor των ελληνικών ρινγκ

Αν υπάρχει ένας μαχητής που επιβεβαιώνει το παρατσούκλι του καθημερινά, αυτός είναι ο Αλέξανδρος "the Professor” Χατζηχρόνογλου.

Μπορεί η έμπνευση να ήταν η σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όμως η δράση του εντός και εκτός του ρινγκ ταιριάζει «γάντι» (σ.σ. pun intended).

Ήρεμος, τεχνικός και τακτικός και ταυτόχρονα σίγουρος, δυνατός και αποφασιστικός μας έχει χαρίσει πολλά εντυπωσιακά ματς. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα, διδάσκει το kickboxing του στην δική του σχολή Chatzichronoglou Fight Academy – CFA και με τέτοιο δάσκαλο περιμένουμε νέους «προφέσορες» στο ελληνικό kickboxing.

Όμως το πρώτο μικρόβιο του αθλητισμού το… κόλλησε στο στίβο, αφού ο πατέρας του ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο και προπονητής στην Εθνική Ομάδα. Αυτός ήταν που έβαλε και το πρώτο λιθαράκι στον μετέπειτα «Προφέσορα» του ελληνικού kickboxing.

«Ήθελα να συνεχίσω την παράδοση μα με συμβούλεψε πως έπρεπε να διαλέξω ένα άθλημα που δε θα μετράνε κυρίως τα σωματικά προσόντα αλλά η τεχνική , η τακτική ,τα ψυχικά αποθέματα”μας λέει ο ίδιος για την επιρροή του πατέρα του.

Ήταν στα 13 του μαζί με έναν φίλο του που δοκίμασαν για πρώτη φορά το Kickboxing, τυχεροί γιατί βρέθηκαν δίπλα στον πρώτο άνθρωπο που έφερε το άθλημα στην Ελλάδα τον Κώστα Λιακόπουλο. Έμεινε εκεί για περίπου 3 χρόνια, σε ένα υπόγειο, χτυπώντας τις περισσότερες φορές μόνος του ένα σάκο, ή επαναλαμβάνοντας το αριστερό ντιρέκτ 1000 φορές μπροστά στον καθρέφτη.

Όταν ο προπονητής του έφυγε για τον Καναδά πέρασε 2 χρόνια ψάχνοντας την κατάλληλη σχολή σε όλη την Αθήνα μέχρι που βρήκε τον δάσκαλο που έψαχνε…διαβάζοντας ως σωστός Προφέσορ!

«Το 2004 αγοράζοντας το περιοδικό Ring Sports διαβάζω για τον Νίκο Ασκητή και τη νέα του σχολή τότε, "το φυτώριο των νέων πρωταθλητών" όπως έγραφε το περιοδικό. Αμέσως μετά την πρώτη επίσκεψη καταλαβαίνω πως αυτός θα ήταν ο χώρος που θα πέρναγα τις περισσότερες ώρες της καθημερινότητάς μου και ο άνθρωπος με τον οποίο θα επιτυγχάναμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες»θυμάται ο Αλεξανδρος Χατζηχρόνογλου για τον άνθρωπο που έφτιαξε τον μαχητή που ξέρουμε εμείς σήμερα.

Προσπαθώντας να φτιάξει την Πυγμαχία του, αποφασίζει με τον προπονητή του πως χρειάζεται αγώνες Πυγμαχίας. Έτσι οι προπονήσεις του βασίστηκαν στα χέρια και οι πρώτοι αγώνες box ήρθαν, κατακτώντας και το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ενόπλων δυνάμεων. Το 2007 ήρθε η ώρα να βγάλει τις επικαλαμίδες και να παίξει χωρίς προστατευτικά .

«Εκεί άρχισε και το πραγματικό παιχνιδι»μας λέει για την αλλαγή στο επαγγελματικό kickboxing . ”Αγώνα στον αγώνα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Το 2011 μετά το Showtime 44 που βγήκα νικητής έρχεται πρόταση από τον κύριο Γιαννη Ευγενικό για το τουρνουά – Enfusion στα Σκόπια με έπαθλο 25,000 ευρώ για τον νικητή .Ήταν η πρώτη και η τελευταία πρόταση που μου έγινε από Έλληνα μάνατζερ για αγώνα στο εξωτερικό .Εκεί αγωνίστηκα και προπονήθηκα για 20 μέρες με πολύ σκληρούς αθλητές σε μεγαλύτερη κατηγορία απ’ τη δική μου (86 kg) και κατάλαβα πως τα γόνατά μου χρειάζονται βελτίωση .”

Κάνοντας άλλη μια μελετημένη απόφαση για την εξέλιξη του ως μαχητής, με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή του Νίκου Ασκητή, αναχωρεί για Ολλανδία σε προπονητικό camp του FFC με προπονητή τον Lucien Carbin.

«Στη συνέχεια και αφού το FFC κάηκε (!) 2 φορές το χρόνο τουλάχιστον αναχωρώ για Ολλανδία για το Mikes Gym του Mike Passenier και το Mejiro Gym του Andre Mannaart για προπονήσεις , σπάρινγκ και προετοιμασίες» προσθέτει ο ίδιος για τη νέα σελίδα στις προπονήσεις του επί Ολλανδικού εδάφους.

Εκεί προπονείται με τα κορυφαία ονόματα αθλητών στον κόσμο όπως οι Badr Hari, Manhoef, Kyshenko, Grownhart, Andy Ristie και άλλους. Γνώρισε μάνατζερ, διοργανωτές, αθλητές και ήρθαν και οι πρώτοι επαγγελματικοί αγώνες στο εξωτερικό.

Έκλεισε αγώνες σε Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Τουρκία, Αυστρία, Καζάν, Ρουμανία, Αζερμπαιτζάν, Σκόπια,Ιρλανδία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ρωσία, συμμετέχοντας στις κορυφαίες διοργανώσεις Enfusion Liv , Superkombat, Tatneft TNA cup, It’s Showtime, K-1 Max, Mix fight Gala κ.α.

Παράλληλα όμως με τους αγώνες , όπως ήταν και αναπόφευκτο ως «προφέσορ» ασχολείται με την προπονητική του Kickboxing και της Πυγμαχίας, η οποία ξεκίνησε μέσα σε ενα γυμναστήριο στην Πλατεία Αττικής το 2006 με συνεργάτη τον Άρη Κορμανό.

Στη συνέχεια το 2009 ανέλαβε χρέη προπονητή στο Zambidis Club και 6 χρόνια μετά, το Σεπτέμβρη του 2015 άνοιξε τη δικιά μου σχολή, το CFA (Chatzichronoglou Fight Academy)στα Βριλήσσια.

«Με τη συνεχή στήριξη του Νίκου Ασκητή, των χορηγών μου ως αθλητής αλλά και ως χορηγών του γυμναστηρίου Fight Knight , House of Boxing , Il Barretto , Thor ink Tattoo , QNT , Reebok την αγάπη του κόσμου και των μαθητών του CFA…τα καλύτερα έρχονται!»τονίζει ο Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου κλείνοντας την συνέντευξή μας!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Έτσι σόκαρε τον πλανήτη ο Μιχάλης Ζαμπίδης! (ΒΙΝΤΕΟ)
Brye Anne Russillo: Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη (ΦΩΤΟ)
To Ιnstagram της Καντζά είναι καυτό και… μαχητικό! (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ