MMA

44 χρόνια από τον θάνατο του Bruce Lee

44 χρόνια από τον θάνατο του Bruce Lee

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, ο Bruce Lee άφηνε την τελευταία πνοή του, κάνοντας πιο φτωχό τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

44 χρόνια κλείνουμε σήμερα από την ημέρα που ο μεγάλος Bruce Lee έφυγε από την ζωή μετά από αλλεργικό επεισόδιο και εγκεφαλικό οίδημα λόγο της ουσίας meprobamate που ήταν στο παυσίπονο που πήρε ο Lee στο σπίτι της συμπρωταγωνίστριας του στην ταινία Game of Death, Betty Ting.

Μόλις 10 μέρες νωρίτερα ο Bruce Lee είχε οδηγηθεί πάλι στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό οίδημα μόνο που τότε τον πρόλαβαν στο νοσοκομείο και το αντιμετώπισαν.

Υπάρχουν φυσικά και διάφορες φήμες για τον θάνατο του, ότι τον σκότωσε η κινέζικη μαφία, άλλοι κινέζοι masters, η ιταλική μαφία κ.α.

Αυτό όμως που ειναι αδιαμφισβήτητο είναι η προσφορά του στον χώρο των πολεμικών τεχνών και με την γενικότερη φιλοσοφία και στάση ζωής αλλά και τις πάμπολες συμμετοχές του σε επικές ταινίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το UFC τον έχει "υιοθετήσει" τα τελευταία χρόνια ως ανεπίσημο πατέρα του. Ο ίδιος μπορεί να μην ασχολήθηκε ουσιαστικά με κάποια μορφή ΜΜΑ όμως η φιλοσοφία του ταίριαζε ιδιαίτερα με το "πάντρεμα" των διάφορων στυλ σε ένα, πολυεπίεδο και προσαρμόσιμο.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο τις καλύτερες στιγμές του στον κινηματογράφο:

O Jackie Chan διηγείται την πιο αστεία ιστορία του με τον Bruce Lee

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ο Mike Tyson έπαιζε μποξ μαστουρωμένος με κόκα και χασίς (BINTEO)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ