MMA

12 χρόνια ταξίδι προς την ζώνη του UFC!

12 χρόνια ταξίδι προς την ζώνη του UFC!

Ήταν Μάιος του 2002 όταν ο 19 χρονος τότε Robbie Lawler έκανε το ντεμπούτο του στο Ufc 37. Ο πρόεδρος της διοργάνωσης Dana White τον είχε δει στην προηγούμενη μάχη του κάπου στη Hawaii και εντυπωσιασμένος από το επιθετικό στυλ του τον υπέγραψε στο UFC ως δώρο προς τον εαυτό του.

Ο Αμερικάνος θα έχει μια μέτρια καριέρα με 4 νίκες και 3 ήττες, θα κοπεί και θα περάσει τα επόμενα 8 χρόνια παίζοντας δεξιά και αριστερά, κάποτε με καλούς κάποτε με άγνωστους αντιπάλους. Ακόμη και στο Strikeforce όταν πήγε είχε πιο πολλές ήττες από ότι νίκες.

Μέχρι που το 2012 το UFC αγόρασε το Strikeforce και μαζί το συμβόλαιο του Lawler. O Αμερικάνος που είχε 6 χρόνια να κάνει σπάρινγκ λόγω τραυματισμού, άρχισε να παίρνει πιο σοβαρά το παιχνίδι. 3 σερί νίκες ενάντια σε τοπ αντιπάλους (koscheck, mcdonald κ.α. ) του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει για την κενή ζώνη με τον hendricks κάνοντας το ματς της χρονιάς, χάνοντας όμως με αμφισβητούμενο split decision. Άλλες δύο νίκες μετά, επί εξίσου τοπ αντιπάλους τους έδωσαν την δεύτερη ευκαιρία και εδώ και λίγη ώρα είναι ο νέος welterweight πρωταθλητής του UFC δίπλα στους τεράστιους δασκάλους του Pat Miletich και Matt Hughes.

Ο αγώνας ήταν κοντινός, πολύς κόσμος αυτή τη φορά πιστεύει ότι αδικήθηκε ο Hendricks που ήταν καλός στην αρχή αλλά έσβησε προς το τέλος με τον lawler να έχει μόνο εξάρσεις σε όλη τη μάχη. Βέβαια από τους δύο ο δεύτερος έφτασε πιο κοντά στο τελείωμα, στο τέλος του 4ου και 5ου γύρου και ίσως αυτό να έπεισε τους κριτές. Όπως και να έχει, νέος νέος welterweight πρωταθλητής του UFC είναι ο "Ruthless" Robbie Lawler.

Όλα τα αποτελέσματα

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σεκιούριτι τις… παίζουν ανελέητα με πελάτες

Whitney Jene: H πιο σέξι καρατέκα του πλανήτη!

Πήγε για bulling και του βγήκε ξινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ