MMA

1-37: O χειρότερος ΜΜΑ μαχητής όλων των εποχών

1-37: O χειρότερος ΜΜΑ μαχητής όλων των εποχών

Συζητάμε συχνά ποιος είναι ο καλύτερος ΜΜΑ μαχητής όλων των εποχών, ή ο σπουδαιότερος αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε ποιος είναι ο χειρότερος;

Κάποιος θα σκεφτεί κάποιον από εκείνους τους άτυχους "martial artists" που συμμετείχαν στα πρώτα UFC χωρίς να ξέρουν που μπλέκουν και έφυγαν χωρίς δόντια.

Αλλά αυτοί είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, σπάνια παίζουν πάνω από 3-4 αγώνες, κάποιες φορές ούτε τόσους.

Για να αρχίσεις να θεωρείσαι ΜΜΑ μαχητής πρέπει να έχεις ρεκόρ και το χειρότερο ρεκόρ το έχει ο KENNETH ALLENκαι ο τύπος δεν έχει καν μια φωτό του στο google...

1 νίκη 37 ήττες

Ναι καλά διαβάσατε, ο τύπος έχει χάσει 36 φορές (μόνο 6 ΤΚΟ!) και έχει κερδίσει μόλις 1 φορά. Έχασε τα πρώτα 12 ματς, μετά κέρδισε 1 και μετά έχασε 24 σερί. Αγωνίζεται με μερικά διαλείμματα, από το 2005 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015, που είναι και το τελευταίο του ματς!

Στα πρώτα ματς τις καριέρας του μάλιστα έχει αντιμετωπίσει και μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως οNik Lentz, ο Jake Ellenberger και ο Brock Larson.

Εννοείται πως από ένα σημείο πολύ νωρίς στην καριέρα του, ο τύπος παίζει για να χάνει και είναι σίγουρο ότι δεν βγάζει λεφτά. Άρα γιατί παίζει; Και γιατί συνεχίζουν να του δίνουν αγώνες;

"O κόσμος του ΜΜΑ με φωνάζει "τσιρότο"λέει ο Allen στο MMA Junkie. " Αν κάποιος τραυματιστεί και θέλουν κάποιον να τον αντικαταστήσει και να αγωνιστεί απροετοίμαστος, δεν έχω ποτέ πρόβλημα να πω το ναι"λέει και αυτό εξηγεί προφανώς και το ρεκόρ του.

Ένα ρεκόρ που στην πραγματικότητα είναι ακόμη περισσότεροστο κόκκινο αφού ο τύπος έχει αγώνες που δεν έχουν γραφτεί.

"Έχω αγωνιστεί και με διαφορετικά ονόματα. Έπαιζα Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Ένας φίλος μου και εγώ, μας λέγαν -μαχητές του δρόμου.

Την Παρασκευή μετά το μάθημα θα βγαίναμε στον δρόμο και θα φτάναμε όταν ξεκινούσαν οι μάχες. Υπάρχουν τόσα παραδείγματα που έδενα τα χέρια μου και ντυνόμουν μέσα στο αμάξι στο δρόμο προς το γήπεδο."διηγείταιαυτόςγια τα πρώτα χρόνια τις καριέρας του.

Οπότε επιστρέφουμε στις ερωτήσεις. Γιατί συνεχίζει να θέλει να αγωνιστεί;

Την εξήγηση την δίνει μόνος του και είναι εξαιρετικά απλή. Δεν έχει το μυαλό να προστατέψει τον εαυτό του και νομίζει ότι πάντα χάνει στις λεπτομέρειες.

"Αν κάποιες με καλέσει να αγωνιστώ δεν έχω το μυαλό να πω όχι. Δεν έχω πρόβλημα να μπω στο κλουβί και να τις παίξω με οποιονδήποτε, είτε είμαι σε καλή κατάσταση είτε όχι, πάντα νοιώθω ότι έχω καλές πιθανότητες.

Δεν υπάρχει μάχη που θα με δεις να χάνω με μεγάλη διαφορά, να τρώω ξύλο. Μόνο σε 3-4 από τις μάχες μου είναι που έχω νοιώσει ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ"λέει ο ίδιος και δικαιολογείται γι αυτή την απίστευτη επιμονή του.

Αν όμως ο ίδιος δεν έχει μυαλό, οι promoter γιατί θέλουν να βάλουν έναν τύπο που ο κόσμος θεωρεί ότι είναι ο χειρότερος μαχητής όλων των εποχών, στις διοργανώσεις τους;

Σίγουρα το ενδιαφέρον να δουν τον τύπο με το κακό ρεκόρ θα έχει εξανεμιστεί εδώ και καιρό.

H αλήθεια είναι, και αυτό το ξέρουν όσοι έχουν ασχοληθεί με μαχητικές διοργανώσεις ακόμη και στην Ελλάδα, ότι τέτοιοι ΠΡΟΘΥΜΟΙ μαχητές είναι χρησιμότατοι για μια διοργάνωση που εξαρτάται κυρίως από τα εισιτήρια. Το να σου ακυρώσει για τραυματισμό ή άλλο λόγο ένας μαχητής μέσα σε μια βδομάδα από την μάχη είναι σοβαρό εμπόδιο.

Αν ο αντίπαλος του όμως είναι μεγάλο όνομα και, κυρίως, έχει πουλήσει πολλά εισιτήρια, πιθανή ακύρωσή του μπορεί να είναι οικονομική καταστροφή για την διοργάνωσή σου!

Άρα πρέπει να του βρεις αντίπαλο και μάλιστα όχι ιδιαίτερα καλό για να δεχθεί να τον αντιμετωπίσει με τόση σύντομη προειδοποίηση. Και εδώ κολλάει ο Allen και όσοι είναι σαν και αυτόν. Ένας αριθμός που όλο και λιγοστεύει και γι' αυτό βρίσκει πάντα προτάσεις και έτσι διαιωνίζεται το θέμα.

Βέβαια ο Allen παραδέχεται ότι έχει αρχίσει σιγά σιγά να σκέφτεται ότι πρέπει να ελαττώσει τις μάχες και να αφοσιωθεί στην δουλειά του, όμως μια φωνούλα μέσα του λέει ότι ίσως πρέπει να κάνει το ακριβώς αντίθετο, να αφοσιωθεί για πρώτη φορά σοβαρά στην προπόνηση και να καταφέρει να πάρει κάποιες νίκες για να σωπάσει όλους αυτούς τους τύπους στο ίντερνετ που τον κοροϊδεύουν.

Ποια από τις δύο πλευρές κερδίζει μέχρι στιγμής;

"Αν με πάρουν αύριο και μου πουν ότι με θέλουν το ΣΚ για μια μάχη, θα είμαι εκεί"λέει ο Allen κλείνοντας.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Πατέρας βάζει πυγμάχο να δείρει τον γιο του για να του βάλει μυαλό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηλίας Λάμπρου: «Οι σχολές μας δεν χωρούν φασίστες και ναζί»

Mike Tyson: «Είχα να κάνω σεξ 5 χρόνια γιατί ήμουν ηλίθιος» (BINTEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ