ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Υπερήφανοι ως Έλληνες"

"Υπερήφανοι ως Έλληνες"

Το Sport24.gr βρέθηκε στο αεροδρόμιο, υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή από το Μπακού και σας μεταφέρει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Το πρώτο μέρος της ελληνικής ομάδας που βρέθηκε στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες επέστρεψε στη χώρα μας. Με το χαμόγελο της επιτυχίας ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους οι Έλληνες αθλητές έφτασαν στη χώρα μας μεταφέροντας μαζί τους τα πρώτα μετάλλια.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βλάσης Μάρας, η Βασιλική Μιλλούση και οι εθνικές ομάδες πόλο εφήβων και νεάνιδων έφτασαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τους περίμεναν οι δικοί τους άνθρωποι για να τους αγκαλιάσουν.

Φυσικά, το Sport24.gr ήταν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και υποδέχτηκε τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Ο πρώτος ο οποίος βγήκε από την έξοδο ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας. Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων τόνισε στο Sport24.gr: "Το γεγονός ότι ήμουν σημαιοφόρος αλλά και οι προηγούμενες επιτυχίες που είχα ήταν κάτι που με άγχωσε. Τελικά όμως τα κατάφερα, αν και θα προτιμούσα να είχα αγωνιστεί λίγο νωρίτερα. Ο στόχος επιτεύχθηκε, το μετάλλιο ήρθε και πλέον κοιτάμε για το μέλλον και τον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στο Ρίο. Για να καταφέρω να φτάσω μέχρι εκεί πρέπει να πάρω πρώτα την πρόκριση η οποία περνά από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το θετικό είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια έχω την απεριόριστη στήριξη από τον Stoiximan. Αν δεν υπήρχε αυτή δεν ξέρω εάν θα τα είχα καταφέρει".

Από την πλευρά του ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μονόζυγο, είπε: "Όταν κερδίζω ένα μετάλλιο είναι ανταμοιβή των κόπων μου. Κάνω restart και ξεκινάω πάλι από την αρχή. Έχω αποδείξει ότι είμαι σε καλή κατάσταση και όσο είμαι υγιής θα το κάνω. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες".

Η Βασιλική Μιλλούση ήταν κουρασμένη και δεν κατάφερε να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το βάζει κάτω, αφού και εκείνη έχει ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στο Ρίο. "Ήταν γενικότερα μια όμορφη διοργάνωση που αγγίζει τα όρια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για την ενόργανη γυμναστική ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα. Για μένα δεν ήταν καλός αγώνας. Είχα έναν τελικό στο σύνθετο, αλλά στο όργανο μου έμεινα αναπληρωματική" τόνισε αρχικά και συνέχισε "Επόμενος στόχος είναι η παρουσία μου στο Παγκόσμιο όπου θέλω να πάρω την πρόκριση για το Ρίο. Σε αυτή την προσπάθεια έχω την βοήθεια του Stoiximan, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική και για άλλη μια φορά τους ευχαριστώ αφού με τη βοήθειά τους μπορώ να κάνω την προπόνηση μου".

Μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση ήταν και ο Πάνος Κωνσταντόπουλος. Ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας του Stoiximan.gr, δεν έκρυψε τη χαρά του τόσο για τους γυμναστές όσο και για τις εθνικές ομάδες πόλο που στηρίζει η Stoiximan. " Στη Stoiximan είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών και βέβαια για το Χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους πανευρωπαϊκούς αγώνες. Είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι και ως ελληνική εταιρεία που με τον τρόπο μας συμβάλλουμε στην αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού μέσα από την ενίσχυση νέων ανθρώπων (σε εποχές που η Πολιτεία έχει αντικειμενική δυσκολία να τους στηρίξει).

Αυτές οι ευχάριστες στιγμές σε μια δύσκολη για την χώρα μας περίοδο δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας μέσα από την σκληρή καθημερινή προσπάθεια. Από την πλευρά μας θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές και αθλήτριες και για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια σε όλους" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε.

"Υπερήφανοι ως Έλληνες"

"Το μέλλον τους ανήκει"

Αμέσως μετά μιλήσαμε με δύο εκπροσώπους από τις εθνικές ομάδες πόλο. Αφού οι κυρίες προηγούνται η πρώτη που μίλησε ήταν η Μίλβα Καλογεράκου. "Θέλαμε να μπούμε στην τετράδα και από εκεί και πέρα να καταφέρουμε ότι καλύτερο. Ήρθε το χάλκινο μετάλλιο έστω και με άγχος στο τέλος. Σε όλες τις κατηγορίες καταφέρνουμε να ξεχωρίσουμε και θέλουμε να φτάσουμε κάποια στιγμή στη γυναικεία ομάδα"

Ο Κίμων Αλεξίου δήλωσε "Είμαστε μια ομάδα με μέλλον και δουλέψαμε όλοι σκληρά για να τα καταφέρουμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο περιμέναμε. Πολλά παιδιά εάν συνεχίσουν πιστεύω ότι θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την ανδρική ομάδα".

Υπερήφανοι και ικανοποιημένοι για τα "παιδιά" ήταν και οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές. Ο Δημήτρης Κραβαρίτης επεσήμανε: "Το γεγονός ότι επιστρέψαμε με ένα μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με τη δυναμικότητα του τουρνουά. Πολλές ομάδες ήταν σε ένα επίπεδο και τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι. Εμείς επιστρέψαμε με το χάλκινο μετάλλιο και για πολλούς θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το χρυσό. Δουλέψαμε με αυτά τα παιδιά και αυτό φάνηκε. Ήταν θετικό ήταν είχαμε δίπλα μας μια εταιρία όπως είναι η Stoiximan μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν για να μας στηρίζει" ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Στην συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε και για το μέλλον αυτής της ομάδας. " Εμείς δουλεύουμε για το μέλλον. Δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά, είναι και άλλα που έρχονται από πίσω και κοιτάμε να δουλεύουμε για το μέλλον. Πρέπει να φτιάξουμε τις εθνικές ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στις επόμενες Ολυμπιάδες"

Από την πλευρά του ο Στέφανος Λέαντρος είπε: "Σταθήκαμε στο ύψος μας. Στον ημιτελικό δεν είχαμε καλή εικόνα αλλά στον μικρό τελικό είχαμε αρκετά καλή εικόνα και καταφέραμε να φτάσουμε κοντά στο μετάλλιο. Αυτά τα κορίτσια πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και βήμα βήμα να προχωρούν στο μέλλον"

"Υπερήφανοι ως Έλληνες"
"Υπερήφανοι ως Έλληνες"
"Υπερήφανοι ως Έλληνες"
"Υπερήφανοι ως Έλληνες"
"Υπερήφανοι ως Έλληνες"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ