ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζάνος στο Sport24.gr: "Δύσκολα τα πράγματα εδώ μέσα"

Τζάνος στο Sport24.gr: "Δύσκολα τα πράγματα εδώ μέσα"

Ο "αργυρός" στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, Γιώργος Τζάνος, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση. "Υπό άλλες συνθήκες θα κέρδιζα", είπε ο Έλληνας καρατέκα.

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τον Γιώργο Τζάνο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Έλληνας καρατέκα, όπως δήλωσε στην κάμερα του Sport24.gr, από τη μία χάρηκε με το μετάλλιο που πήρε, αλλά από την άλλη θα ήθελε να ήταν χρυσό το χρώμα του.

Σημασία έχει πως αυτό ήταν το πρώτο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης και ο Γιώργος ένιωσε την αναγνώριση, τόσο από τον αντίπαλό του στον τελικό, τον Αζέρο Αϊχάν Μαμάγιεβ, ο οποίος σήκωσε και το χέρι του Έλληνα πρωταθλητή μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όσο και από τους φιλάθλους στο "Crystal Hall". Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, όπου ένας νεαρός Αζέρος εθελοντής, παρά το γεγονός ότι ο συμπατριώτης του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, θέλησε να φωτογραφηθεί και με τον Τζάνο.

Όσον αφορά στα του αγώνα, παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να ρισκάρει λίγο περισσότερο από τη στιγμή που ήταν ισόπαλο το σκορ, μιας και αυτό ευνοούσε τον Μαμάγιεω λόγω... έδρας, ενώ έθεσε ως επόμενο στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του Sport24.gr:

Πώς νιώθεις γι' αυτό το αργυρό μετάλλιο, το πρώτο της Ελλάδας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Αγώνων;

" Είναι πολύ σημαντικό να φτάνεις στον τελικό σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, διότι το ήθελα πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πειράζει όμως. Την επόμενη φορά ελπίζω να πάει καλύτερα".

Θεωρείς ότι θα έπρεπε να ρισκάρεις λίγο παραπάνω και να αποφύγεις την ισοπαλία, αφού ο Αζέρος λόγω έδρας ίσως έπαιρνε τη νίκη με απόφαση;

" Ναι, έπρεπε να ρισκάρω περισσότερο, γιατί ήξερα ότι αν έρθει ο αγώνας ισοπαλία και πάει στην απόφαση, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα τον πάρει τον αγώνα ο Αζέρος αθλητής, γιατί είμαστε εδώ μέσα και είναι δύσκολα τα πράγματα δυστυχώς. Πίεσα βέβαια περισσότερο. Πιστεύω ότι υπό άλλες συνθήκες θα είχα καταφέρει να κερδίσω εγώ. Αλλά είναι ένα παιχνίδι και δυστυχώς δεν ήρθε αυτό που ήθελα".

Όπως φάνηκε και από το παιχνίδι του ομίλου, αλλά και από τον τελικό, όπου είχαμε δύο ισοπαλίες, είστε ισοδύναμοι με τον Αζέρο.

" Έχουμε παίξει ήδη άλλες τέσσερις φορές. Τις τρεις έχω κερδίσει εγώ, την τελευταία φορά με είχε κερδίσει εκείνος. Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε πάλι σε τελικό ήταν στο πανευρωπαϊκό του 2012 στην Τενερίφη της Ισπανίας, όπου είχε κερδίσει, ενώ το 2013 παίξαμε πάλι πρώτο αγώνα και είχα κερδίσει πάλι. Είναι ένα παιχνίδι όμως".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

" Πρώτα απ' όλα ξεκούραση, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι. Επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει σε ένα χρόνο περίπου από τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ