ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαιοφόρος ακόμα και με ένα δάχτυλο ο Πετρούνιας!

Σημαιοφόρος ακόμα και με ένα δάχτυλο ο Πετρούνιας!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χτύπησε δάχτυλο του χεριού σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις. Προπονείται κανονικά στο Μπακού και δεν είναι διατεθειμένος να χάσει την τιμή του να είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης.

κόμα και με ένα δάχτυλο να έχω μείνει, δεν χάνω αυτή τη μεγάλη τιμή. Θα κρατήσω τη σημαία ότι και να γίνει, αρκεί να έχω έστω ένα δάχτυλο διαθέσιμο!". Η ατυχία χτύπησε τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Λευτέρη Πετρούνια λίγο πριν "πετάξει" για το Μπακού όπου θα συμμετάσχει μαζί με τον Βλάση Μάρα και τον Νίκο Ηλιόπουλο στους 1ουςΕυρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Στην τελευταία προπόνηση στην Αθήνα χτύπησε σε μια άσκηση στο δίζυγο στον παράμεσο του δεξιού του χεριού και ήρθε στο Αζερμπαϊτζαν με δεμένο το δάχτυλο (έχει υποστεί συνδεσμική κάκωση). " Είναι ότι χειρότερο, διότι για μένα αυτό το δάχτυλο (παράμεσος) μαζί με το μεσαίο είναι τα σημαντικότερα στο αγώνισμά μου τους κρίκους, καθώς πρόκειται για τα δύο δάχτυλα που μπαίνουν μέσα στο δερμάτινο θηκάκι και με το οποία ουσιαστικά κρατιέσαι στους κρίκους". Ήταν μια άτυχη στιγμή για τον πρωταθλητή μας που πλέον δοκιμάζει ένα ένα τα όργανα και πάει σαν τον…κάβουρα, για να δει αν και που θα πονέσει σε κάθε ένα από τα έξι όργανα του ομαδικού.

Πάντως η πρώτη δοκιμαστική προπόνηση πήγε καλά και τα πρώτα χαμόγελα ξαναήρθαν στην αποστολή που θα διαγωνιστεί Τετάρτη και Πέμπτη στα προκριματικά του ομαδικού και μέσω αυτής της διαδικασίας θα έχουμε και τις πιθανές συμμετοχές στους τελικούς του σύνθετου ατομικού αλλά και των οργάνων.

Όπως και να έχει όμως ακόμα και να τον κρατήσει μακριά από το αγωνιστικό κομμάτι (αν και θα το παλέψει για να τα καταφέρει) αυτός ο τραυματισμός, δεν μπορεί να τον εμποδίσει στο ελάχιστο, να μπει την Παρασκευή το βράδυ πρώτος και καμαρωτός με την ελληνική σημασία, στην παρέλαση στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού, στην τελετή έναρξης.

" Η τιμή είναι τεράστια και όταν το έμαθα, ότι θα είμαι ο σημαιοφόρος της ομάδας πραγματικά συγκινήθηκα. Περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα μπει η ομάδα μας πρώτη στο στάδιο και σίγουρα είναι από αυτές που σου μένουν για πάντα στο μυαλό σου", λέει ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, που είναι ένας εκ των κορυφαίων αθλητών ενόργανης της Ευρώπης.

Ο στόχος του εδώ στο Μπακού είναι να κινηθεί σε ρυθμούς… Μονπελιέ: " Θέλω να κάνω την ίδια εμφάνιση και να εκτελέσω την άσκησή μου στους κρίκους όπως στη Γαλλία, όπου μου έδωσε το χρυσό μετάλλιο. Αρκεί να μην με ενοχλεί το δάχτυλο", λέει ο Πετρούνιας, που λίγο ακόμα και θα θυμίζειIronMan. " Αν χρειαστώ και εδώ βίδες τι να πω; Ήδη έχω τοποθετήσει τρεις στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, φτάνει πια", λέει χαμογελώντας πικρά.

Το τεστ της ελληνικής γυμναστικής εδώ στο Μπακού είναι σημαντικό καθώς: "Θα δοκιμάσουμε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά τις δυνάμεις μας. Τον Οκτώβριο στη Σκωτία στο Παγκόσμιο θα κριθούν οι θέσεις για το ομαδικό του Ρίο, ενώ και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πάρουν πρόκριση. Είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στην πρώτη δωδεκάδα στο ομαδικό που θα πάει απ’ ευθείας στη Βραζιλία. Ακόμα και στις θέσεις 13-16 στις οποίες θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στοtesteventτου Απριλίου, είναι δύσκολο να πλασαριστείς.

Στην Κίνα για παράδειγμα, εν’ όψει των αγώνων του 2008, πήγαμε εξαιρετικά στα πέντε από τα έξι όργανα και την πατήσαμε όλοι στο μονόζυγο με αποτέλεσμα η εθνική να τερματίσει 22. Αν είχαμε πάει καλά και στο μονόζυγο θα διεκδικούσαμε μια θέση από 14-17", συνεχίζει ο Λευτέρης Πετρούνιας, που έχει εκτός από τον καλό του φίλο τον Βλάση τον Μάρα και τον Νίκο Ηλιόπουλο και τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος προπονεί και τον Βλάση.

" Σίγουρα το γεγονός ότι είμαστε ένα πιο κλειστό σχήμα που γνωριζόμαστε τόσο καλά, βοηθάει στο να έχεις άψογη συνεννόηση και ομαδικότητα και αυτό βγαίνει και στους αγώνες και είναι εξαιρετικά σημαντικό", καταλήγει ο Λευτέρης Πετρούνιας που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την τιμητική διάκριση από την αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής να δώσει το όνομα του σε μία άσκηση στους κρίκους, η οποία αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας Ε, δηλαδή 0,50 βαθμούς.

Πηγή: ΠΣΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ