ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη στην παράταση για τους άνδρες

Νίκη στην παράταση για τους άνδρες

Μεγάλη ανατροπή έκανε η Εθνική ομάδα 3on3 κόντρα στην Ιταλία παίρνοντας τη νίκη με 11-9 στην παράταση. Αντίθετα ηττήθηκαν οι γυναίκες από την Ελβετία.

Μία νίκη και μία ήττα στην παράταση ήταν ο απολογισμό των δύο ομάδων 3on3 που αγωνίζονται στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Οι άνδρες επιβλήθηκαν με 11-9 επί της Ιταλίας μετά από ένα μεγάλο αγώνα ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι Ιταλοί διατηρούσαν ένα προβάδισμα τριών πόντων μέχρι και 1.50 πριν το τέλος του αγώνα. Ο Παπαντωνίου μείωσε σε 9-8 και ο Κασελάκης 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η Εθνική πήρε τη νίκη με τους Κασελάκη και Μπόγρη να διαμορφώνουν το τελικό 11-9. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τους άνδρες εντός της ημέρας αφού νωρίτερα είχαν επικρατήσει με 19-16 επί της Εσθονίας.

Ελλάδα - Ιταλία 9-9 κ.α. (παρ. 2-0)

Ελλάδα: Παπαντωνίου 4, Ραλλάτος 0, Μπόγρης 3, Κασελάκης 4

Ιταλία: Μαριάνι 1, Βέρι 2, Νέγκρι 3, Ζαμπόλι 3

"Λύγισαν" στην παράταση

Όπως οι άνδρες κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή παίρνοντας τη νίκη στην παράταση οι γυναίκες έχασαν παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο τέλος του αγώνα. Για την ακρίβεια με μία βολή της Αφροδίτης Κοσμά η εθνική προηγήθηκε με 16-12. Μόλις 16’’ πριν το φινάλε τα κορίτσια του Γιάννη Γιαννόπουλου ήταν μπροστά στο σκορ με 16-12. Οι Ελβετίδες σημείωσαν καλάθι με λέι απ, αλλά η Ολλανδέζα ρέφερι Αουτσουρν έδειξε ότι το καλάθι είναι δύο πόντων, παρόλο που όλα τα καλάθια μέσα από τη γραμμή του τρίποντου μετράνε για ένα πόντο. Στην επόμενη επίθεση οι Ελβετές έκλεψαν τη μπάλα και σημειώνοντας δίποντο (έξω από τη γραμμή του τρίποντου) έστειλαν το ματς στην παράταση (16-16) όπου και το πήραν με 18-16. Οι φωνές της ελληνικής αποστολής δεν εισακούστηκαν, ριπλέι δεν υπάρχει και έτσι η ήττα παρέμεινε. «Ήταν πραγματική κλοπή και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση» τόνισε η Αφροδίτη Κοσμά. Τα κορίτσια αύριο παίζουν με το Αζερμπαϊτζάν και τα αγόρια με τη Σερβία ενώ στη συνέχεια αρχίζουν τα νοκ άουτ παιχνίδια στους «16»

Ελλάδα - Ελβετία 16-16 κ.α. (παρ. 0-2)

Ελλάδα: Σπαθάρου 7, Σταυρίδου 3, Κοσμά 4, Καραμπατσά 2

Ελβετία: Κερσο 8, Ζιρού 5, Ρολ 4, Στουντέρ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ