ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρεάνγκα: "Η εμπειρία είναι τα πάντα"

Κρεάνγκα: "Η εμπειρία είναι τα πάντα"
INTIME SPORTS

Αρκετά έμπειρη ομάδα "κατεβάζει" η Ελλάδα στο πινγκ πονγκ στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, καθώς αποτελείται από τους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη και Κώστα Παπαγεωργίου. Διαβάστε τι δήλωσαν.

Παρά τα 43 του χρόνια, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα συνεχίζει να αναζητά τις διακρίσεις και αυτό σκοπεύει να κάνει και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό μαζί με τους Παναγιώτη Γκιώνη και Κώστα Παπαγεωργίου.

Ο Κρεάνγκα υποστηρίζει πως στο πινγκ πονγκ η εμπειρία μετράει θετικά και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο μέσος όρος ηλικίας του αθλήματος στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι λίγο πάνω από τα 29 χρόνια.

" Μπορεί να μην είσαι γρήγορος και μπορεί να μην είσαι νέος, αλλά έχει την εμπειρία. Η εμπειρία είναι τα πάντα στο πινγκ πονγκ", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως ακόμα και στην Ασία, όπου το επίπεδο είναι υψηλότερο στο άθλημα, οι διακρίσεις έρχονται σε μεγάλη ηλικία: " Δεν έχουμε την ίδια τεχνική υποστήριξη και τα ίδια λεφτά όπως έχουν στην Ασία, οπότε είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο σε νεαρή ηλικία. Ωστόσο και οι Ασιάτες γίνονται παγκόσμιοι πρωταθλητές σε μεγαλύτερη ηλικία, συγκριτικά με άλλα αθλήματα".

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γκιώνης, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο5 της Ευρώπης, τόνισε: " Ελπίζουμε να τα πάμε καλά στο ομαδικό. Όλα εξαρτώνται από την κλήρωση. Αν συναντήσουμε τη Γερμανία στον πρώτο γύρο, τότε θα είναι δύσκολα. Η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί".

Θυμίζουμε πως οι νικητές στο μονό ανδρών και γυναικών, εκτός του χρυσού μεταλλίου, θα πάρουν και απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ