ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ήττα στο ομαδικό του πινγκ πονγκ

Ήττα στο ομαδικό του πινγκ πονγκ

Παρά το καλό ξεκίνημα και το γεγονός ότι προηγήθηκε με 1-0, το ομαδικό των ανδρών στο πινγκ πονγκ ηττήθηκε με 1-3 από τη Γαλλία στον πρώτο γύρο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού

Αποκλεισμός με το... καλημέρα στο ομαδικό των ανδρών στο πινγκ πονγκ στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα και Κώστα Παπαγεωργίου, ηττήθηκε με 1-3 από τη Γαλλία μόλις στον πρώτο γύρο.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο παιχνίδι μεταξύ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Σιμόν Γκοζί, με τον Έλληνα να μπαίνει δυναμικά στα δύο πρώτα γκέιμ και να τα κατακτά εύκολα, αλλά να χάνει τα δύο επόμενα. Μάλιστα, στο 5ο γκέιμ βρέθηκε πίσω με 8-10, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους να φτάσει στη νίκη.

Ακολούθησε ο αγώνας του Καλλίνικου Κρεάνγκα με τον Αντριάν Ματενέ, με τον Γάλλο να παίρνει τα δύο πρώτα γκέιμ, τον Κρεάνγκα να μειώνει προσωρινά, αλλά να χάνει το 4ο γκέιμ και μαζί την ευκαιρία να κάνει το 2-0 για την Ελλάδα.

Στο διπλό, ο Κρεάνγκα με συμπαίκτη τον Κώστα Παπαγεωργίου, ηττήθηκαν από τους Γκοζί και Λεμπεσόν, παρά το γεγονός ότι ισοφάρισαν άμεσα το πρώτο χαμένο γκέιμ. Τέλος, ο Παπαγεωργίου αντιμετώπισε τον Ματενέ, τον οποίο και κόντραρε αρκετά, ισοφαρίζοντάς τον μάλιστα δύο φορές, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Παναγιώτης Γκιώνης - Σιμόν Γκοζί 3-2 (11-2, 11-2, 8-11, 7-11, 12-10)

Καλλίνικας Κρεάνγκα - Αντριάν Ματενέ 1-3 (1-11, 7-11, 11-8, 6-11)

Κώστας Παπαγεωργίου/Καλλίνικος Κρεάνγκα - Εμανουέλ Λεμπεσόν/Σιμόν Γκοζί 1-3 (4-11, 11-7, 8-11, 7-11)

Παπαγεωργίου - Ματενέ 2-3 (7-11, 11-5, 12-14, 11-9, 4-11)

Την αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας στο "Baku Sports Hall" παρακολούθησε ο Μανώλης Κολυμπάδης, πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Μπακού, μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Ήττα στο ομαδικό του πινγκ πονγκ

Βατσακλής: "Κρίμα"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών του, ενώ ανέφερε πως χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για να φτάσει η ελληνική ομάδα μέχρι την τετράδα.

" Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά που τα έδωσαν όλα. Ήταν συγκλονιστικό το φινάλε του Γκιώνη, τρομερή η προσπάθεια του Παπαγεωργίου να γυρίσει το παιχνίδι στο φινάλε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κρίμα διότι με αντίπαλο την Τσεχία ή τη Λευκορωσία στα προημιτελικά, ο δρόμος θα ήταν ανοιχτός για την τετράδα", είπε.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι στο 4ο παιχνίδι αγωνίστηκε ο Παπαγεωργίου και όχι ο Γκιώνης, τόνισε: " Επειδή ήθελαν να ενσωματώσουν τον κανονισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, η κλήρωση που έγινε στην αρχή, καθόρισε και τη σειρά των αγώνων, με αποτέλεσμα ο Γκιώνης να μπορεί να παίξει στο πρώτο και στο πέμπτο παιχνίδι. Σε αντίθετη περίπτωση, είχαμε δικαίωμα επιλογής και θα έπαιζε στο 4οπαιχνίδι, να πάμε για το 2-2 και στο τέλος με καλύτερη ψυχολογία να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είχα πει ότι η Γαλλία είναι φαβορί και το εννοούσα, παρά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που είχαμε απέναντί της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ