ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γοργόνες και μάγκες

Γοργόνες και μάγκες

Τα νιάτα του ελληνικού πόλο άφησαν το στίγμα τους στο Μπακού κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ τα αγόρια άγγιξαν την πρόκριση στον τελικό.

Η Ελλάδα που ενώνει, η Ελλάδα που θυμάται, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Το συναίσθημα του να βλέπεις νέα παιδιά όπως τα κορίτσια και τα αγόρια του πόλο να εκφράζουν με τέτοιο τρόπο την αγάπη τους για την πατρίδα, και να τραγουδούν γι’ αυτήν σου δίνει την ελπίδα πως αυτή η νέα γενιά έχει τα φόντα να αλλάξει πολλά πράγματα.

Με ένα στόμα οι ομοσπονδιακοί προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης (αγόρια) και Στέφανος Λέανδρος (κορίτσια) δεν στάθηκαν στα μετάλλια αλλά εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη δουλειά που κάνουν οι Έλληνες προπονητές στα σωματεία αλλά και την πίστη τους ότι αυτά τα παιδιά τα οποία τα διαχειρίστηκαν άψογα εδώ στο Μπακού (με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών τους, Γιάννη Φράγκου στα αγόρια και Χρύσα Χατζέλη στα κορίτσια) μπορούν να έχουν λαμπρό μέλλον αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να κρατούν το μυαλό τους μέσα στο κεφάλι τους.

Ιφιγενεια Μαυρωτά: «Πολύ δυνατά τα συναισθήματα»

Οι εμπειρίες που έζησε η Ιφιγένεια Μαυρωτά, σε αυτούς τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα της μείνουν για μια ζωή αξέχαστες. Η "μπέμπα" της εθνικής μας ομάδας πόλο των νεανίδων όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι συμπαίκτριες και ο προπονητής της, όσο γλυκιά είναι εκτός πισίνας, εντός του νερού είναι μια δεινή φουνταριστός και ήταν από τις καλύτερες παίκτριες στο τουρνουά.

ξίζαμε πέρα για πέρα ένα μετάλλιο και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, αφού είχαμε να διαχειριστούμε μεγάλες νίκες, αλλά και μια πολύ πικρή ήττα από την Ουγγαρία σε ένα παιχνίδι που ήμασταν καλύτερες. Οι προπονητές μας είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά και νομίζω και εμείς ανταποκριθήκαμε", τόνισε η 16χρονη πολίστρια της Βουλιαγμένης που δεν ήταν δυνατόν να ασχοληθεί με άλλο άθλημα ή να παίζει σε άλλη ομάδα με πατέρα τον Δημήτρη και θείο τον Γιώργο.

" Οι παραστάσεις από το πόλο στο σπίτι τόσο από τον πατέρα μου όσο και από τον θείο μου ήταν τόσο έντονες που δεν σκέφτηκα στιγμή να ασχοληθώ με άλλο σπορ. Ήταν μια απόφαση που ήταν ουσιαστικά προδιαγραμμένη και αναμενόμενη", λέει χαμογελώντας η νεαρή πολίστρια που ελπίζει η συνέχεια και αυτής της ομάδας, όσο και των κοριτσιών ατομικά να είναι λαμπρή.

Η εθνική μας ομάδα των κοριτσιών σημείωσε συνολικά 92 γκολ εκ των οποίων τα πέτυχαν οι εξής παίκτριες: Πρωτόπαππα 16, Πλευρίτου 14, Καλογεράκου 13, Ελευθεριάδου 12, Μαυρωτά 11, Λογοθέτη 7, Πάτρα 7, Ελληνιάδη 5, Δουρέκα 3, Σαφέτη 3, Λούδη 1.

Αδαμάντιος Μάντης: "Με σκληρή δουλειά οι επιτυχίες θα συνεχιστούν"

Ο Αδαμάντιος Μάντης, ο τερματοφύλακας της εθνικής μας ομάδας συγκέντρωσε τα πλέον κολακευτικά σχόλια από Έλληνες και ξένους που βρέθηκαν στο τουρνουά του πόλο. Ο ίδιος όμως, ο 17χρονος πορτιέρο της Γλυφάδας δείχνει ότι αυτό ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε.

" Δεν ξέρω αν είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά αλλά αφού η ομάδα μου η εθνική εφήβων κατέκτησε τελικά το μετάλλιο το οποίο αξίζαμε, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αν θεωρούμαι ή όχι ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργανωσης", λέει ο πιτσιρικάς που έδωσε συγχαρητήρια για τον τίτλο στους Σέρβους αλλά σύγκρινε και τους πανηγυρισμούς τους.

" Ο τρόπος που πανηγύρισαν την πρόκριση με εμάς ήταν πιο έντονος ακόμα και από το πώς γιόρτασαν την κατάκτηση του τίτλου και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε δεν χάσαμε, ήρθαμε ισόπαλοι και ηττηθήκαμε στα πέναλτι όπου μεγάλο ρόλο παίζει και η τύχη και εμείς δεν την είχαμε με το μέρος μας", λέει ο νεαρός πορτιέρο, που ήδη θυμίζει τον επόμενο στόχο.

" Θέλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σκληρή δουλειά και μένοντας συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Όλα τα παιδιά θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε πανέτοιμοι στο Παγκόσμιο και να διεκδικήσουμε ακόμα και το χρυσό".

Η εθνική εφήβων σημείωσε συνολικά 93 γκολ εκ των οποίων τα περισσότερα σημείωσαν ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος (23) και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου (14) και ακολούθησαν οι Νικολαϊδης 12, Γαρδίκας 12, Αλεξίου 10, Παπασηφάκης 6, Καλαργυρός 6, Δελαγραμμάτικας 5, Σκουμπάκης 4, Χονδροκούκης 1.

Πρώτη δύναμη στον κόσμο η ελληνική υδατοσφαίριση:

Τα 41 έφτασαν (με τα δύο τελευταία στο Μπακού) τα μετάλλια των Εθνικών μας ομάδων υδατοσφαίρισης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από τα 41 συνολικά μετάλλια (10 χρυσά, 12 αργυρά, 19 χάλκινα), τα 25 έχουν σημείο αναφοράς τις Εθνικές ομάδες των υποδομών (8 χρυσά, 8 αργυρά, 9 χάλκινα), από τα οποία τα 11 είναι των αγοριών (1-5-5) και τα 14 των κοριτσιών (7-3-4).

Πηγή: ΠΣΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ