ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα - Σερβία 7-7 (5-6 στα πέναλτι)

Ελλάδα - Σερβία 7-7 (5-6 στα πέναλτι)

Το χάλκινο μετάλλιο, με αντίπαλο την Κροατία, θα διεκδικήσει η εθνική πόλο ανδρών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, μετά την ήττα της στα πέναλτι από τη Σερβία. (VIDEO)

Τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού έχασε η εθνική πόλο ανδρών, καθώς ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, με το ημίχρονο να λήγει 6-4 υπέρ των Σέρβων. Ωστόσο, με εξαιρετική άμυνα στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, η Εθνική κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς, και αν ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσε και να το πάρει. Έτσι, η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με 7-7, και όπως συνέβη στον προημιτελικό με την Ουγγαρία, είχαμε πάλι πέναλτι.

Η διαδικασία ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα, με τον Μάντη να αποκρούει ξανά το πρώτο πέναλτι, αλλά εν συνεχεία οι Γιαννόπουλος και Νικολαΐδης δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να πάρουν τη νίκη με 6-5.

Αυτό σημαίνει πως η εθνική ανδρών, όπως και οι γυναίκες, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο το απόγευμα της Κυριακής (21/06, 16:00 ώρα Ελλάδος) με αντίπαλο την Κροατία, η οποία ηττήθηκε με 8-9 από την Ισπανία στον άλλο ημιτελικό. Θυμίζουμε πως στην αναμέτρηση με τους Κροάτες για τον όμιλο, οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη είχαν ηττηθεί με 12-13.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 1-0, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Κραβαρίτης): Αλεξίου 2, Γιαννόπουλος 2, Παπαναστασίου 1, Γαρδίκας 1, Δελαγραμμάτικας 1

ΣΕΡΒΙΑ (Μιλένκοβιτς): Σουλτς 2, Κάσουμ 2, Βούτσινιτς 1, Λούκιτς 1, Βέλκιτς 1

Τα πέναλτι: Κάσουμ (απέκρουσε ο Μάντης), Παπαναστασίου (1-0), Βούτσινιτς (1-1), Νικολαΐδης (2-1), Ρόγκατς (2-2), Γιαννόπουλος (απέκρουσε ο Τοντορόβσκι), Σουλτς (2-3), Γαρδίκας (3-3), Γιάνκοβιτς (3-4), Καλαργυρός (4-4), Κάσουμ (4-5), Παπαναστασίου (5-5), Βούτσινιτς (5-6), Νικολαΐδης (αστόχησε)

Δείτε σε βίντεο τη διαδικασία των πέναλτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ