ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Καπράλος

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Καπράλος

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επισκέφθηκε σήμερα (28/6), τελευταία ημέρα των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής για να ευχαριστήσει τον Αρχηγό της αποστολής κ. Μανώλη Κολυμπάδη και τα μέλη του αρχηγείου για το έργο τους κατά την πολύμηνη προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο κ. Καπράλος συνεχάρη προσωπικά τον κ. Κολυμπάδη αλλά και τα μέλη του αρχηγείου. Ο αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την υποστήριξη στο έργο του, χάρη στην οποία διευκολύνθηκε η λειτουργία του αρχηγείου καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των αγώνων.

Νωρίτερα, ως Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ολυμπιακών Ευρωπαϊκών Επιτροπών, ο κ. Σπύρος Καπράλος είχε παραστεί στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Προέδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ.

Οι δύο άντρες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την επιτυχία των αγώνων του Μπακού, που έγραψαν ιστορία και άφησαν λαμπρή κληρονομιά για το μέλλον.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Η οργανωτική επιτροπή και το Αζερμπαϊτζάν έδωσαν κάποιες υποσχέσεις αυτούς τους 30 μήνες της προετοιμασίας των αγώνων και τελικά μας πρόσφεραν πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν υποσχεθεί. Είναι έτοιμοι, εφόσον αυτοί το αποφασίσουν, να διεκδικήσουν και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτοί οι αγώνες έδωσαν την ευκαιρία σε χώρες που συνήθως δεν παίρνουν μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχουν την εμπειρία της συμμετοχής σε τόσο σημαντικούς αγώνες και να κατακτήσουν και μετάλλια, καθώς οι 42 χώρες από τις 50 χώρες που συμμετείχαν πήραν μετάλλιο».

Σε ερώτηση εκτός συνέντευξης Τύπου, από ξένους δημοσιογράφους, εάν η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων ο κ. Καπράλος χαμογέλασε και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει και δεν μπορεί να έχει σκέψη για διοργάνωση τέτοιων αγώνων. Στο μέλλον ίσως.»

«Οι αγώνες ήταν εκπληκτικοί και είχαμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε υψηλό θέαμα από τους κορυφαίους αθλητές σε εντυπωσιακές εγκαταστάσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χίκεϊ, που επεσήμανε επίσης ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στίβου και κολύμβησης ώστε στους 2ους αγώνες να έχουμε πολύ πιο δυνατά τουρνουά στα συγκεκριμένα αθλήματα.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος του χωριού των αθλητών Ελτσίν Σαφάρεβ προσέφερε στον κ. Καπράλο ένα ξεχωριστό δώρο, έναν κρυστάλλινο δίσκο φιλοτεχνημένο με τα εικονογράμματα των αθλημάτων της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ