ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kettlebell

Έρχεται το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kettlebell

Το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνιου με Kettlebell IKMF θα διεξαχθεί στις 26-28 Μαϊου 2017, στην Αθήνα και αναμένεται να προσελκύσει τους καλύτερους Ευρωπαίους αθλητές σε αγώνες kettlebell μεγάλης διάρκειας.

Τον αγώνα διοργανώνουν η παγκόσμια ομοσπονδία International Kettlebell Marathon Federation , το σωματείο Dynamo Kettlebells και το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου. Χώρος διεξαγωγής του αγώνα είναι ο χώρος εκγύμνασης The Core Force Crossfit, στο Περιστέρι.

Έρχεται το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kettlebell
KN

Μέχρι πρόσφατα, στον κόσμο του αθλητισμού, υπήρχε ο διαχωρισμός μεταξύ αθλητών δύναμης και αθλητών αντοχής: η προσπάθεια των αθλητών ήταν είτε μέγιστης έντασης με ελάχιστη διάρκεια (Ολυμπιακή άρση βαρών, ρίψεις, άλματα κ.λπ.) είτε σχετικά μικρής έντασης για μεγάλη διάρκεια (δρόμοι αντοχής, κωπηλασία, ποδηλασία κ.λπ). Το άθλημα των kettlebell, που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε και «άρση βαρών αντοχής» ενώνει τα δύο άκρα του αθλητισμού, με αθλητές που σηκώνουν σχετικά μεγάλο βάρος για μεγάλη χρονική διάρκεια!

Τα kettlebell ή δράμια έχουν γίνει ιδιαίτερα ένα ιδιαίτερα δημοφιλές όργανο γυμναστικής τα τελευταία είκοσι χρόνια, χάρη στην ένταξή τους στις μεθόδους προπόνησης του Crossfit. Το Kettlebell Sport είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα αντοχής στην Eυρώπη σήμερα. Πρόκειται για ένα άθλημα αντοχής και δύναμης, όπου ο νικητής ανακηρύσσεται με βάση το μέγιστο αριθμό επαναλήψεων που μπορεί να εκτελέσει σε μία από τέσσερις αγωνιστικές άρσεις (ζετέ, αρασέ, ημι-αρασέ, επολέ-ζετέ) μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι αγώνες της IKMF είναι διάρκειας 30 λεπτών (Ημιμαραθώνιος) και 60 λεπτών (Μαραθώνιος). Για να είναι έγκυρη μία προσπάθεια, ο αθλητής δεν πρέπει να ακουμπήσει το βάρος κάτω μέχρι τη λήξη του προκαθορισμένου χρόνου!

Έρχεται το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kettlebell
KN

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τρεις αθλητές στην κατηγορία Elite, η Σοφία Ζαφειροπούλου, ο Παντελής Ροπόκης και ο Χαράλαμπος Φωτιάδης, οι οποίοι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους πετυχαίνοντας σε προηγούμενο αγώνα εθνικού επιπέδου επιδόσεις που τους χάρισαν τη διεθνή διάκριση «Candidate Master of Sport». Εννέα ακόμη Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν και δύο από τους κορυφαίους αθλητές kettlebell στον κόσμο, ο Andreas Jakobsen από τη Νορβηγία και ο Stephane Dauvergne από τη Γαλλία. Και οι δύο αθλητές είναι κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ σε αγώνες ακραίας αντοχής με kettlebell. Μάλιστα, ο Dauvergne, πριν από δύο χρόνια, είχε καταλήξει στο νοσοκομείο από εξάντληση, στη διάρκεια μίας προσπάθειας που είχε διαρκέσει σχεδόν τρεις ώρες. Δύο εβδομάδες αργότερα επανέλαβε την προσπάθεια τριών ωρών, αυτήν τη φορά με επιτυχία!

H International Kettlebell Marathon Federation (IKMF) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 2013, με στόχο την οργάνωση και τη διάδοση των αγώνων kettlebell μεγάλης διάρκειας (30 και 60 λεπτών). Αντιπροσωπεύεται σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στα τελευταία τρία χρόνια έχει διοργανώσει τρία παγκόσμια και ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως επίσης και την Παγκόσμια Λίγκα Ημιμαραθωνίου με Kettlebell, διοργανώσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 300 αθλητές.

Έρχεται το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kettlebell
KN

Το Dynamo Kettlebells είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013, με στόχο τη διάδοση του kettlebell ως εργαλείου γυμναστικής και του kettlebell sport στην Ελλάδα. Είναι μέλος τριών διεθνών ομοσπονδιών kettlebell sport και από το 2014 έως σήμερα έχει διοργανώσει πολυάριθμους αγώνες, μεταξύ των οποίων και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kettlebell Sport (2016), στο οποίο συμμετείχαν 60 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Το Dynamo Kettlebells αντιπροσωπεύει την IKMF στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου (ΕΣΔΤ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2014, με κύριο σκοπό την προώθηση του αθλήματος του Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting) και άλλων αθλημάτων δύναμης στην Ελλάδα. Από το 2015, το ΕΣΔΤ συνδιοργανώνει αγώνες με το Dynamo Kettlebells.

Το The Core Force Crossfit βρίσκεται στο Περιστέρι Αττικής και είναι ένας απο τους μεγαλύτερους χώρους εκγύμνασης στην Ελλάδα, με περισσότερα απο 1600 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένων εγκαταστάσεων. Από το 2015 έως σήμερα στο χώρο έχουν φιλοξενηθεί πολυάριθμοι αγώνες αθλημάτων δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ