ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνοκυπριακή υπόθεση το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας Αλιείας στη Σύρο

Ελληνοκυπριακή υπόθεση το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας Αλιείας στη Σύρο

Σε Ελληνοκυπριακή υπόθεση εξελίχθηκε το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας Αλιείας που διεξήχθη στη Σύρο πριν λίγες ημέρες. Τι συνέβη με τον Μανώλη Γιάνκο που πάει στο CAS.

Στην ατομική βαθμολογία επρώτευσε ο Κύπριος αθλητής Γιώργος Βασιλείου με δεύτερο τον Γιάννη Σιδέρη και τρίτο το επίσης Έλληνα Γεράσιμο Καββαδία. Στο ομαδικό υπερίσχυσε η Ελλάδα της Ιταλίας και στην τρίτη θέση κατατάχτηκε η Κύπρος!

Ωστόσο μία από τις άτυχες στιγμές ήταν ο αποκλεισμός του Μανώλη Γιάνκου, πανελλήνιου πρωταθλητή της ελεύθερης κατάδυσης με χρυσό μετάλλιο σε διεθνές πρωτάθλημα του υποβρυχίου κυνηγίου με άπνοια (ψαροντούφεκο), εκ των φαβορί για την επικράτηση.

Την πρώτη ημέρα του διήμερου αγώνα, στο ξεκίνημα της πεντάωρης διαδικασίας, ο Έλληνας αθλητής αποκλείστηκε από τον Πορτογάλο αλυτάρχη του αγώνα για χρήση φακού υποβρυχίως, ενέργεια απαγορευμένη από τον ελληνικό νόμο και τον κανονισμό του αγώνα.

Το περίεργο της υπόθεσης ήταν πώς δεν υπήρχαν στοιχεία γι' αυτή την κατηγορία και το μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ήταν η κατάθεση ενός Κροάτη αθλητή, που εκείνη τη στιγμή ανταγωνιζόταν τον Γιάνκο! Ο αλυτάρχης απέκλεισε τον Έλληνα αθλητή ο οποίος ήδη έχει προσφύγει ήδη στο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης, το CAS, για να διεκδικήσει το δίκιο του αλλά και να υπερασπίσει τη φήμη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ