ΣΤΙΒΟΣ

Αποζημίωση σε Ισπανό σφαιροβόλο για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Αποζημίωση σε Ισπανό σφαιροβόλο για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Η ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή αποζημίωσε με 24.000 ευρώ τον σφαιροβόλο Μανόλο Μαρτίνεθ ο οποίος κατετάγη τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο λόγω τιμωρίας του τρίτου Ουκρανού.

Αναγνώριση μετά από 13,5 χρόνια! Τόσα έχουν περάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι οποίοι διεξήχθησαν στην Αθήνα.

Ο Μανόλο Μαρτίνεθ έχει αποσυρθεί βέβαια από τη δράση, αλλά την Τετάρτη (17/1) έλαβε από την ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή αποζημίωση ύψους 24.000 ευρώ.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή. Ο Ίβηρας κατετάγη τέταρτος στο αγώνισμα της σφαιροβολίας στη διοργάνωση της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το χάλκινο μετάλλιο είχε κατακτήσει ο Ουκρανός, Γιούρι Μπιλόνογκ, ο οποίος μετά από χρόνια "πιάστηκε" ντοπέ. Έτσι, το χάλκινο μετάλλιο αποδόθηκε στον Μανόλο Μαρτίνεθ.

Μπορεί να μην το έλαβε σε κάποια τελετή, αλλά έλαβε ένα σημαντικό ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό ως (εκ των υστέρων) αναγνώριση από την COE (ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή).

"Μου έτυχε το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Στη νομοθεσία υπάρχει μια αρχή που είναι η αποζημίωση των θυμάτων κι εγώ ήμουν θύμα", υποστήριξε ο Μαρτίνεθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ