ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Αγαπάμε αυτό που κάνουμε"

"Αγαπάμε αυτό που κάνουμε"

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιάννης Κυριαζής και ο πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, μίλησαν στον Sport24Radio 103,3 με αφορμή την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιάννης Κυριαζής και ο πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, μίλησαν στον Sport24Radio 103,3 με αφορμή την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κυριαζής:

Για την εμπειρία της συμμετοχής για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση: “Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Την πρώτη μέρα που μπήκαμε μέσα στο γήπεδο που είναι τόσο μεγάλο και ήταν γεμάτο κόσμο το συναίσθημα ήταν απίστευτο”.

Για την 6η θέση στον τελικό του επί κοντώ: “Πιστεύω ότι θα μπορούσα να ρίξω λίγο καλύτερα. Προσπαθώ να μην με επηρεάζει το περιβάλλον τόσο πολύ και να κάνω αυτό που πρέπει. Προσπάθησα να κλειστώ στον εαυτό μου και να μην με επηρεάσει το περιβάλλον. Ήθελα να ρίξω βολή κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Δεν θεωρώ αποτυχία την 6η θέση, αλλά ήθελα να έχω μια καλύτερη επίδοση”.

Για το ότι επέλεξε ένα ατομικό αγώνισμα: “Όταν αγωνίζεσαι είσαι μόνος σου, με τον εαυτό σου. Στον στίβο μαθαίνεις πολύ καλύτερα τον εαυτό σου, επειδή πρέπει για παράδειγμα να ξέρεις καλύτερα πως να ανταπεξέλθεις σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δημιουργούνται όμως φιλίες στον στίβο που μπορεί να είναι πιο δυνατές από αυτές ανάμεσα σε παιδιά ομαδικών αθλημάτων. Μέσα από την προπόνηση, τον κόπο που καταβάλλεις και τις κοινές δυσκολίες δένεσαι περισσότερο με τον άλλον”.

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να βελτιώσει: “Το ακόντιο είναι ένα πολύ κλειστό αγώνισμα. Χρειάζεται πολύ προπόνηση και συνέπειας για να δεις αποτελέσματα”.

¨Για το ότι ζει και προπονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες: “Στην ηλικία των 14 ετών μετακόμισα στην Αμερική για σπουδές και προπονούμαι πλέον εκεί. Αυτή η αλλαγή στη ζωή μου με βοήθησε κυρίως ως προσωπικότητα, στο να ωριμάσω. Έχω χτίσει τη ζωή μου με τέτοιοι τρόπο, ώστε να μην στηρίζομαι στην οικογένειά μου. Στην προπόνησή μου δεν έχει αλλάξει κάτι. Ήταν καλή και όσο ήμουν στην Ελλάδα”.

Για το γεγονός ότι προπονητής του είναι ο πατέρας του: “Είναι λίγο πιο δύσκολη , πιο περίπλοκη η σχέση μας. Αυτός έχει πιο πολύ άγχος στον αγώνα και εγώ αισθάνομαι ότι η δουλειά είναι και των δυο μας και θέλω περισσότερο να τον ικανοποιήσω”.

Για το τι θα κάνει μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: “Φέτος η χρονιά ,ου ξεκίνησε πιο νωρίς απ΄ότι συνήθως, από τις αρχές Απριλίου. Θα ξεκουραστώ λοιπόν λίγο και θα επιστρέψω στην Αμερική για τις προπονήσεις και τις σπουδές μου στην κινησιολογία. Μέσα από το αντικείμενο των σπουδών μαθαίνω πράγματα που με αφορούν άμεσα, λόγω της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό”.

Για το αν αποτελεί στόχο για κάθε αθλητή η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες: “Για τον απλό θεατή οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι κάτι εξιδανικευμένο. Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η επίδοση και όχι η διοργάνωση”.

Για το πως βλέπει τον αθλητισμό: “Ο αθλητισμός είναι μέρος του πολιτισμού μας και δεν πρέπει να θεωρείται τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα. Με αυτά μπορεί να ανταμειφθεί ο κόπος του αθλητή, αλλά ο αθλητισμός είναι χαρά, υγεία και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που αγαπάμε”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής

Για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου: “Ήταν η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών. Και μόνο που είδα όλους αυτούς τους μεγάλους αθλητές που παρακολουθούσα από την τηλεόραση, ήταν μεγάλη υπόθεση για εμένα. Ο αγώνας δεν πήγε όπως ήθελα, αλλά το χάρηκα”.

Για τον επόμενο στόχο του: “Τώρα στόχος για την επόμενη χρονιά είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Φινλανδίας και ελπίζω να πάνε όλα καλά”.

Για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με το επί κοντώ: “Ο πατέρας μου ήταν δεκαθλητής και ήθελε να με μυήσει στο δέκαθλο. Με ξεκίνησε με το επί κοντώ που είναι το πιο δύσκολο άθλημα και εγώ έμεινα σε αυτό”.

Για την βελτίωσή του ως αθλητής: “Η βελτίωση είναι κάτι σχετικό. Δεν κοιτάζω πολύ μακριά. Θέλω να χαίρομαι με αυτό που κάνω. Αν είμαι όμως συνεπής, αγαπώ αυτό που κάνω, το χαίρομαι και είμαι υγιής, πιστεύω ότι όλα θα γίνομαι καλύτερος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ