ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Χάλκινο στη Σεούλ η Βουγιούκα

Χάλκινο στη Σεούλ η Βουγιούκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέχρι τον ημιτελικό έφτασε η πορεία της Βάσως Βουγιούκα στο Γκραν Πρι που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας να φτάνει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Με την τρίτη θέση θα γυρίσει η Βάσω Βουγιούκα από τη Σεούλ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Γκραν Πρι και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά ξεπερνώντας σημαντικές αντιπάλους στην πορεία της.

Η Βουγιούκα επιβλήθηκε αρχικά επί της Ζανγκ στον πρώτο της αγώνα με 15-9, για να ακολουθήσει η νίκη της επί της Λι με 15-12.

Στη φάση των "16" η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τέθηκε αντιμέτωπη με τον Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ούτε η Ζαγκούνις αποδείχτηκε ιδιαίτερο εμπόδιο για αυτή. Με 15-11 η Βουγιούκα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά όπου νίκησε με 15-13 την Αλεξάντρα Σότσα.

Η ξέφρενη πορεία της Βουγιούκα ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά όπου μετά από ένα φοβερό αγώνα ηττήθηκε με 15-13 από την Νοτιοκορεάτισα, Τζίγεον Σέο. Έπειτα από αυτή την προσπάθεια της η Βουγιούκα ανέβηκε στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Ρωσίδα Γιάνα Εγκοριάν που επικράτησε στον τελικό επί της Τζίγεον Σέο 15-10.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ