ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση

Την ερχόμενη Παρασκευή (25/4) θα ξεκινήσει το 29o "Κύπελλο Ακρόπολις" ξιφασκίας με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από όλο των κόσμο.

Το πιο δυνατό, σε αξία και συμμετοχές αθλητών, τουρνουά ξιφασκίας του κόσμου στη σπάθη ανδρών, αρχίζει τη Παρασκευή στην Αθήνα.

Το περίφημο «Κύπελλο Ακρόπολις» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ξιφασκίας στο κτίριο του βοηθητικού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ το τριήμερο 25-27 Απριλίου με τη συμμετοχή συνολικά 169 αθλητών. Μετέχουν, με βάση τη λίστα κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας οι 16 καλύτεροι αθλητές του κόσμου και από τη λίστα των 64 καλυτέρων συνολικά οι 58 καλύτεροι.

Ανάμεσα τους και 16 Έλληνες αθλητές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο νεαρός Μάριος Γιακουμάτος που πρόσφατα αναδείχθηκε ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας έχει προχωρήσει στον καταρτισμό ενός άρτια οργανωμένου προγράμματος φιλοξενίας και διεξαγωγής των αγώνων του «Κυπέλλου Ακρόπολις» όπως παραδοσιακά πράττει με μεγάλη επιτυχία χρόνια τώρα.

Είναι άλλωστε γνωστή σε όλους η άνθιση του αθλήματος της ξιφασκίας στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια όπου η απόφαση περί αποκέντρωσης έχει φέρει θαυμάσια αποτελέσματα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα :

Παρασκευή, 25 Απριλίου: 12.00 (ατομικά)

Σάββατο, 26 Απριλίου: 09.30 και 16.00 (ατομικά)

Κυριακή, 27 Απριλίου: 09.30 και 16.00 (ομαδικά)

TAGS ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ