ΤΖΟΥΝΤΟ

Ζαγκλακούτη: "Πάντα ήθελε να καθαρίσει τους Γεωργιανούς από την Ομοσπονδία"

Ζαγκλακούτη: "Πάντα ήθελε να καθαρίσει τους Γεωργιανούς από την Ομοσπονδία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρώην γραμματέας του Ευάγγελου Σουφλέρη, Φωτεινή Ζαγκλακούτη, με γραπτή της επιστολή αποκαλύπτει πως ο προσωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας τζούντο ήθελε πάντα να διώξει τους Νίκο και Ηλία Ηλιάδη.

Η Φωτεινή (Φάνια) Ζαγκλακούτη υπήρξε η εξ απορρήτων γραμματέας του κ. Βαγγέλη Σουφλέρη επί σειρά ετών. Εκδιώχθηκε από την ομοσπονδία, επί των ημερών του νυν προέδρου της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΤ, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνη για διαρροή εγγράφων που προκάλεσαν την παρέμβαση της ΓΓΑ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» της χρηματοδότησης.

Με γραπτή δήλωσή της, επτά χρόνια μετά, η βραβευμένη με έπαινο από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την εθελοντική προσφορά της στη διάσωση των προσφύγων στη Λέσβο ως αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής της Enak Rescue Team, ανοίγει τα χαρτιά της και μιλάει για τους "Γεωργιανούς", για τις "τάσεις ρεβανσισμού" αλλά και για την "τάση να απολύει υπαλλήλους που έχουν προσφέρει τα πάντα, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το εγώ του συγκεκριμένου ανθρώπου".

Η γραπτή δήλωση της κας Ζαγκλακούτη: "Έμαθα για την επιστροφή του κ. Βαγγέλη Σουφλέρη στα κοινά της ομοσπονδίας Τζούντο και μ` έλουσε κρύος ιδρώτας. Πως μπορεί ένας άνθρωπος που έφυγε κακήν κακώς από μια ομοσπονδία, να έχει το θράσος να επιστρέφει και μάλιστα χωρίς εκλογές; Πόσο θράσος μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, να διεκδικεί μέσω μιας δικαστικής απόφασης την επιστροφή του σε ένα χώρο το οποίο κάποτε είχε εκμεταλλευτεί, πάντα προς όφελός του;

Και επειδή πάντα μιλούσα με ειλικρίνεια, όπως άλλωστε έκανα και απέναντί του επί σειρά ετών, έχω να πω τα εξής:

- Λίγους μόλις μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στην Αθήνα, μπήκε σε μια διαδικασία να ψάχνει τρόπους εκκαθάρισης των Γεωργιανών από την ομοσπονδία. Έτσι τους αποκαλούσε κι απ` ότι μαθαίνω, έτσι συνεχίζει να τους αποκαλεί. Αφού του πρόσφεραν δόξα, θέσεις σε διάφορα αξιώματα που ούτε μπορούσε να τις φανταστεί (ΕΟΕ, ΣΕΦ), αλλά και χρήμα, προσπαθούσε να διώξει αυτούς που τον βοήθησαν. Για τον κ. Βαγγέλη Σουφλέρη, ο Ηλίας και τα άλλα παιδιά που δόξασαν την Ελλάδα και έκαναν αναγνωρίσιμο το τζούντο στη χώρα μας, ήταν πλέον περιττά.

- Αξιοσημείωτες και οι τάσεις ρεβανσισμού που είχε για όλους εκείνους που του χαλούσαν τα σχέδια κάνοντας το σωστό και το νόμιμο. Ίσως γι` αυτό, με την επιστροφή του στο τζούντο, αποφάσισε να μπει σε διαδικασία απολύσεων, όπως έκανε και μαζί μου λίγο πριν φύγει από την ομοσπονδία. Η τάση να απολύει υπαλλήλους που έχουν προσφέρει τα πάντα, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το εγώ του συγκεκριμένου ανθρώπου, είναι απερίγραπτη. Ο κ. Βαγγέλης Σουφλέρης είναι υπότροπος στο συγκεκριμένο θέμα κι αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τα αρμόδια όργανα.

Τα «έργα» του κ. Βαγγέλη Σουφλέρη γνωστά. Τα έγραψαν και οι εφημερίδες κατά την πρώτη του θητεία. «Η Ομοσπονδία πλήρωνε και τα... μπουζούκια», «ανύπαρκτοι σύλλογοι σε... αγώνες της πλάκας», «σωματεία-μαϊμού που έχουν δικαίωμα ψήφου παίρνουν επιχορηγήσεις, καθορίζουν τις εξελίξεις και δηλώνουν έδρες από... αχυρώνες μέχρι... φαρμακεία», «Απόλυση με πολλά ερωτηματικά», «τα... εναλλακτικά προσόντα για πρόσληψη σε αθλητική ομοσπονδία, συγγενείς και φίλοι», «τρικυμία από τα σκάνδαλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει διάτρητο διαγωνισμό προσλήψεων συγγενών και φίλων από την παυθείσα νεοδηματική διοίκηση», «καταγγγελίες για αμοιβές και προμήθειες» και πολλά ακόμη... Πιο μακρινά αλλά και πιο πρόσφατα. Γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει, όσα χρόνια κι αν περάσουν».

Φωτεινή Ζαγκλακούτη

-Πρώην Υπάλληλος της Ε.Ο. Τζούντο (1999-2010)

-Επαγγελματίας Ναυαγοσώστρια απο το 2011 με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απο το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος,

- Βραβευμένη με έπαινο απο το Υπουργείο Ναυτιλίας για την εθελοντική προσφορά μου στην διάσωση των προσφύγων στη Λέσβο (8/11/2015 έως 20/2/2016) ως αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής της Enak Rescue Team (Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ