ΤΖΟΥΝΤΟ

Παραιτήθηκε ο Σουφλέρης μετά την τιμωρία 4 ετών από την ΕΦΙΠ

Παραιτήθηκε ο Σουφλέρης μετά την τιμωρία 4 ετών από την ΕΦΙΠ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, υπέβαλε την παραίτηση του από το νέο Δ.Σ. μετά την τιμωρία τεσσάρων ετών στέρησης αθλητικής ιδιότητας από την Ε.Φ.Ι.Π.

Την παραίτησή από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο υπέβαλε ο Βαγγέλης Σουφλέρης, με επιστολή "έγγραφης παροχής εξηγήσεων", μετά την τιμωρία τεσσάρων ετών στέρησης αθλητικής ιδιότητας από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η επιστολή διαβιβάστηκε στο ΔΣ της ΕΟΤ, το οποίο συνεδρίασε χθες (Σάββατο) στην Ξάνθη στο περιθώριο των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων-κορασίδων Α` και Β`, εφήβων-νεανίδων και νέων ανδρών-νέων γυναικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με την επόμενη μέρα του ελληνικού τζούντο (ανάπτυξη, εθνικές ομάδες κ.α.), αλλά και το πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στη «ζημιά» που προκάλεσε η παρουσία της προσωρινής διοίκησης στην ηγεσία της ομοσπονδίας. Το ΔΣ στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του Βαγγέλη Σουφλέρη, ο οποίος έχοντας την υποστήριξη μόλις εννέα σωματείων, κατάφερε να βρεθεί για ένα χρόνο στη διοίκηση της ομοσπονδίας, με δικαστικές εντολές. Κοινή παραδοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ ήταν ότι οι ημέρες και τα έργα της προσωρινής διοίκησης θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος ώστε να ριχτεί άπλετο φως, με γνώμονα πάντα το καλό του αθλήματος.

Στο χθεσινό ΔΣ συζητήθηκε το περιστατικό της 17ης Φεβρουαρίου, όπου ο Βαγγέλης Σουφλέρης αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία και σύμφωνα με διατάξεις του αθλητικού Νόμου, "επέδειξε απρέπεια και ασέβεια προς το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ της ΕΟΤ, καθώς και περιφρόνηση προς το θεσμό που αυτό εκφράζει".

Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (υπήρχε ένα κατά), να επιβάλλει στον Βαγγέλη Σουφλέρη την ποινή της έγγραφης επίπληξης με ανακοίνωση προς όλα τα σωματεία-μέλη της ΕΟΤ, ενώ το υλικό που προέκυψε από τη διαδικασία, θα σταλεί στην ΕΦΙΠ προκειμένου ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης να ελεγχθεί πειθαρχικά και από την Αρχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κύριο μέλημα του ΔΣ της ΕΟΤ είναι η πλήρης διαφάνεια, ώστε το ελληνικό τζούντο να πορευθεί χωρίς τις «πληγές» που δημιούργησε η προσωρινή διοίκηση στο κύρος του αθλήματος.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στην εισήγηση του προς το Δ.Σ. ο Β΄αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θεοδωρογλάκης.: "Την 15η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη εστάλη στα γραφεία της ΕΟΤ από τον Κο Ευάγγελο Σουφλέρη, απαντητική επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΟΤ. Ο κ. Ευάγγελος Σουφλέρης, είχε κληθεί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας υπό την ιδιότητά ως μέλους αυτού, κατόπιν έγγραφης πρόσκλησής του, όπως προκύπτει από την υπ΄αριθμ. 4585 ΄Δ από 09/03/2018 και ώρα 14.50 έκθεση νομίμου θυροκολλήσεως του δικαστικού επιμελητή Κου Καλαμπαλίκη Κλεάνθη, στην οικία του στο Ελληνικό για να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του αναφορικά με το θέμα της παροχής εξηγήσεων για το περιστατικό που συνέβη την 17.2.2018 και όπως αυτό αναλυτικά περιγράφεται στο από 23.2.2018 Πρακτικό του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα: Ενώ την 17.2.2018 μετά το πέρας της διενέργειας Γενικής Συνέλευσης και διεξαγωγής των εκλογών της ΕΟΤ, ο κ. Ιωάννης Καφενταράκης του εκλεγμένου συνδυασμού <<Τζούντο στην Πράξη>> ως πλειοψηφήσαντος σε αριθμό σταυρών ανακοίνωσε σε όλους ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα Δ.Σ. προκειμένου το νέο συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές να συγκροτηθεί σε σώμα, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 13 <περί συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου>, του Καταστατικού που τυγχάνει εφαρμογής και ενώ εσείς ως νέο μέλος μειοψηφήσαντος συνδυασμού του Δ.Σ. ήσασταν παρών αδιαφορήσατε για την ανακοίνωση κατ΄ αρχήν και κατά δεύτερον όταν κληθήκατε εκ νέου για δεύτερη φορά από τον κ. Δημήτριο Θεοδωρογλάκη, εκλεγμένο μέλος του νέου Δ.Σ και ενώ βρισκόσασταν έξωθεν από τα γραφεία της Ε.Ο.Τ όπου και θα γινόταν η αναγγελθείσα συνεδρίαση, να προσέλθετε σε αυτήν, απαντήσατε με τη φράση <Σιγά τη διοίκηση που θα συγκροτήσετε, εγώ θα παραστώ μόνο εάν υπάρχει και μου κοινοποιηθεί ημερήσια διάταξη> και αποχωρήσατε επιδεικτικά.

Αντί ο κ Ευάγγελος Σουφλέρης να απαντήσει στα πραγματικά περιστατικά που του αποδίδονται ότι έπραξε στο συγκεκριμένο χώρο και τόπο, επιχειρεί αναφερόμενος στην από 15/03/2018 απόφαση της ΕΦΙΠ για άλλες πράξεις του, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή 4ετης στέρησης της αθλητικής ιδιότητας του, να κερδίσει χρόνο προσβλέποντας πιθανόν στην μη εκδίκαση της παρούσας πράξης του, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι πλέον μέλος του Δ.Σ της ΕΟΤ.

Επειδή επιχειρεί ο Κος Σουφλέρης να παραπλανήσει το Δ.Σ καθότι αναφέρει στο υπόμνημα του ότι θα παρέχει εξηγήσεις μετά την προσφυγή που προτίθεται να καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ, και την αποκατάσταση του ως μέλος του Δ.Σ. Είτε υπονοεί με τον τρόπο αυτό ότι, επειδή δεν είναι πιά μέλος του Δ.Σ, αυτό δεν νομιμοποίητε να τον κρίνει και να επιβάλει τιμωρία, είτε για πολλοστή φορά περιφρονεί και δείχνει ασέβεια προς τα θεσμοθετημένα όργανα και της διαδικασίες της ΕΟΤ που απορρέουν από τους νόμους και το καταστατικό. Εάν ισχύει το πρώτο γνωρίζεται στο σώμα ότι κανένα κώλυμα προς την εκδίκαση της υπόθεσης δεν προκύπτει, καθότι η κρινόμενη υπόθεση αφορά πραγματικά περιστατικά που σημειώθηκαν ενόσω ο κύριος Σουφλέρης ήταν μέλος του Δ.Σ. Εάν ισχύει το δεύτερο επιβεβαιώνει με τον πιο τρανό τρόπο το κατηγορητήριο της κρινόμενης υπόθεσης.

Επειδή ο κος Σουφλέρης επέδειξε αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά προς το δις εκλεγμένο Δ.Σ της ΕΟΤ.

Επειδή λαμβάνοντας υπ’ οψιν μας και το γεγονός ότι προκάλεσε και πέτυχε μέσω του Σωματείου ΓΑΣ ΙΚΑΡΟΣ επί ένα χρόνο να διοικήσει μετά από την 18/01/2017 απόφαση του αναρμόδιου κατά εδαφική αρμοδιότητα Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την Ομοσπονδία, πράγμα που δεν συνάδει στο Φίλαθλο Πνεύμα, και όταν δε έπαψε να διοικεί, με την μετέπειτα συμπεριφορά του και την απουσία του από το Δ.Σ αποδεικνύει ότι τον ενδιέφερε μόνο η προσωπική του προβολή και βελτίωση της κοινωνικής του θέσης στην καλύτερη των περιπτώσεων .

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Προτείνω μετά από την σύσκεψη μας, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα προαναφερόμενα, αλλά και τα έγγραφα που έχουμε στην διάθεση μας, δηλαδή το από 17.2.2018 πρακτικό του Δ.Σ όπου αναφέρονται τα πραγματικά περιστατικά από τρείς αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες , τα οποία και δεν αντικρούστηκαν ως αναληθή από τον Κο Σουφλέρη στην από 15/03/2018 έγγραφη παροχή εξηγήσεων του, αλλά ούτε και από κάποιον άλλο αυτόπτη μάρτυρα, να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. η οποία σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 1 καθώς και τις εφαρμοστέες διατάξεις του αθλητικού νόμου, το Δ.Σ. να αποφασίσει ότι η συμπεριφορά του κ. Ευάγγελου Σουφλέρη αντίκειται στις ανωτέρω αναφερόμενες διατάξεις και στο φίλαθλο πνεύμα, διότι με την ενέργειά του αυτή επέδειξε απρέπεια και ασέβεια προς το νομίμως εκλεγμένο Δ.Σ. της ΕΟΤ, καθώς και περιφρόνηση προς το θεσμό που αυτό εκφράζει, και να του επιβάλλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης με ανακοίνωση προς όλα τα Σωματεία –Μέλη της Ε.Ο. Τζούντο καθώς και να δημοσιοποιηθεί η απόφαση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΤ και στα ΜΜΕ. Τέλος προτείνω να παραπεμφθεί το σύνολο από το συλλεχθέν υλικό στην ΕΦΙΠ προκειμένου ο κος Σουφλέρη να ελεγχθεί πειθαρχικά και από αυτή την αρχή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ