ΤΖΟΥΝΤΟ

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ηλιάδης

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ηλιάδης
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -90 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο στο Τσελιάμπινσκ (video).

Στην κορυφή του κόσμου επέστρεψε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο "χάλκινος" Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του τζούντο στο Τσελιάμπινσκ.

Στον τελικό της κατηγορίας για αθλητές με σωματικό βάρος λιγότερο από 90 κιλά ο πρωταθλητής Ευρώπης επικράτησε με Ippon του Ούγγρου Κρίστιαν Τοτ.

Αυτό είναι το έκτο παγκόσμιο μετάλλιο που κρεμάει στο στήθος του ο 27χρονος αθλητής του Φιλίππου Αμυνταίου και το τρίτο χρυσό μετά το 2010 στο Τόκιο και το 2011 στο Παρίσι.

Ο Ηλιάδης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο πριν από τέσσερις μήνες. Δίχως να βιαστεί να επιστρέψει, επανήλθε σιγά σιγά και συμμετείχε σε προπονητικά καμπ στη γενέτειρα του, τη Γεωργία και στην Ιταλία.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ηλιάδης
INTIME SPORTS

"Νοιώθω εκστασιασμένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω εάν φάνηκε με την ολοκλήρωση του τελικού, όμως πετάω στα ουράνια. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένοιωθα έτοιμος γι` αυτή την στιγμή. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα, αφού αυτή τη στιγμή νοιώθω όπως τότε που κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Νοιώθω καλά που έκανα υπερήφανους τους Έλληνες. Τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Την οικογένειά μου. Τον προπονητή μου και όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού.

Μπορεί η Πολιτεία να μη μου έχει δώσει το πριμ από το παγκόσμιο μετάλλιο του 2011, όμως αυτό δεν πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου στη διάρκεια των αγώνων. Γιατί η δουλειά μου ήταν να έρθω στην Ρωσία για να κατακτήσω το χρυσό. Κι αυτό ακριβώς έκανα. Ευχαριστώ όλους εκείνους που βρίσκονται διαρκώς δίπλα μου. Όταν χειρουργήθηκα πριν από μερικούς μήνες και βρίσκονταν στο πλευρό μου. Τους θέλω κοντά μου και στη συνέχεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι τόσο κοντά", τόνισε ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ηλιάδης
INTIME SPORTS

"Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι περιττά. Είναι ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου και εδώ στη Ρωσία έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο είναι γεννημένος: να βρίσκεται στην κορυφή. Τη στιγμή που οι τρεις πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές έμεναν εκτός εκτός ημιτελικών και κάποιοι ακόμη και εκτός μεταλλίων, ο Ηλίας ήταν ασταμάτητος. Είχε έναν στόχο από την στιγμή που πρωτοπάτησε στο τατάμι, τον οποίο και έφερε εις πέρας και μάλιστα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπιασε από τον λαιμό και την αξιοποίησε χαρίζοντας στην Ελλάδα μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Για να φτάσει βέβαια μέχρι εδώ, δούλεψε σκληρά. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε", δήλωσε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ηλιάδης
INTIME SPORTS

"Το ελληνικό τζούντο είναι τυχερό που έχει τον Ηλία στις τάξεις του. Εκτός από ένας καλός αθλητής είναι και ένας ξεχωριστός άνθρωπος και του αξίζει πραγματικά ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Είναι στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος θα πρέπει να επενδύσει πάνω του. Τόσο σε αυτόν όσο και στον Νίκο Ηλιάδη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια", είπε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης.

Δείτε τον αγώνα (από το 1:29.21) και την απονομή (από το 2:07.30):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ