ΤΖΟΥΝΤΟ

Νίκος Ηλιάδης: "Ο Ηλίας είναι έτοιμος για το μετάλλιο"

Νίκος Ηλιάδης: "Ο Ηλίας είναι έτοιμος για το μετάλλιο"
INTIME SPORTS

Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία μίλησε για τους στόχους και τις ιδιαιτερότητες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τζούντο.

Με στόχο όπως πάντα την κατάκτηση μεταλλίων ταξιδεύει η εθνική για τη Ρωσία και το Τσέλιαμπινσκ όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (25-31 Αυγούστου).

Ο Ηλίας Ηλιάδης, ο Ρομάν Μουστόπουλος και ο Γιώργος Αζωίδης θα αγωνιστούν για τις ύψιστες διακρίσεις με αιχμή του δόρατος τον Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο ο οποίος διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών.

Ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία μίλησε για τους στόχους και τις ιδιαιτερότητες των αγώνων.

ΕΡ: Νίκο, οι διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελούν και το στόχο της χρονιάς;

ΑΠ: Είναι πάρα πολύ σημαντικοί αγώνες για εμάς, τεράστιας σημασίας. Στοχεύουμε σε μετάλλια. Τόσο ο Ηλίας Ηλιάδης που διεκδικεί το τρίτο χρυσό της καριέρας του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όσο και ο Ρομάν Μουστόπουλος που θα παλέψει έστω για το χάλκινο μετάλλιο. Αλλά και ο Γιώργος Αζωίδης θα διεκδικήσει κάτι καλό, όπως μια πρόκριση στην πεντάδα.

ΕΡ: Υπάρχει κάτι που φοβάσαι, νέοι, δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια αθλητές λ.χ. που μπορεί να κάμψουν τον 28χρονο Ηλία;

ΑΠ: Δεν φοβάμαι τίποτα απολύτως για τον Ηλία-ειλικρινά. Το μόνο που μπορεί να του στερήσει τη θέση στο βάθρο είναι η διαιτησία. Παίζει μεγάλο ρόλο πώς θα τον αντιμετωπίσουν-παίζονται πολλά παιχνίδια ξέρετε. Το σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας είναι έτοιμος για το μετάλλιο και σε εξαιρετική φόρμα, όπως ήταν πάντα.

ΕΡ: Υπάρχει κάτι διαφορετικό που θα τον συμβουλέψεις πριν τους αγώνες;

ΑΠ: Ξέρετε, με τον Ηλία δεν λέμε πολλές κουβέντες. Λέμε λίγα λόγια γιατί είναι τέτοια η εμπειρία του και οι γνώσεις του που δεν χρειάζονται πολλά. Πριν τους αγώνες αναλύουμε σε βίντεο τους αντιπάλους και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Γενικά πάντως έχουμε δικό μας κώδικα επικοινωνίας και συνεννοούμαστε με το δικό μας τρόπο.

ΕΡ: Ο Ηλίας χειρουργήθηκε στο γόνατο στα τέλη Μαρτίου. Εχει επανέλθει εντελώς από τότε;

ΑΠ: Αρκεί να σας πω-ειλικρινά- ότι έχουμε εντελώς ξεχάσει ότι έχει κάνει χειρουργείο (γέλια)

ΕΡ: Σε ό,τι αφορά τον Μουστόπουλο και τον Αζωίδη;

ΑΠ: Ειδικά από τον Μουστόπουλο περιμένω πολλά. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει αρκετή πείρα και έχει δείξει τις ικανότητές του όπως π.χ. στο ευρωπαϊκό αντρών αλλά και στο τουρνουά της Βουδαπέστης. Θεωρώ ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο. Σχετικά με τον Αζωίδη, είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα, άλλαξε κατηγορία και δεν βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση για μετάλλιο. 'Ομως διεκδικεί άνετα την πέμπτη θέση.

ΕΡ: Ο Ρώσος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τζούντο Σεργκέι Σολοβέιτσικ είχε παρευρεθεί και παρακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 που φιλοξενήσαμε προ διμήνου στη χώρας μας. Φάνηκαν οι άριστες σχέσεις μας. Πώς θα σας υποδεχτεί στην "έδρα" του;

ΑΠ: Πράγματι οι σχέσεις μας είναι θερμές και ξέρω ότι η φιλοξενία που μας επιφυλάσσουν είναι εξαιρετική. Σε άλλους αγώνες μας περίμεναν τον Ηλία και εμένα στο αεροδρόμιο και μας μετέφεραν στο ξενοδοχείο μας με ιδιαίτερο όχημα, ενώ οι υπόλοιπες αποστολές μεταφέρθηκαν με τα πούλμαν. Ο Ηλίας τυγχάνει τεράστιου σεβασμού, θαυμασμού και εκτίμησης στη Ρωσία. Τον βομβαρδίζουν συνεχώς με φωτογραφίες, συνεντεύξεις και αφιερώματα, αποτελεί ίνδαλμα για τη νεολαία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ