ΤΖΟΥΝΤΟ

Ν. Ηλιάδης: "Με κορυφαίους αθλητές και φέτος το Iliadis Cup"

Ν. Ηλιάδης: "Με κορυφαίους αθλητές και φέτος το Iliadis Cup"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο εθνικός προπονητής του τζούντο, Νίκος Ηλιάδης, μίλησε στο Sport24.gr για το "Iliadis Cup", αλλά και για την πορεία των Ελλήνων αθλητών ενόψει του Ρίο.

Για όγδοη φορά ορισμένοι από τους κορυφαίους τζουντόκα θα βρεθούν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στο "Iliadis Cup". Η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (2-3/4) στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο.

Ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας μιλήσει για τους αγώνες δεν είναι άλλος από τον Νίκο Ηλιάδη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής του τζούντο και πατέρας του Ηλία Ηλιάδη μίλησε στο Sport24.gr για όσα περιμένουν να δουν οι φίλοι του αθλήματος σε λίγες ημέρες. "Οι εγγραφές των αθλητών ολοκληρώθηκαν. Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας συνολικά θα αγωνιστούν περίπου 350 αθλητές από 30 χώρες. Θα έρθουν και φέτος δυνατές ομάδες με παράδοση στο άθλημα, όπως είναι η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία και η Γαλλία. Φυσικά, θα είναι και η δική μας Εθνική ομάδα.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος αποφασίσαμε, να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο αφού οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν. Χρόνο με το χρόνο το "Iliadis Cup" γίνεται μεγαλύτερο οπότε ήταν δύσκολο να φιλοξενήσουμε τόσες αποστολές κάπου αλλού".

Ν. Ηλιάδης: "Με κορυφαίους αθλητές και φέτος το Iliadis Cup"

Αναφορικά με τους αθλητές που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρεθούν στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο ο κ. Ηλιάδης μας τόνισε: "Πολλοί αθλητές συμμετέχουν στα Προολυμπιακά τουρνουά διεκδικώντας την πρόκριση για το Ρίο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε μεγάλα ονόματα στους αγώνες. Δεν θέλω να πω κάποιο από αυτά γιατί σίγουρα θα ξεχάσω και θα αδικήσω κάποιον. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν αθλητές που έχουν πάρει μετάλλια σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως ο δικός μας, ο Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι".

Η συζήτηση πήγε και στο προπονητικό καμπ που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι. "Σίγουρα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το καμπ που θα διεξαχθεί μετά το τέλος των αγώνων στο Λουτράκι. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 85 αθλητές και αθλήτριες. Αξίζει να τονίσω ότι εκτός από τους αθλητές που θα έχουν βαθμολογία, θα υπάρξει βαθμολόγηση και για τους διαιτητές. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά και για αυτό το λόγο θα έρθουν 24 ξένοι διαιτητές οι οποίοι θα συμμετέχουν και θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν βαθμούς για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερες διοργανώσεις" ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο .

Μιλώντας με τον Εθνικό μας προπονητή δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις πρόσφατες διακρίσεις της Τελτσίδου και του Μουστόπουλου που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας. "Όταν συμμετέχουν 70 χώρες και η Ελλάδα παίρνει δύο μετάλλια αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μάλιστα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σημαντικούς βαθμούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Τελτσίδου κατάφερε πέρα από το μετάλλιο να πάρει και 120 βαθμούς. Με αυτούς τους βαθμούς θεωρώ ότι είναι κοντά στην πρόκριση για το Ρίο. Όλα αυτά ενώ αγωνίστηκε μόλις για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μέχρι τώρα αγωνιζόταν στα -63κ. και τώρα ανέβηκε στα-70κ. αντιμετωπίζοντας μάλιστα και μεγάλα ονόματα στην κατηγορία της. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και πιστεύω ότι εάν συνεχίσει έτσι θα είναι και εκείνη 100% στο Ρίο. Για τον Ρομάν Μουστόπουλο δεν υπάρχει κάτι να πω. Είναι ένας μεγάλος αθλητής και το απέδειξε για μία ακόμα φορά και πήρε και εκείνος 120 βαθμούς. Ο Αζωΐδης πήρε 60 βαθμούς και είναι στη λίστα για να πάει και αυτός στο Ρίο. Αν πάνε όλα καλά θα έχουμε τέσσερις αθλητές μας στο Ρίο" είπε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, αναφορικά με τον τραυματισμό του Ηλία Ηλιάδη ήταν καθησυχαστικός: "Ο Ηλίας αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό από το Ντίσελντορφ. Είχε χτυπήσει στο πλευρό και η συμμετοχή του στο Γκραν πρι της Τιφλίδας ήταν ούτως ή άλλως αμφίβολη. Τελικά προτιμήσαμε να μην πάρουμε κάποιο ρίσκο. Προσπάθησε να παλέψει κανονικά στον αγώνα, αλλά τελικά στην τελευταία προπόνηση διαπίστωσε πως δεν θα μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα και αποφάσισε να μην κατέβει.

Η προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση του τραυματισμού του. Ούτως ή άλλως την πρόκριση για το Ρίο την έχει κερδίσει και μπορεί να μην αγωνιστεί σε κάποιο τουρνουά. Η διοργάνωση στην οποία θα παλέψει πιθανότατα είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και αυτό θα κριθεί από την πορεία της αποθεραπείας του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ