ΤΖΟΥΝΤΟ

Iliadis Cup 2016: Ασημένιο μετάλλιο η Αλειφέρη, χάλκινο η Ρίκεν

Iliadis Cup 2016: Ασημένιο μετάλλιο η Αλειφέρη, χάλκινο η Ρίκεν
COSTAS LAKAFOSSIS

Οι γυναίκες κλήθηκαν να σώσουν το γόητρο του ελληνικού τζούντο στο 8ο Κύπελλο Ηλιάδης που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.

O παγκόσμιος πρωταθλητής στους U18 πέρυσι στο Σεράγεβο, Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι, αποκλείστηκε στον γύρο των "32" της κατηγορίας των -81kg κι έτσι οι γυναίκες κλήθηκαν να σώσουν το γόητρο του ελληνικού τζούντο στο 8ο Κύπελλο Ηλιάδης που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Και μάλιστα για τρίτη συνεχή χρονιά, αν κι εφέτος, απουσίασε η λάμψη του χρυσού και ως εκ τούτου και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας όπως είχε συμβεί πέρυσι αλλά και το 2014 με την Ελισάβετ Τελτσίδου.

Η Αντιγόνη Αλειφέρη, στον τελικό των -78κ., ηττήθηκε από την Ισραηλινή Ραζ Χέρσκο (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U18 στην Σόφια το 2015) και κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Οι δύο αθλήτριες είχαν βρεθεί αντίπαλες και στο Κύπελλο Ηλιάδης του 2014 στην Θεσσαλονίκη, με την Ισραηλινή να παίρνει και πάλι τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο των -78κ.

"Περίμενα το χρυσό μετάλλιο, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε, αν και ήμουν πιο προετοιμασμένη από άλλες χρονιές. Με δυσκόλεψε ένας τραυματισμός στην ωμοπλάτη και ήμουν σφιγμένη. Στα προημιτελικά αγωνίστηκα καλύτερα, αλλά στον τελικό με κατέβαλε και το άγχος", είπε η Αλειφέρη, η οποία σπουδάζει στο πολυτεχνείο της Αλσατίας.

"Προπονούμαι στην Γαλλία, όπου το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Φανταστείτε ότι στην Αλσατία, έχει περισσότερους τζουντόκα σε σχέση με ολόκληρη την Ελλάδα. Σπουδάζω χημικός μηχανικός και το συνδυάζω με το αγαπημένο μου άθλημα: το judo", κατέληξε η Αλειφέρη, η οποία στο Κύπελλο Ηλιάδης του 2013 ήταν 3η στα -78 κιλά.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από την Μίνα Αγνέτα Ρίκεν στα -63 κιλά. Η Ελληνίδα τζουντόκα, μετά την 5η θέση στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ της Σολ Σελερίνο από την Αργεντινή.

Iliadis Cup 2016: Ασημένιο μετάλλιο η Αλειφέρη, χάλκινο η Ρίκεν
COSTAS LAKAFOSSIS

"Ήμουν καλύτερη εφέτος γιατί οι προπονήσεις μου στο εξωτερικό με βοήθησαν πολύ αλλά και η ψυχολογία μου ήταν ανεβασμένη και δεν είχα άγχος. Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ανέβηκα στο βάθρο και νοιώθω ιδιαίτερη τιμή που διακρίθηκα σε έναν αγώνα που φέρει το όνομα του Ηλία Ηλιάδη. Αφιερώνω το μετάλλιο στους προπονητές μου αλλά και στον πατέρα μου που με ακολουθεί παντού. Τώρα θα ρίξω όλη μου την προσοχή στο Ευρωπαϊκό της Φινλανδίας", είπε η Ρίκεν.

Με τα μετάλλια των Αλειφέρη και Ρίκεν, η Ελλάδα έφτασε τα 59 στην ιστορία του Κυπέλλο Ηλιάδης (2009-2016). Η υπόλοιπη ελληνική παρουσία την δεύτερη ημέρα των αγώνων:5η θέση: Νικολέτα Σαρβανίδου (-70κ.)7η θέση: Δημήτριος Τσουμήτας (+100κ.), Ιωάννα Θεοδώρου (-70κ.), Κωνσταντίνα Θεοδώρου (-70κ.), Μαρία Ξυγγένη (-78κ.)9η θέση: Πέτρος Γεωργούλας Ράιτ (-81κ.), Ιχθύανδρος Μιχαήλ Κιουρτζίδη (-100κ.), Νικόλαος Κουκαράς (-100κ.), Βίκτορ Πιοτρ Παπαδόπουλος (-90κ.), Ζωή Σπυροπούλου (-63κ.),
Στο 8o Κύπελλο Ηλιάδης συμμετείχαν συνολικά 302 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες. Συνδιοργανωτές του τουρνουά ήταν για ακόμη μία χρόνια, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (Ε.Ο.Τ), o Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο σύλλογος "Ολυμπιονίκης Αγ. Ι. Ρέντη". Χορηγοί επικοινωνίας του σπουδαίου αυτού τουρνουά ήταν ο OTE TV και η Espresso.

(*) Από αύριο, Δευτέρα 4 Απριλίου, έως και την Πέμπτη 7 Απριλίου, στο Sportcamp του Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθεί το προπονητικό καμπ του Κυπέλλου Ηλιάδης που επίσης βρίσκεται στο επίσημο καλαντάρι της EJU. Στο καμπ θα συμμετέχουν περισσότεροι από 170 τζουντόκα.

Iliadis Cup 2016: Ασημένιο μετάλλιο η Αλειφέρη, χάλκινο η Ρίκεν
COSTAS LAKAFOSSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ