ΤΖΟΥΝΤΟ

Αύριο και την Κυριακή το 8ο Κύπελλο Ηλιάδης 2016 στο Παλαιό Φάληρο

Αύριο και την Κυριακή το 8ο Κύπελλο Ηλιάδης 2016 στο Παλαιό Φάληρο

Η ώρα για το 8ο Κύπελλο Ηλιάδης έφτασε... Στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), αύριο και την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό διεθνές τουρνουά τζούντο που φιλοξενείται στη χώρα μας και κατέχει περίοπτη θέση στο αγωνιστικό καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU).

Συνολικά, από τα τατάμι του διεθνούς τουρνουά, το οποίο σημειωτέον αποτελεί μέρος της σειράς των IJF World Judo Tour, θα «παρελάσουν» περισσότεροι από 305 τζουντόκα ηλικίας έως 21 ετών.

Εκτός της Ελλάδας, μέρος στη διοργάνωση θα πάρουν Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ιταλία, Αρμενία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Γαλλία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Λευκορωσία, Αργεντινή, Εσθονία, Τουρκία, Γεωργία, Αλβανία, Λουξεμβούργο, Τσεχία και Τουρκμενιστάν.

«Είμαστε άριστα προετοιμασμένοι και έτοιμοι για τους καλύτερους αγώνες Iliadis Cup. Μεγάλοι αθλητές από 25 χώρες θα μετάσχουν και θα δούμε σπουδαίες αναμετρήσεις. Πάντοτε οι κορυφαίοι της διοργάνωσης βρίσκονται μέσα στα μετάλλια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων-κάτι που πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο των αγώνων. Θεωρώ ότι και πάλι οι αθλητές μας θα παλέψουν καλά και θα κατακτήσουν μετάλλια και διακρίσεις. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι που είναι αναμφισβήτητα για βάθρο, αλλά και για άλλους αθλητές της ομάδας μας. Και φυσικά παρών θα είναι και ο Ηλίας Ηλιάδης, να παρακολουθήσεις τις προσπάθειες των αθλητών μας και να τους εμψυχώσει. Παντού στον κόσμο, η παρουσία του ως θεατή κοσμεί τις διοργανώσεις και αποσπά τα χειροκροτήματα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι και στο κλειστό του Ταεκβοντό θα τύχει ένθερμης υποδοχής. Σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι έχουμε πλέον μεγάλη εμπειρία και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία.Η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται οργανωτικά σε οποιαδήποτε πρόκληση. Εκτός από το Iliadis Cup, το 2014 είχαμε διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u-18 και για φέτος προγραμματίζουμε στη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Κονγκρέσο όπου και θα γίνουν οι εκλογές. 'Όσο για του χρόνου, τόσο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων όσο και ένα μεγάλο φεστιβάλ τζούντο βρίσκεται στο πρόγραμμά μας», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Από το 2009 έως και το 2015, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 57 μετάλλια στο συγκεκριμένο τουρνουά, ένα εκ των οποίων (χρυσό), πέρυσι, στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου με την Ελισάβετ Τελτσίδου.

Να σημειωθεί πως παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος θα υπάρχει και referee commissioner της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU), ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, στο Λουτράκι, θα πραγματοποιηθεί το EJU Junior Training Camp με τη συμμετοχή περίπου 250 τζουντόκα.

Η διοργάνωση της Αθήνας, θα εκκινήσει το Σάββατο στις 10:00. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, ενώ μισή ώρα αργότερα θα γίνουν οι τελικοί των κατηγοριών της πρώτης ημέρας. Αντίστοιχα, την Κυριακή, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ οι τελικοί στις 16:00.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά είναι για ακόμη μία χρόνια, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (Ε.Ο.Τ), o Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο σύλλογος «Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρέντη».

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ΟΤΕ TV και η Espresso.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ