ΤΖΟΥΝΤΟ

"Ανεβασμένο εφέτος το επίπεδο του Iliadis Cup"

"Ανεβασμένο εφέτος το επίπεδο του Iliadis Cup"
INTIME SPORTS

Ο πρωταγωνιστής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U21, "Iliadis Cup", ο Ηλίας Ηλιάδης περιμένει πώς και πώς την έναρξη της σπουδαίας διοργάνωσης, με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας.

Ο πρωταγωνιστής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U21, "Iliadis Cup", ο Ηλίας Ηλιάδης περιμένει πώς και πώς την έναρξη της σπουδαίας διοργάνωσης, με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας.

Ο Oλυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες που φέρουν το όνομά του και θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο μίλησε για το όνειρό του σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και για το ελληνικό τζούντο γενικότερα.

Φαντάζομαι Ηλία ότι πάντα γεμίζεις με υπερηφάνεια για τη διοργάνωση του "Iliadis Cup"...

" Φυσικά, αλλά να ξέρετε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με εμένα αλλά με ολόκληρη την οικογένεια του τζούντο. Όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι που τέτοιοι διεθνείς αγώνες γίνονται στη χώρα μας. Αγώνες που συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων του είδους".

Αγώνες που χρόνο με το χρόνο ανεβαίνουν οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά...

" Ναι, γιατί ανεβαίνει και εξελίσσεται και το ελληνικό τζούντο. Και η ψυχή της διοργάνωσης ο Νίκος Ηλιάδης κάνει τα πάντα έτσι ώστε αυτό το ευρωπαϊκό Κύπελλο να λάμψει και να δείξει τις δυνατότητές της χώρας μας και την πορεία του αθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε ξεφύγει από τα στενά πλαίσια των ελληνικών-εσωτερικών διοργανώσεων και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ανταπεξέλθουμε στα διεθνή στάνταρτ".

Τι είναι αυτό που προσδοκάς περισσότερο φέτος

" Μα... να ακούσω τον εθνικό μας ύμνο. Σημαίνει πολλά για εμένα το να μπορώ να ακούω μέσα στη χώρα μου τον εθνικό μας ύμνο και να βλέπω την ελληνική σημαία να κυματίζει. Θα χαρώ πολύ να κατακτήσει η εθνική μας μετάλλια και πολύ περισσότερο να είναι χρυσά".

Έχει αυξηθεί πολύ όμως εφέτος ο ανταγωνισμός...

" Πράγματι κι αυτό ακριβώς γιατί έχει ανέβει το επίπεδο. Θα έρθουν σπουδαίοι αθλητές-οι καλύτεροι της κατηγορίας κι αυτό μας χαροποιεί ακόμη κι αν έτσι μειώνονται κάπως οι πιθανότητες κατάκτησης σημαντικού αριθμού μεταλλίων από τους δικούς μας τζουντόκα".

Εσύ θα παρακολουθήσεις τους αγώνες και τις δυο ημέρες;

" Και θα παρακολουθήσω και θα κάνω απονομές και θα μιλήσω με αθλητές και τον κόσμο και θα κάνω... τα πάντα (γέλια). Είναι μεγάλη μου χαρά. Μάλιστα θα είμαι και στο προπονητικό καμπ που θα γίνει από τις 6 έως τις 9 Απριλίου στους Αγίους Θεοδώρους".

Εκεί θα μπεις στο τατάμι;

" Ναι, έτσι σκέφτομαι".

Σχετικά με ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζες στο χέρι;

" Κάνω θεραπεία εδώ και λίγο καιρό και πηγαίνω ολοένα και καλύτερα. Σε λίγο θα επανέλθω στις προπονήσεις και από τον Μάιο ρίχνομαι κανονικά στη μάχη των υποχρεώσεών μου".

Είπες ότι επιθυμία σου για το "Iliadis Cup" είναι να ακούσεις τον εθνικό ύμνο και να δεις την ελληνική σημαία να κυματίζει. Γενικά όμως οι ελληνικές επιτυχίες είναι συχνές πλέον.

" Υπάρχουν τέσσερις αθλητές εξαιρετικοί: Ο Μουστόπουλος, ο Ντανατσίδης, ο Αζωίδης και η Τελτσίδου. Όλοι είναι κορυφαίοι. Ο Ρομάν (Μουστόπουλος) έχει σχεδόν οριστικά προκριθεί στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Και ο Ντανατσίδης είναι πολύ κοντά. Με λίγη προσπάθεια ακόμη ο Αζωίδης και η Τελτσίδου θα είναι και αυτοί στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Θα είναι υπέροχο να είμαστε πέντε αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες".

Είδαμε εφέτος να έρχονται αρκετοί χορηγοί-υποστηρικτές δίπλα στη διοργάνωση...

" Είναι γεγονός και τους ευχαριστώ προσωπικά γι` αυτό. Την Περιφέρεια Αττικής, την ΔΕΗ, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, τον Όμιλο Interamerican και τόσους ακόμη. Όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας που βρίσκονται στο πλευρό μας, τον OTE TV και την 24 Media. Ένα τουρνουά για να γίνει δυνατό, χρειάζεται τους πάντες δίπλα του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου".

Και ένα μήνυμα στους φίλους του αθλητισμού ενόψει της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης;

" Να έρθουν να δουν από κοντά, πόσο σπουδαία δουλειά γίνεται στην οικογένεια του τζούντο. Το Κύπελλο Ηλιάδης φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα και είναι ευκαιρία για τους φίλους του τζούντο αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, να δουν από κοντά πολλούς από τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης. Και πάνω απ` όλα να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δικών μας παιδιών, που παλεύουν για να ανεβάσουν την Ελλάδα ψηλά. Όλοι οφείλουμε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών".

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ