ΤΡΙΑΘΛΟ

Το XTERRA Greece Championship 2016 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το XTERRA Greece Championship 2016 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
©ZIZANIUS

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα ζήσει την εμπειρία της κορυφαίας διεθνής διοργάνωσης off road τριάθλου XTERRA, που θα διεξαχθεί φέτος, στις 7 Μαΐου, σε πανέμορφες διαδρομές στο φυσικό περιβάλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Την σκυτάλη από την Λίμνη Πλαστήρα, όπου διεξήχθησαν τα τρία πρώτα Πρωταθλήματα XTERRA, επί ελληνικού εδάφους, παίρνει φέτος ο Δήμος των Νοτίων Προαστείων της Αττικής, προσκαλώντας ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα».

Το XTERRA Greece Championship, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη και θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, από την XTERRA Greece, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ειδικότερα τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α) του Δήμου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Παράλληλα με την φετινή διοργάνωση του XTERRA Greece Championship, θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Triathlon.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελεί την ιδανική τοποθεσία διεξαγωγής αγώνων τριάθλου, υψηλού επιπέδου, δεδομένου του απαράμιλλου φυσικού τοπίου, των μοναδικών ακτών του και της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να φιλοξενήσει τον διεθνή αγώνα ορεινού τριάθλου, εντάσσεται στην στρατηγική του για την τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και την προώθηση του αθλητισμού και του εθελοντικού κινήματος. Η συμμετοχή του Δήμου στο XTerra, αφορά τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και στην οργάνωση και κινητοποίηση των εθελοντών.

Το XTERRA off road triathlon συνδυάζει την κολύμβηση με την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

την επίσημη, Full Distance: 1500m κολύμβηση, 30km mountain bike, 10km ορεινό τρέξιμο.

την Sprint Distance: 750m κολύμβηση, 15km mountain bike, 5km ορεινό τρέξιμο.

Το XTERRA Greece Championship 2016 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
©ZIZANIUS

Οι δύο καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης αφορούν στη δυνατότητα που παρέχεται να συμμετέχουν ομάδες σκυταλοδρομίας και στις 2 αποστάσεις, αποτελούμενες από 2 ή 3 αθλητές καθώς και στη δυνατότητα για συμμετοχή στις προπονήσεις που διεξάγονται στις διαδρομές του αγώνα, κάθε Σάββατο & Κυριακή, από τους έμπειρους συνεργάτες της XTERRA Greece.

Στον αγώνα αναμένονται να λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από περισσότερες από 25 χώρες. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται κορυφαίοι Εθνικοί και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, όπως ο 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Ισπανός Ruben Ruzafa, που θα έρθει για πρώτη φορά στη χώρα μας, για να συμμετέχει στο XTERRA Greece Championship 2016 και φυσικά κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Η XTERRA, με έδρα την Χαβάη της Αμερικής, που φέτος γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο, αποτελεί σήμερα το κορυφαίο brand στα multisport events, με διοργανώσεις σε 35 χώρες και συνολικά περισσότερους από 40 χιλιάδες συμμετέχοντες, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το σύνθημα του XTERRA είναι «Ζήσε Περισσότερα» (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!

Το XTERRA Greece Championship 2016 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
©ZIZANIUS

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Φιλοδοξούμε η αθλητική αυτή διοργάνωση, με πολύ μεγάλη απήχηση διεθνώς, να βρει στο Δήμο μας τον ιδανικό τόπο για να φιλοξενηθεί και να κάνει πραγματικότητα το σύνθημα της «Ζήσε Περισσότερα», δίνοντας την δυνατότητα σε αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ζήσουν την εμπειρία της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης».

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Γιώργος Γερόλυμπος επισήμανε: «Το τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας. Στόχος της Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού, που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή. Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας, συμμετέχουμε για ακόμα μια χρονιά στην διοργάνωση του 4ου διεθνή αγώνα XTERRA Greece Championship που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ.Γιάννης Αγαλιώτης, δήλωσε: «Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει τον αθλητισμό. Είμαστε μέρος πλέον του XTerra και καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν, είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές».

O Race Director της XTERRA στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης δήλωσε: «Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής διοργάνωσης για φέτος είναι να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους ερασιτέχνες αθλητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το off road τρίαθλο. Το off road τρίαθλο δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες αθλητές. Μπορούν όλοι να προετοιμαστούν και να το δοκιμάσουν. Η υψηλού επιπέδου διοργάνωση, η επαφή με τη φύση, οι μοναδικές διαδρομές του αγώνα στο πανέμορφο περιβάλλον της περιοχής και η εναλλαγή των αθλημάτων, θα τους αποζημιώσει».

Χορηγοί του αγώνα είναι οι: KOSMOCAR, DHL,SPECIALIZED, RED BULL, SAUCONY , ARENA, VINCENZO, SiS, KASSIMATIS CYCLING, OAKLEY, VARIS SPORTS CLUB.

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο facebook www.facebook.com/xterragreece

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο twitter www.twitter.com/xterragreece

Web: www.xterragreece.com

Επικοινωνία: [email protected]

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ