ΤΡΙΑΘΛΟ

Οι καλύτεροι συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Οι καλύτεροι συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη του αθλητικού κέντρου SportCamp την Κυριακή (25/9), τον αγώνα Τριάθλου “Triathon1” στo Λουτράκι Κορινθίας.

Αυτή την Κυριακή (25/9) στο Λουτράκι, οι καλύτεροι Έλληνες τριαθλητές αγωνίζονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος αλλά και τη διεθνή καταξίωση. Ο αγώνας έχει επιπλέον χαρακτήρα Μεσογειακού Κυπέλλου αλλά το κυριότερο δίνει βαθμούς στους πρώτους αθλητές στην παγκόσμια κατάταξη!

Να σημειώσουμε πως τα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας σε Τρίαθλο και Δίαθλο με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργάνωση με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου και οι οποίες δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις διεθνείς διοργανώσεις. Μόνο έτσι άλλωστε οι αθλητές μας έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους άνδρες συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα έντονος αφού πολλοί είναι οι διεκδικητές των μεταλλίων. Σαφώς στο start list ξεχωρίζουν τα ονόματα του Πρωταθλητή Ελλάδας Γρηγόρη Σουβατζόγλου και του Γιώργου Δανιήλ που πέρσι ήταν δεύτερος. Στον αγώνα θα αγωνιστεί φέτος και ο ομογενής από την Ελβετια Νίκος Γούιλτζεκ, με πολλές διεθνείς παρουσίες στο ενεργητικό του. Στη διεκδίκηση των μεταλλίων θα είναι και οι Γιώργος Αλυφαντής, Παναγιώτης Δημόπουλος και Γρηγόρης Σκουλαρίκης.

Ιδιαίτερα έντονο συναγωνισμό αναμένουμε και στην κατηγορία εφήβων με τα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος. Άγγελος Μαυρογιάννης, Γιώργος Λάβδας, Νίκος Πονηρέας και Νίκος Μπελεγρίνος θα είναι στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Στις γυναίκες, αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι και φέτος η Ντενίζ Δημάκη, ενώ στις Νεανίδες ξεχωρίζει η ανερχόμενη Μαριλού Καζαμαριώτη.

Θυμίζουμε πως οι ώρες εκκίνησης είναι 8:30 για τις Γυναίκες του πανελληνίου πρωταθλήματος (elite, junior, veteran), 9:30 για τους Άνδρες του πανελληνίου πρωταθλήματος (elite, junior, veteran), ενώ στις 10.30 θα εκκινήσουν οι κατηγορίες ανδρών και γυναικών Age Group, καθώς και οι ομάδες σκυταλοδρομίας

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ