ΤΡΙΑΘΛΟ

Οι αγώνες τριάθλου που προκαλούν τα όριά σου

Competitors exit the water as they transition from the swim to bike portion of the women's triathlon event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 20, 2016. (AP Photo/David Goldman)
Competitors exit the water as they transition from the swim to bike portion of the women's triathlon event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 20, 2016. (AP Photo/David Goldman) AP

#poupaeiokosmos όταν θέλει να δοκιμάσει ή ακόμα καλύτερα να ξεπεράσει τα όρια του; Οι αγώνες τριάθλου είναι μία από τις επικρατέστερες απαντήσεις! (VIDEOS)

Έστω και αργά ο αθλητισμός μπαίνει ξανά στη ζωή και την καθημερινότητα μας. Πολλοί από εμάς έχουμε συναντήσει ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους, τα βουνά και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ολοένα ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους για τον τρόπο που αθλούνται. Πού πάει ο κόσμοςπου θέλει να ξεπεράσει τις αντοχές του; Το τρίαθλο είναι αυτό που ολοένα ανεβάζει τις μετοχές του και μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σου δείξουμε πέντε αγώνες που αποτελούν μία καλή δικαιολογία για αυτό.

YOKOHAMA: ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

Όλοι οι αγώνες που έχουμε επιλέξει είναι από αυτούς που έχουν διεξαχθεί φέτος. Ο πρώτος και ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς, έχοντας και τη βοήθεια του καιρού σε αυτό, διεξήχθη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της από την αρχή του αγώνα και αποτέλεσε σύμμαχο, αλλά και αντίπαλο όλων των αθλητών. Ο Ισπανός, Μάριο Μόλα ήταν εκείνος που κατάφερε να τερματίσει πρώτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε μία απαιτητική διαδρομή.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: ΤΡΙΑΘΛΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πού πάει ο κόσμοςόταν θέλει να συμμετάσχει σε έναν αγώνα τριάθλου χωρίς να φύγει από την πόλη του; Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας έχουν την απάντηση αφού εκεί διοργανώνουν έναν από τους καλύτερους αγώνες μέσα στην πόλη. Για τις ανάγκες του κολυμβητικού αγώνα χρησιμοποιείται το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, ενώ όλα τα υπόλοιπα κομμάτια γίνονται μέσα στο Μπιλμπάο με τους θεατές να είναι παράλληλα σε όλο το μήκος της διαδρομής.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ: ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Μία ακόμα σπουδαία διοργάνωση είναι αυτή που διεξάγεται κάθε Άνοιξη στο Κέιπ Τάουν. Αγώνας κολύμβησης εκεί που συναντιούνται ο Ατλαντικός με τον Ινδικό ωκεανό σε μία από τις πιο ισχυρές από άποψη ρευμάτων θάλασσες και συνέχεια με ποδήλατο και τρέξιμο με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Αν μη τι άλλο ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες φτιαγμένος για δυνατούς αθλητές.

ΣΕΝΤ ΤΖΟΡΤΖ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

Ο μοναδικός αγώνας που επιλέξαμε και δεν ανήκει στο τρίαθλο, αλλά στην κατηγορία του IronMan είναι αυτός που διεξάγεται στο Σεντ Τζορτζ, μια κωμόπολη έξω από τη Γιούτα. Ποιος είναι ο λόγος που το κάναμε αυτό; Απλά για να δείτε πού πάει ο κόσμοςγια να αθληθεί. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να τρέχετε ή να κάνετε ποδήλατο με θέα το Γκραν Κάνιον; Για να πάρετε μία καλή ιδέα αυτού που σας περιγράφουμε απλά μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.

ΣΑΡΔΗΝΙΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΠΙΟ

Ένας άλλος αγώνας ο οποίος διεξάγεται σε εντυπωσιακό περιβάλλον είναι αυτός της Σαρδηνίας. Η πρώτη βουτιά γίνεται στα καταγάλανα νερά, για να ακολουθήσουν ποδηλασία και τρέξιμο σε ένα καταπράσινο τοπίο το οποίο αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο όσων αποφασίσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν απαιτητικό αγώνα.

Όλοι όσοι δοκιμάσουν να τρέξουν σε κάποιον αγώνα τριάθλου θα πρέπει πρώτα απ' όλα να κοιτάξουν την ασφάλειά τους. Πού πάει λοιπόν ο κόσμος όταν θέλει το καλύτερο για την ασφάλειά του; Η απάντηση είναι πως πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την ΝΝ HELLASκαι την ERGO.

Photo credits: AP Photo/David Goldman

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ