ΤΡΙΑΘΛΟ

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship
THODORIS ERMILIOS

ΤοXTERRA Greece Championship,τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road Triathlon, πουφέτος συμπληρώνει τονπέμπτο χρόνο διεξαγωγήςστην χώρα μας, φιλοξένησε η Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα ομαγευτικός Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 30 Απριλίου.

Φέτος οισυμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρκαι ξεπέρασαν τις400σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, αθλητές από24 χώρεςτου κόσμου,28 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριεςκαι οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.

Ο Ελληνικός αγώνας που συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA με διοργανώσεις σε περισσότερες από 32 χώρες στα πιο ξεχωριστά σημεία του πλανήτη και πάνω από 40 χιλιάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων.

Εκτός από την χαρά της συμμετοχής για τους περισσότερους αθλητές, οι αγώνες προσφέρουν στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, την δυνατότητα να προκριθούν και να αγωνιστούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship
THODORIS ERMILIOS

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενούμε το XTERRA Greece Championship για 2η συνεχή χρονιά. Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές του Δήμου μας είναι ιδανικές για κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις όπως το XTERRA. Πιστεύω πως οι πολλές συμμετοχές φέτος, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αθλητές κάθε επιπέδου, αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες, ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής διοργάνωσης σε συνδυασμό με τη μοναδική ομορφιά που προσφέρει η πόλη μας ως προορισμός. Μέσω της διοργάνωσης, η οποία πλέον αποτελεί για εμάς θεσμό, μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο εντυπώσεις, εμπειρίες και εικόνες της περιοχής διαφημίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας".

Στην Πλαζ Βουλιαγμένης είχε στηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο οι αθλητές και θεατές είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την Expo area του αγώνα και να θαυμάσουν τα προϊόντα των χορηγών της διοργάνωσης, τα κορυφαία μοντέλα της Volksawagen Tiguan, Amarok & Beetle, να δούν την συλλογή των προϊόντων της Arena, να θαυμάσουν τα ρολόγια της Suunto, να δούν την συλλογή γυαλιών της κορυφαίας στο είδος της Oakley & Rayban, τα προϊόντα και αξεσουάρ της One Zipper, να φωτογραφηθούν στο Photobooth, να δοκιμάσουν τις σανίδες της RedPadlle, και φυσικά να περιηγηθούν στο περίπτερο της Kassimatis Cycling με τα ποδήλατα Specialized και τα ενεργειακά συμπληρώματα της SIS.

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και τα φτερά του RedBull, ο αγώνας ξεκίνησε με το σκέλος της κολύμβησης στις 09:15 το πρωί της Κυριακής. Μετά την πραγματοποίηση των 2 στροφών συνολικής απόστασης 1500 μέτρων στο νερό, οι αθλητές πήραν τα ποδήλατα τους από την ζώνη αλλαγής και συνέχισαν με τα δύσκολα 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με 10 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο.

Στο σκέλος της ποδηλασίας και του τρεξίματος,οι εκατοντάδες αθλητές του αγώνα, κινήθηκαν στους δασικούς δρόμους και μονοπάτια του ξεχωριστού ανάγλυφου της περιοχής. Η ομορφιά του αθλήματος και ο έντονος συναγωνισμός χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους θεατές του αγώνα, που βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής, όχι μονό στην Πλαζ της Βουλιαγμένης, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, στην κατηγορία των ανδρών ο ΙσπανόςRuben Ruzafa,τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του XTERRA και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του ITU cross triathlon, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στηγραμμή του τερματισμού, αφήνοντας 2ο τον συμπατριώτη του και περυσινό νικητή της διοργάνωσης,Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερμανός Jens Roth.

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship

"Είμαι πολύ χαρούμενος με την νίκη μου σήμερα. Η τοποθεσία του αγώνα είναι εκπληκτική και ο αγώνας ένας από τους καλύτερους του Ευρωπαϊκού tour. Αυτή η νίκη στην Ελλάδα έλειπε από την συλλογή μου! Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική διοργάνωση", δήλωσε ο Ruben Ruzafa.

Στις γυναίκες, είχαμε μια επανάληψη των περυσινών νικητών στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, οπού η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη την Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ισπανίδα Miriam Casillas. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Cassillas αποτελεί μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας στο τρίαθλο και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Η Helena Erbenova δήλωσε: " Ήρθα κατευθείαν από την Κίνα, όπου συμμετείχα σε μια σειρά αγώνων εκεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμουν αρκετά κουρασμένη αλλά αυτός ο αγώνας είναι από τους αγαπημένους μου, αφού έχω συμμετάσχει όλες τις χρονιές. Η συναγωνισμός ήταν έντονος αφού όλοι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες ήταν εδώ. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές που μας ενθάρρυναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship
(C) FOTO-TREXOUME.GR

Από Ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση και την πρώτη θέση στους άνδρες στην μεγάλη απόσταση του αγώνα, κέρδισε ο Έλληνας πρωταθλητής Γρηγόρης Σουβατζόγλου και στις γυναίκες για 2η συνεχή χρονιά η Νάντια Συντζανάκη. Και οι 2 αθλητές προκρίθηκαν επάξια στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Χαβάη.

Στην sprint απόσταση την καλύτερη εμφάνιση στους Έλληνες πραγματοποίησε o Κωνσταντίνος Τσούμας και στις γυναίκες η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου.

Στην κατηγορία των ομαδικών συμμετοχών στη μεγάλη απόσταση στην πρώτη θέση είχαμε την ομάδα των Καστόρη, Μαυρογιάννη και Μαθεάσου και στην μικρή απόσταση τους Αντωνάκη, Μουστάκη και Δήμο.

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το 5 XTERRA Greece championship ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτό που έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το XTERRA Greece είναι πλέον η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση τριάθλου στην χώρα μας. Αξίζει μόνο να δει κανείς τις λίστες συμμετοχών για να αντιληφθεί όχι μόνο τον αριθμό των ξένων αθλητών που επισκέπτονται την χώρα μας, αλλά και το επίπεδο αυτών, αφού ανάμεσα τους είναι οι κορυφαίοι αθλητές του αγωνίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη του Δήμου για την άριστη συνεργασία, την έμπειρη ομάδα του XTERRA Greece και φυσικά στους εθελοντές και συνεργάτες μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό", δήλωσε ο Race Director της XTERRA στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης.

Στον τερματισμό οι αθλητές απόλαυσαν το καθιερωμένα γεύμα ζυμαρικών by Vincenzo και τα γευστικά καλαμάκια του ψητοπωλείου Ζάχος. Η έμπειρη ομάδα του Vari sports Club ήταν εκεί για ασκήσεις χαλάρωσης μετά τον αγώνα αλλά και η ομάδα της Ostracon προσέφερε υπηρεσίες αποκατάστασης με εξειδικευμένα μηχανήματα.

Οι επίσημες απονομές σε όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκαν στις 14:00 παρουσία καλεσμένων, εκπροσώπων του Δήμου και η μέρα έκλεισε με δυνατή μουσική.

Δείτε εδώ video με τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης: https://goo.gl/EmM3zr

Δείτε εδώ τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα: https://goo.gl/YrOZrb

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ:

ΣτονΟργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμουκαι τα στελέχη του.

Στους μεγάλους Χορηγούς:DHL, Volkswagen Kosmocar, Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου

Στους Χορηγούς:Arena, Saucony, SunWear Stores, Oakley, Suunto, Specialized, RedBull, SIS, Kassimatis Cycling, Vincenzo, Vouliagmeni Suites.

Στους Υποστηρικτές:ΕΔΝΥ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ethelon, Ινστιτούτο Ομαδα για τον Κόσμο, Global Challenges, Lifeguard Hellas, CrossborderMedCare, Βιοιατρική, Zaxos Grill, Sixt, Tolis, RedPaddle, Vari Sports Club, GymTonic, Photobooth.

Στους χορηγούς επικοινωνίας:COSMOTE TV, Sport 24, Sport24 Radio

Στην Τροχαία Ελληνικού, Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, Στην Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό Σώμα, τη Δημοτική Αστυνομία, τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους της διοργάνωσης, που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της.

Ραντεβού στις 29 Απριλίου 2018.

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ