ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Διεθνής αγώνας τοξοβολίας στον Μαραθώνα

Διεθνής αγώνας τοξοβολίας στον Μαραθώνα

Η Ελλάδα θα διοργανώσει για πρώτη φορά τα διεθνή «Τύμβεια» της τοξοβολίας. Διοργάνωση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Οκτωβρίου), στο Δημοτικό Στάδιο του Μαραθώνα.

Η χώρα μας θα διοργανώσει για πρώτη φορά τα διεθνή «Τύμβεια» της τοξοβολίας. Διοργάνωση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Οκτωβρίου), στο Δημοτικό Στάδιο του Μαραθώνα, στην εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου.

Οι φετινοί αγώνες γίνονται στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Grand Prix που έχει αναλάβει η χώρα μας για τον προσεχή Μάρτιο (2015). Αποτελούν και το Test Event γι’ αυτούς, αλλά η Ομοσπονδία (ΕΦΟΤ) σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα είναι αποφασισμένοι να τον διοργανώνουν κάθε χρόνο και να τον εντάξουν στο διεθνή καλεντάρι του αθλήματος.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αλλά και η Εθνική ομάδα της Κύπρου. Το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αθλητές – πρωταθλητές, αλλά και να συμμετέχουν και οι ίδιοι ρίχνοντας τα πρώτα τους βέλη, υπό την καθοδήγηση των προπονητών της Ομοσπονδίας.

Την Κυριακή παράλληλα με τους τελικούς του αγώνα θα υπάρχουν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού (στις 25/10), η ΕΦΟΤ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας, τη μη κυβερνητική οργάνωση «Στόχος - Πρόληψη» Πανελλήνια εταιρία πρόληψης για τον καρκίνο και υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους αθλητές και τους δημότες.

Την Κυριακή στις 13.30 μ.μ., αθλήτριες αλλά και αθλητές τοξοβολίας φορώντας τα μπλουζάκια της οργάνωσης με σήμα τον στόχο θα συμμετέχουν σε ειδικό Event ρίχνοντας βέλη για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα η Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ενώ στο χώρο από την μη κυβερνητική οργάνωση Στόχος – Πρόληψη θα πωλούνται τα μπλουζάκια αλλά και διάφορα είδη, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης

Επίσης την Κυριακή, 11 π.μ. – 2 μ.μ. θα βρίσκεται εκεί και η ΕΘΝΟΑ για να μυήσει τα παιδιά στις Ολυμπιακές αξίες και να γνωρίσουν διάφορα Ολυμπιακά αθλήματα, μαζί με τους Ολυμπιονίκες που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

TAGS ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ