ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κορακάκη

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κορακάκη

Μεγάλη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα πέτυχε η Άννα Κορακάκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής, καθώς πήρε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων.

Η επίδοση της Άννας Κορακάκη στον προκριματικό νεανίδων ήταν 380/400. Με σκορ (96 96 91 97=380) τερμάτισε έκτη στην κατάταξη και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό! Είχε πετύχει τον πρώτο στόχο της, που ήταν να βρεθεί μέσα στις οκτώ κορυφαίες του αγωνίσματος.

Στους τελικούς της σκοποβολής η διαδικασία προβλέπει γύρους αποκλεισμού. Σε κάθε γύρο αποχωρεί ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων. Η Ελληνίδα κατάφερνε σε κάθε γύρο να μένει στον αγώνα. Βολή με τη βολή περνούσε στον επόμενο γύρο μέχρι τη μάχη του βάθρου.

Στον έβδομο γύρο και στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η Άννα πέρασε στην κορυφή για 1/10 του βαθμού και τελικά επικράτησε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με διαφορά μόλις 4/10 του βαθμού! Η Ουκρανή Polina Konarieva που ήταν πρώτη από την αρχή, έχασε την πρωτιά στις δύο τελευταίες βολές και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Η επίδοση της Κορακάκη αποτελεί την κορυφαία επίδοση τελικού νεανίδων σε παγκόσμια κλίμακα! Αναμένεται η κατοχύρωση του ρεκόρ από την παγκόσμια ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ