ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αποχώρησε ο πρόεδρος, Παύλος Κανελλάκης

Αποχώρησε ο πρόεδρος, Παύλος Κανελλάκης

Ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση της ΣΚΟΕ. Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση της ΣΚΟΕ. Στη διάρκεια των εργασιών της οι εκπρόσωποι των σωματείων έκριναν τον διοικητικό, αθλητικό και οικονομικό απολογισμό από 1/1/2016 μέχρι και 30/9/2016, και εξέλεξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και τα μέλη των αρμοδίων επιτροπών.

Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου

Η σημαντικότερη αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου είναι αποχώρηση του μέχρι σήμερα προέδρου Δρ. Παύλου Κανελλάκη. Στη θέση του προέδρου οι εκλογές ανέδειξαν τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα Αθανάσιο Παπαγεωργίου, τέως πρωταθλητή της σκοποβολής, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μόσχα 1980 στο τουφέκι πρηνηδόν ανδρών. Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα (28/11) όπου και θα καθορισθούν οι αρμοδιότητες των μελών του.

Οι επιτυχίες της Άννας Κορακάκη

Ξεχωριστή αναφορά στην έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης έγινε στη μοναδική επιτυχία της σκοπεύτριας Άννας Κορακάκη, και στα δύο Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016.

"Με την επιτυχία της αυτή έκανε πραγματικότητα μια ελπίδα της Ελληνικής Σκοποβολής, η οποία, παρά τις προσπάθειες της ΣΚΟΕ και των αθλητών της, είχε ουσιαστικά μείνει ανεκπλήρωτη.

Δεν θέλω να πω περισσότερα για τη μοναδική αυτή επιτυχία της. Απλά να εκφράσω τα αισθήματα τη χαράς, υπερηφάνειας αλλά και ευγνωμοσύνης που διακατέχουν σύσσωμη την Ελληνική Σκοποβολή, το Δ.Σ. της ΣΚ.Ο.Ε. αλλά και εμένα τον ίδιο προσωπικά", τόνισε ο πρόεδρος, Παύλος Κανελλάκης.

"Αναφέρω σχετικά ότι, για την επιτυχία της αυτήν, το Δ.Σ. της ΣΚΟΕ, εκτός σημαντικών υλικών ανταμοιβών, αποφάσισε και την απονομή στην αθλήτρια του τιμητικού χρυσού μεταλλίου της Ομοσπονδίας μας", συνέχισε. Οι συμμετέχοντες αποκρίθηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα!

Η συγκίνηση του προέδρου

Σε φορτισμένο κλίμα ο απερχόμενος πρόεδρος Δρ. Παύλος Κανελλάκης σημείωσε τα ακόλουθα: "Σήμερα, με την απόφασή μου να μην υποβάλλω υποψηφιότητα για το λειτούργημα του προέδρου του Δ.Σ. της ΣΚΟΕ, κλείνει μια μακρά περίοδος, κατά την οποία είχα την χαρά και την τιμή να υπηρετήσω την Ομοσπονδία μας, ως μέλος της διοίκησής της και ως πρόεδρός της.

Μην ανησυχείτε δεν θα επιχειρήσω να κάνω απολογισμό για τα 32 χρόνια που είχα το προνόμιο να είμαι πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΚΟΕ. Θέλω μόνο να θυμηθώ, ότι το 1982 που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΣΚΟΕ για πρώτη φορά, η Ομοσπονδία μας αριθμούσε 12 σωματεία, εκ των οποίων τα τρία ήταν Κυπριακά και οι σκοπευτές μας λιγότεροι από 1.000.

Σήμερα, μετά τη διαγραφή άνω των 115 ανενεργών σωματείων, η δύναμη της ΣΚΟΕ είναι 200 τακτικά σωματεία με δικαίωμα ψήφου, ενώ οι εγγεγραμμένοι αθλητές μας υπερβαίνουν τις 60.000, εκ των οποίων πάνω από 18.000 με δραστηριότητα εντός του 2016.

Δεν θα πω τίποτε άλλο σαν απολογισμό μιας ζωής στην υπηρεσία της Ελληνικής Σκοποβολής. Απλά θέλω να τονίσω ότι αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και με τη θέλησή μου, έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη πως έχω εκπληρώσει τα καθήκοντα που μου αναθέσατε και έχω τιμήσει την εμπιστοσύνη σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτοί που θα με διαδεχθούν είναι άξιοι παλαιοί συνεργάτες μου και εργάτες της σκοποβολής, με αδιαμφισβήτητες ικανότητες και πολύτιμη πείρα στην υπηρεσία της. Η επιτυχία τους είναι εξασφαλισμένη.

Εγώ πάντως θα είμαι στη διάθεσή τους, να τους βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτός είναι και ο λόγος που υπέβαλα υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση της ΣΚ.Ο.Ε. στην Ε.Ο.Ε. και ευελπιστώ πως θα με τιμήσετε, για άλλη μία φορά, με την εμπιστοσύνη σας".

Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία και οι ψηφοφορίες, τα αποτελέσματα των οποίων είναι τα ακόλουθα:

ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΚ.Ο.Ε. ΣΤΗΝ Ε.Ο.Ε

Υποψήφιος Ψήφοι Αποτέλεσμα

1. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Παύλος του Γεωργίου 93 (Ε)

2. ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ Αναστάσιος του Διονυσίου 39

Αναπληρωτής εκπρόσωπος

1. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Ιωάννη 116 (Ε)

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΚ.Ο.Ε. Γ.Σ. 26 Νοεμβρίου 2016

Υποψήφιος Ψήφοι Αποτέλεσμα

ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΚΟΕ

1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 125 (Ε)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

1. ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ Αλέξανδρος του Παναγιώτη 99 (Ε)

2. ΔΙΑΚΑΚΗΣ Νικόλαος του Στυλιανού 96 (Ε)

3. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ του Γεωργίου 14

4. ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ Αναστάσιος του Διονυσίου 37

5. ΜΟΔΕΣ Ανδρέας του Βασιλείου 94 (Ε)

6. ΝΙΝΙΟΥ Πηνελόπη του Παναγιώτη 98 (Ε)

7. ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ Νικόλαος του Γεωργίου 91 (Ε)

8. ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ Γεώργιος του Ηλία 26

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΗΛΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος του Αλεξάνδρου 20

2. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ Θεόδωρος του Κωνσταντίνου 8

3. ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ Παναγιώτης του Χρήστου 91 (Ε)

4. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Ιωάννη 119 (Ε)

5. ΚΑΦΑΤΟΣ Γεώργιος του Παντελή 95 (Ε)

6. ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ του Ιωάννη 94 (Ε)

7. ΤΖΑΝΑΚΟΣ Ιωάννης του Αριστείδη 100 (Ε)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Τ.Ε.Π.Σ.

1. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Ευστάθιος του Αναστασίου 36

2. ΤΟΠΟΥΖΗΣ Κωνσταντίνος του Μιχαήλ 95 (Ε)

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Τ.Ε.Κ.Ο.

1. ΣΑΠΡΙΚΗΣ Κωνσταντίνος του Θωμά 12

2. ΤΣΑΡΟΥΧΑΚΗΣ Παναγιώτης του Πολυζώη 104 (Ε)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ Παναγιώτης του Χρήστου 110 (Ε)

2. ΛΑΠΠΑΣ Κωνσταντίνος του Ιωάννη 110 (Ε)

3. ΜΕΝΗΣ Κωνσταντίνος του Ιωάννη 96 (Ε)

4. ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ Αριστείδης του Δημητρίου 19

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΙΡΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. ΑΔΑΜΗΣ Κωνσταντίνος του Αναστασίου 104 (Ε)

2. ΑΚΡΙΒΟΣ Σταύρος του Κωνσταντίνου 92 (Ε)

3. ΓΑΡΝΕΛΗΣ Μαρίνος του Νικόλαου 101 (Ε)

4. ΓΟΥΛΑΣ Χρήστος του Κωνσταντίνου 96 (Ε)

5. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σπυρίδων του Αλκιβιάδη 94 (Ε)

6. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ Γεώργιος του Νικόλαου 31

Εγγεγραμμένοι 200, εψήφισαν 145, έγκυρα 145, άκυρα 0, λευκά 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ