ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

"Χάλκινη" πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αναστασία Παπαδημητρίου

"Χάλκινη" πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αναστασία Παπαδημητρίου

Με την Αναστασία Παπαδημητρίου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό τραμπολίνο νεανίδων, ολοκληρώθηκε στο Μπακού το 26ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με την Αναστασία Παπαδημητρίου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό τραμπολίνο νεανίδων και τις Αγγελική Καλπαξή / Λυδία Τσακαλίδου να κερδίζουν την 5η θέση στον αντίστοιχο τελικό του συγχρονισμένου νεανίδων, ολοκληρώθηκε στο Μπακού το 26ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο, που επιφύλασσε πρωτόγνωρες διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.

Το φινάλε της διοργάνωσης ήταν ονειρεμένο, καθώς η Αναστασία Παπαδημητρίου εντυπωσίασε στον τελικό του ατομικού νεανίδων και τερμάτισε 3η με 50,720 βαθμούς. Έτσι, η 16χρονη πρωταθλήτρια αποχαιρετά με δύο χάλκινα μετάλλια την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αφού είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό νεανίδων, μαζί με τις συναθλήτριές της στην Εθνική ομάδα (Αγγελική Καλπαξή, Αντωνία Σακελλαρίδου, Λυδία Τσακαλίδου).

Τις δύο πρώτες θέσεις στο ατομικό νεανίδων, μπροστά από την Ελληνίδα εκπρόσωπο, κατέλαβαν οι Λευκορωσίδες Κατσιαρίνα Γιαρσόβα (54,505 β.) και Αλιαξάντρα Σταλιαρόβα (52,255 β.).

Λίγο νωρίτερα, οι Αγγελική Καλπαξή / Λυδία Τσακαλίδου έπαιρναν την ιδιαίτερα τιμητική 5η θέση στον τελικό του συγχρονισμένου τραμπολίνο νεανίδων με 40,025 βαθμούς, διατηρώντας τα κεκτημένα, αφού είχαν προκριθεί με την 5η καλύτερη βαθμολογία. Τα μετάλλια στο αγώνισμα κέρδισαν, κατά σειρά, τα ζευγάρια της Ρωσίας (45,600 β.), της Λευκορωσίας (45,400 β.) και της Γαλλίας (43,200 β.).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τη Δευτέρα (16/04) μέσω Κωνσταντινούπολης και αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 20:45, με την πτήση “TK 1843” της “Turkish Airlines”.

Τα δύο μετάλλια του ελληνικού τραμπολίνο στη διοργάνωση της “Milli Gimnastika Arenası” ανεβάζουν στα τρία την συνολική συγκομιδή της χώρας μας στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, καθώς είχε προηγηθεί το χρυσό του Απόστολου Κουταβά στο ατομικό τραμπολίνο εφήβων, το 2010 στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Συγχαρητήρια από τον Θ. Βασιλειάδη στις Εθνικές ομάδες τραμπολίνο: «Είναι βέβαιο ότι αυτές οι επιτυχίες αποτελούν απλώς την αρχή»

Την σκληρή δουλειά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα των Εθνικών ομάδων τραμπολίνο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού επικρότησε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές, τους γονείς τους, καθώς και όλους όσοι είχαν συμβολή στην επίμονη προσπάθεια που έφερε αυτές τις επιτυχίες.

Το πρώτο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού κύκλου 2017-2020 ολοκληρώθηκε με σπουδαίο απολογισμό, που περιλάμβανε δύο χάλκινα μετάλλια, στο ατομικό νεανίδων από την Αναστασία Παπαδημητρίου και στο ομαδικό νεανίδων από την Εθνική ομάδα (Αγγελική Καλπαξή, Αναστασία Παπαδημητρίου, Αντωνία Σακελλαρίδου, Λυδία Τσακαλίδου), άλλη μία συμμετοχή σε τελικό (5η θέση από τις Αγγελική Καλπαξή / Λυδία Τσακαλίδου στο συγχρονισμένο νεανίδων) και πολλά ακόμη ελπιδοφόρα μηνύματα, όπως η 13η θέση της Λίλας Κασάπογλου στο ατομικό τραμπολίνο γυναικών, η υψηλότερη που έχει λάβει στη «μεγάλη» κατηγορία.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, στους προπονητές και στην ελληνική αποστολή στο Μπακού, στους γονείς των παιδιών και σε όλους τους ανθρώπους του ελληνικού τραμπολίνο συνολικά, για αυτές τις τεράστιες διακρίσεις, που είναι βέβαιο ότι αποτελούν απλώς την αρχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και συμπλήρωσε:

«Τα αποτελέσματα των νεαρών εκπροσώπων μας, δείχνουν ότι το μέλλον του τραμπολίνο στην Ελλάδα είναι πολύ ελπιδοφόρο. Πλέον εκτινασσόμαστε στη διεθνή ελίτ και στο τρίτο Ολυμπιακό άθλημα της Γυμναστικής. Με ελάχιστα μέσα, έχουμε καταφέρει να μπούμε σε τροχιά σπουδαίων επιτυχιών και οι ευθύνες μας γίνονται μεγαλύτερες. Οφείλουμε να βρούμε τους πόρους και τους συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο μας, ώστε να υποστηρίξουμε αυτούς τους ιδιαίτερα ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες όπως τους αξίζει και να σταθούμε ακόμα πιο κοντά τους στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Τους συγχαίρουμε και θα τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ