ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

The 3Gym Concept: Μια πρωτοποριακή διοργάνωση "Γυμναστικής για Όλους"

The 3Gym Concept: Μια πρωτοποριακή διοργάνωση "Γυμναστικής για Όλους"

Μια πρωτοποριακή, ακόμη και για τα παγκόσμια δεδομένα, διοργάνωση θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου, στο Περιστέρι (17.00, Κλειστό γυμναστήριο "Δίδυμα Περιστερίου").

Πρόκειται για το "The 3Gym Concept" όπου θα πάρουν μέρος σωματεία γυμναστικής και κάθε ένα από αυτά καλείται να παρουσιάσει τρία ομαδικά προγράμματα διαφορετικού γυμναστικού αντικειμένου (ενόργανη, ρυθμική, ακροβατική, αεροβική, τραμπολίνο, αισθητική, χορό, rope skipping κλπ.) ή να συνεργαστεί με άλλα και να σχηματίσει μία πλήρη "3Gym" ομάδα.

Παρόλο που δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στη χώρα μας το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και συμμετοχή έχουν δηλώσει 21 ομάδες, οι οποίες έχουν σχηματίσει επτά «3Gym» ομάδες (όπως ονομάζονται) με 290 αθλητές και αθλήτριες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ο χρόνος κάθε προγράμματος θα είναι 2.30 λεπτά και η κάθε ομάδα θα αξιολογηθεί, σε σύνολο και στα τρία διαφορετικά αθλήματα που έχει επιλέξει να παρουσιάσει. Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον σύλλογο που μπορεί να μην έχει δυνατή ομάδα, π.χ., στη ρυθμική, αλλά έχει στην ενόργανη να πάρει μέρος στη διοργάνωση με κάποιον άλλο σύλλογο που καλλιεργεί το άλλο άθλημα ώστε να διεκδικήσουν την διάκριση. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η ευγενής άμιλλα, αλλά και δίνεται η δυνατότητα σε αθλητές που δεν είναι υψηλού επιπέδου να βρεθούν στον ίδιο χώρο με πρωταθλητές και να διδαχτούν από αυτούς.

"Η ιδέα ξεκίνησε και σχεδιάστηκε ως ένα πρόσθετο κίνητρο για τους αθλητές και αθλήτριες των φορέων της γυμναστικής με σκοπό την μεταξύ τους συνεργασία. Το κεντρικό μότο της διοργάνωσης που είναι το «συνεργάσου και έλα να διακριθείς» νομίζω ότι τα λέει όλα. Είναι πολύ σημαντικό παιδιά διαφορετικών φορέων να βρίσκονται μαζί και να διεκδικούν τη διάκριση αλλά και προπονητές να συνεργάζονται ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Τα έπαθλα των ομάδων δεν θα είναι, ως συνήθως το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αλλά θα είναι η χρυσή αγριελιά, η χρυσή πεύκη και η χρυσή δάφνη όπως τα έπαθλα στην Αρχαία Ελλάδα στα Ολύμπια, Πύθια και Ίσθμια. Φέτος, ως πρώτη φορά αυτής της διοργάνωσης θα είναι με μια δοκιμαστική διαδικασία (test event) ώστε να αποκομίσουμε εμπειρίες και εικόνες και να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου», δήλωσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συμεών Σκουτέρης.

Η αξιολόγηση των ομάδων θα γίνει από τριμελείς επιτροπές, ενώ πρόεδρος σε κάθε επιτροπή θα είναι διεθνής κριτής. Ως τελικό αποτέλεσμα θα μετρήσει το άθροισμα και των τριών αποτελεσμάτων από τα αγωνίσματα. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε ταπί 14Χ14, ενώ θα υπάρχουν και δύο χώροι προθέρμανσης. Xορηγοί επικοινωνίας είναι η www.gymnast.gr και η www.focuswebtv.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ