ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στο Καζάν η Εθνική ομάδα

Στο Καζάν η Εθνική ομάδα

Με προορισμό την Ρωσία ταξιδεύουν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Καζάν το διάστημα 5-7 Σεπτεμβρίου.

Για τη Ρωσία αναχώρησαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ανσάμπλ και του ατομικού, που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Καζάν (5-7 Σεπτεμβρίου). Θα είναι το τελευταίο τους αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σμύρνης (22-28 Σεπτεμβρίου).

Την ομάδα ανσάμπλ απαρτίζουν οι αθλήτριες Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Στεφανία Μήτσανα, ενώ στο ατομικό τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη.

Τις αθλήτριες συνοδεύουν η προπονήτρια του ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου, η προπονήτρια του ατομικού Αλίγια Γκαράγεβα, καθώς και οι διεθνείς κριτές Σοφία Μπούρα, Χρύσα Γεωργακάκη.

"Ο στόχος μας στο Καζάν, συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα που δώσαμε πριν από ένα μήνα στην Σόφια, θα είναι να ‘βγάλουμε’ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το τελευταίο διάστημα δουλέψαμε πάνω στην εικόνα μας, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά στο ταπί. Παράλληλα, βέβαια, θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε τα προγράμματά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας τις πτώσεις και τα λάθη. Συνολικά 15 ομάδες θα αγωνιστούν στο Καζάν, όλες οι μεγάλες δυνάμεις θα είναι εκεί και θα πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος", υπογράμμισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Παρασκευή (05/09) με τα δύο πρώτα όργανα του ατομικού (στεφάνι και μπάλα), με την συμμετοχή της Φίλιου και της Αλευρογιάννη.

Το Σάββατο (06/09) οι Ελληνίδες αθλήτριες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στα δύο υπόλοιπα όργανα του ατομικού (κορύνες και κορδέλα). Επίσης, θα γίνει ο σύνθετος αγώνας του ανσάμπλ, όπου η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί διαδοχικά στις 10 κορύνες και στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες.

Την Κυριακή (07/09) θα γίνουν οι τελικοί οργάνων, τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό, με την συμμετοχή των οκτώ καλύτερων του προκριματικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ