ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στη Σόφια η εθνική ανσάμπλ

Στη Σόφια η εθνική ανσάμπλ

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας το σαββατοκύριακο θα λάβουν μέρος η εθνική ανσάμπλ και η Βαρβάρα Φίλιου με την Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο στο ατομικό.

Από τη Βουλγαρία ξεκινά για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μονπελιέ (19-25 Σεπτεμβρίου), στο οποίο θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, καθώς και δύο αθλήτριες του ατομικού θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας (20-21 Αυγούστου), στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη μεγάλη διοργάνωση του ερχόμενου μήνα.

Η εξάδα του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Ευδοκία Λουκάγκου, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή), έχει ήδη συμπληρώσει μια εβδομάδα παρουσίας στην Σόφια, όπου βρίσκεται από την προηγούμενη Δευτέρα (08/08) και πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με την αντίστοιχη βουλγαρική ομάδα.

Στο πλευρό των Ελληνίδων αθλητριών είναι η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου, η χορογράφος Γωγώ Αργύρη, αλλά και η τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα.

Την ελληνική αποστολή θα συμπληρώσουν οι πρωταθλήτριες του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου, Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο, οι οποίες θα μεταβούν την Πέμπτη (18/08) στη βουλγαρική πρωτεύουσα, συνοδευόμενες από την προπονήτρια Νούλη Γιαννιτσοπούλου και τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου.

" Έχουμε δουλέψει πολύ τους τελευταίους μήνες και συνεχίζουμε, με αυτοσυγκράτηση αλλά και με πίστη. Τα παιδιά είναι πολύ συνεργάσιμα, έχουν κατανοήσει ότι υπάρχει μπροστά μας ένας πολύ μεγάλος στόχος και έχουν μπει στην σωστή δυναμική. Είναι μια νέα ομάδα, που ωριμάζει σταδιακά και έχει πείσμα για να πετύχει. Ευτυχώς δεν έχουμε τραυματισμούς, παρά μόνο μικροενοχλήσεις που έχουν να κάνουν με την καταπόνηση λόγω της εντατικής προπόνησης", τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου, η οποία σχολίασε επίσης το προπονητικό καμπ Βουλγαρίας - Ελλάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη:

" Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία, που είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Από την πρώτη στιγμή τα κορίτσια προσαρμόστηκαν χωρίς πρόβλημα και νιώθουν πολύ οικεία εδώ. Ασφαλώς βοηθά ιδιαίτερα η παρουσία της Καμέλια Ντουνάβσκα στο πλευρό μας. Αυτό το καμπ θα ωφελήσει σημαντικά την ομάδα".

Τέλος, αναφερόμενη στη διοργάνωση του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, η κα. Παπαδοπούλου δήλωσε: " Θέλουμε να φανεί μέσα στον αγώνα η δουλειά των κοριτσιών και να αφήσουμε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Αυτό θα είναι για μας το προτελευταίο επίσημο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού θα πάρουμε μέρος και στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο του Τελ Αβίβ, στις 26-27 Αυγούστου".

Στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας έχουν δηλώσει συμμετοχή 13 ομάδες ανσάμπλ (Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ιαπωνία, Ελβετία, Γερμανία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αίγυπτος και Ελλάδα), καθώς και αθλήτριες του ατομικού από συνολικά 25 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 20 Αυγούστου

15:30 - 16:10: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): 5 Μπάλες

16:10 - 18:10: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Στεφάνι και Μπάλα

18:30 - 19:10: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): 3 Κορδέλες / 2 Στεφάνια

19:10 - 21:10: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Κορύνες και Κορδέλα

Κυριακή 21 Αυγούστου

16:10 - 16:40: Ανσάμπλ (Τελικοί οργάνων): 5 Μπάλες

16:40 - 17:25: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Στεφάνι

17:25 - 17:50: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Μπάλα

17:50 - 18:20: Ανσάμπλ (Τελικοί οργάνων): 3 Κορδέλες / 2 Στεφάνια

18:20 - 18:45: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Κορύνες

18:45 - 19:10: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Κορδέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ