ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στη Βουλγαρία για προετοιμασία το ανσάμπλ

Στη Βουλγαρία για προετοιμασία το ανσάμπλ

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, θα βρεθεί το ελληνικό ανσάμπλ, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που θα διεξαχθεί 16-26 Ιουλίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής ξεκινά από τη Σόφια για το ελληνικό ανσάμπλ, που θα πραγματοποιήσει δεκαήμερη προετοιμασία στη βουλγαρική πρωτεύουσα από τις 16 έως τις 26 Ιουλίου, με το βλέμμα στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, που θα ακολουθήσει σε περίπου ενάμιση μήνα στο Πέζαρο της Ιταλίας (30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου).

Η ελληνική ομάδα (Χρύσα Μουτάφη, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη), μαζί με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα και τον δάσκαλο μπαλέτου Γιώργο Παπαθανασίου, αναχωρεί αύριο (Κυριακή 16/07) για την Σόφια, όπου θα προπονείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της εθνικής Βουλγαρίας, στο πλευρό των αθλητριών που εκπροσωπούν μία από τις σπουδαιότερες σχολές της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής.

"Αυτή η προετοιμασία στην Σόφια θα μας βοηθήσει αρκετά. Θα είναι πολύ καλό για τα κορίτσια το να αλλάξουν παραστάσεις, να προπονούνται δίπλα σε μία πολύ σπουδαία ομάδα και να παίρνουν ερεθίσματα από αυτήν, ώστε να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους", δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα.

"Μετά το γκραν πρι του Χολόν κάναμε κάποιες βελτιώσεις στο πρόγραμμα με τις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια. Επιστρέψαμε στην αρχική μας χορογραφία για να ανεβάσουμε τον δείκτη δυσκολίας και περιμένουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια, προχωράμε χωρίς αλλαγές. Κατά την παραμονή μας στην Σόφια θα δώσουμε ένα αγωνιστικό τεστ με την εθνική Βουλγαρίας και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά".

Το προπονητικό καμπ της Βουλγαρίας έρχεται ένα μήνα μετά το επίσημο ντεμπούτο της νεανικής ελληνικής ομάδας στο Χολόν του Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία αγωνιστική εμφάνιση, στο παγκόσμιο κύπελλο του Καζάν στα μέσα Αυγούστου, αποτελώντας την πρόβα τζενεράλε ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ