ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πιο κοντά στο Ρίο η Φίλιου

Πιο κοντά στο Ρίο η Φίλιου
FIG, AV. DE LA GARE 12, 1003 SWITZERLAND, +41 21 321 5510, [email protected], WWW.FIG-PHOTOS.COM

Η Βαρβάρα Φίλιου εντυπωσίασε και στις κορύνες και προκρίθηκε στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Στουτγάρδης. (VIDEOS)

Ακόμα καλύτερη από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε η Βαρβάρα Φίλιου στο τρίτο από τα τέσσερα σκέλη του γενικού προκριματικού αγώνα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Στουτγάρδης (7-13 Σεπτεμβρίου). Έτσι, εξασφάλισε από τώρα την παρουσία της στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στον οποίο θα διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση.

Η Φίλιου συγκέντρωσε 17,366 βαθμούς στο πρόγραμμά της στις κορύνες, την έως τώρα υψηλότερη βαθμολογία της στη διοργάνωση, εντυπωσιάζοντας τους κριτές και το κοινό. Μέχρι στιγμής είναι 6η στο συγκεκριμένο όργανο μεταξύ 48 αθλητριών και έχει ελπίδες εισόδου στην προνομιούχο οκτάδα, που θα προκύψει αύριο (Πέμπτη 10/09).

Παράλληλα, στο σύνθετο ατομικό έχει φτάσει τους 52,032 βαθμούς και είναι 12η μεταξύ των αθλητριών που έχουν αγωνιστεί και στα τρία όργανα. Για την πρόκριση στην 24άδα του τελικού υπολογίζονται οι τρεις καλύτεροι βαθμοί κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα, πράγμα που σημαίνει ότι -ανεξάρτητα από την αυριανή της εμφάνιση στην κορδέλα- η Βαρβάρα Φίλιου θα βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα στις 24 φιναλίστ, οι οποίες την Παρασκευή (11/09) θα αγωνιστούν στον τελικό του σύνθετου ατομικού και θα διεκδικήσουν 15 Ολυμπιακά εισιτήρια για λογαριασμό της χώρας τους.

Δείτε το πρόγραμμα της Φίλιου στις κορύνες

Εξάλλου, η Κορίνα Αλευρογιάννη πήρε 15,216 βαθμούς στις κορύνες, επίδοση που τη φέρνει προσωρινά στην 32η θέση του οργάνου, ενώ στο σύνθετο ατομικό βρίσκεται στην 47η θέση με 45,348 βαθμούς.

Αύριο (Πέμπτη 10/09, 11:00 - 19:20 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο και τελευταίο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα, με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στην κορδέλα.

Παράλληλα, θα προκύψουν οι 8 φιναλίστ στις κορύνες και στην κορδέλα, που λίγο αργότερα θα αγωνιστούν στους αντίστοιχους τελικούς (21:00 - 22:00 ώρα Ελλάδας), όπως βέβαια και οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού.

Στην Στουτγάρδη βρίσκεται από σήμερα (Τετάρτη 09/09) και η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ, αποτελούμενη από τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, τις οποίες συνοδεύουν στη γερμανική πόλη η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου και η συνεργάτιδά της Ελένη Χρονοπούλου. Τα αγωνίσματα του ανσάμπλ θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (12-13/09).

Δείτε το πρόγραμμα της Αλευρογιάννη στις κορύνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ