ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μετρούν αντίστροφα για το Πέζαρο τα κορίτσια της ρυθμικής

Μετρούν αντίστροφα για το Πέζαρο τα κορίτσια της ρυθμικής

Το μέλλον της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής ξεκινά από το Πέζαρο της Ιταλίας και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου (30/8 - 3/9).

Το μέλλον της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής ξεκινά από το Πέζαρο της Ιταλίας και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου (30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου), που θα ανοίξει τον δρόμο για το «Τόκιο 2020».

Μετά την επίσημη ονομαστική δήλωση, οι αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα σε ανσάμπλ και ατομικό, έχουν πλέον μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς.

Η πεντάδα που θα αγωνιστεί στο ανσάμπλ με το εθνόσημο στο μανίκι θα αποτελείται από τις Χρύσα Μουτάφη, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου και Ζωή Ντίτσιου, σύνθεση που ήταν ίδια και στα αγωνιστικά τεστ του τελευταίου διμήνου.

Στο ατομικό, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο ταπί της “Adriatic Arena” οι Ελένη Κελαϊδίτη και Κατερίνα Δερβίση, όπως και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Μαΐου στη Βουδαπέστη.

Όλες οι παραπάνω Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα κάνουν το ντεμπούτο τους σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, στοιχείο το οποίο καταδεικνύει τη νεαρή ηλικία τους, αλλά και τον ορίζοντα αρκετών ετών που ανοίγεται μπροστά τους, με σκέψεις και όνειρα που φτάνουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το φετινό «βάπτισμα του πυρός», άλλωστε, θα αποτελέσει απλώς την εισαγωγή ενόψει των πολύ σημαντικότερων παγκόσμιων πρωταθλημάτων που θα ακολουθήσουν, το 2018 στην Σόφια και το 2019 στο Μπακού, μέσα από τα οποία θα ξεκινήσει και θα κορυφωθεί αντίστοιχα η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στο 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του Πέζαρο έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 259 αθλήτριες από 51 χώρες, με 91 εκπροσώπους του ατομικού και 29 ομάδες ανσάμπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ