ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μέλος της παγκόσμιας ελίτ η Ελένη Κελαϊδίτη στο Πέζαρο

Μέλος της παγκόσμιας ελίτ η Ελένη Κελαϊδίτη στο Πέζαρο

Πλάι στις υπόλοιπες κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη θα αγωνιστεί η Ελένη Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου ατομικού (Παρασκευή 01/09), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο.

Πλάι στις υπόλοιπες κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη θα αγωνιστεί η Ελένη Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου ατομικού (Παρασκευή 01/09), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο, αφού στην πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό κατάφερε να μπει στο "τοπ 12" και να επιβεβαιώσει ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Παράλληλα, η 17χρονη πρωταθλήτρια έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό, μένοντας οριακά εκτός προνομιούχου οκτάδας στις κορύνες.

Η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα θα είναι παρούσα στον τελικό του σύνθετου ατομικού ως μέλος της παγκόσμιας ελίτ, καθώς κατέκτησε τη 12η θέση στον προκριματικό με 63,200 βαθμούς και έτσι απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο γκρουπ των κορυφαίων (Παρασκευή 01/09, 19:15 - 22:00 ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα θα συμμετάσχουν οι αθλήτριες που τερμάτισαν στις θέσεις 13-24 του προκριματικού.

Μάλιστα, η Ελληνίδα εκπρόσωπος άγγιξε έναν διπλό θρίαμβο, καθώς έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδό της στον τελικό του προγράμματος με τις κορύνες (10η με 16,450 βαθμούς).

Μία μικρή πτώση στην κατά τα άλλα εκπληκτική εκτέλεσή της, της στέρησε τη δυνατότητα να πάρει πάνω από 17,000 β. και μαζί το εισιτήριο για την οκτάδα του αποψινού τελικού, στον οποίο θα δηλωθεί πάντως ως 2η αναπληρωματική.

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Κελαϊδίτη και στην κορδέλα, όπου κατέλαβε τη 12η θέση με 15,250 βαθμούς (εκτός οκτάδας για 0,400 β.), σ’ ένα όργανο όπου δόθηκαν αισθητά χαμηλότερες βαθμολογίες.

Στο Πέζαρο βρίσκονται από σήμερα (Πέμπτη 31/08) και τα κορίτσια του ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Μαριάννα Μανδέλλου, Αναστασία Δογραμματζή, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη), που θα ανέβουν στο ταπί το Σάββατο (02/09), για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια.

Το 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής είναι το πρώτο στα χρονικά που φιλοξενείται επί ιταλικού εδάφους, αλλά και το πρώτο του νέου Ολυμπιακού κύκλου, αποτελώντας ένα αρχικό δείγμα γραφής ενόψει των κρισιμότερων αντίστοιχων διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν το 2018 στην Σόφια και του 2019 στο Μπακού, από όπου θα ξεκινήσει και θα κορυφωθεί, κατά σειρά, η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ