ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ξανά "χάλκινα" τα κορίτσια του ανσάμπλ στο Χολόν

Ξανά "χάλκινα" τα κορίτσια του ανσάμπλ στο Χολόν

Με άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό με τα 5 στεφάνια, ολοκλήρωσε το ελληνικό ανσάμπλ την επιτυχημένη παρουσία του στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής του Χολόν.

Με άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό με τα 5 στεφάνια, ολοκλήρωσε το ελληνικό ανσάμπλ την επιτυχημένη παρουσία του στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής του Χολόν, όπου έδωσε τον πρώτο του φετινό αγώνα εκτός των συνόρων, αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μία ημέρα μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον σύνθετο αγώνα, η νεανική ελληνική ομάδα (Χρύσα Μουτάφη, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου, αναπληρωματική: Μυρτώ Αθανασουλάκη) έδειξε ξανά, στους επιμέρους τελικούς οργάνων, ότι διαθέτει αρετές και ότι ο χρόνος θα δουλέψει προς όφελός της.

Στα 5 στεφάνια, οι ανερχόμενες Ελληνίδες πρωταθλήτριες κέρδισαν την 3η θέση με 16,500 βαθμούς, πίσω από τις Ρωσία (18,300 β.) και Λευκορωσία (17,750 β.), αλλά και το θερμό χειροκρότημα των Ισραηλινών θεατών για τη γεμάτη ζωντάνια εκτέλεσή τους, σε πρόγραμμα με μουσική υπόκρουση το "Πέταγμα της Μέλισσας" του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

Αντίθετα, στον δεύτερο τελικό της ημέρας, στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, τα κορίτσια της Ιρίνα Ιλίεβα κατέλαβαν την 4η θέση, αφού συγκέντρωσαν 15,450 βαθμούς υπό τους ήχους του "Stanga" των Σάγκι Αμπιτμπούλ - Γκάι Χαλίβα. Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά οι Ρωσία (18,950 β.), Λευκορωσία (17,950 β.) και Ουγγαρία (16,700 β.), με την ελληνική ομάδα να σημειώνει πάντως βαθμολογική άνοδο συγκριτικά με τον προκριματικό της Παρασκευής (23/06), στον οποίο είχε πάρει 15,300 β..

Η διοργάνωση της ισραηλινής πόλης αποτέλεσε το επίσημο «βάπτισμα του πυρός» για την ανανεωμένη Εθνική, για την οποία θα ακολουθήσει ένα καμπ προετοιμασίας στη Βουλγαρία τον ερχόμενο μήνα, καθώς και η πρόβα τζενεράλε στο παγκόσμιο κύπελλο του Καζάν στα μέσα Αυγούστου, με το βλέμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο (30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου), εκεί όπου θα κληθεί να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ