ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εξαιρετική πρεμιέρα για τη Φίλιου στο Παγκόσμιο

Εξαιρετική πρεμιέρα για τη Φίλιου στο Παγκόσμιο

Η Βαρβάρα Φίλιου εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμα της στο στεφάνι και βρίσκεται στην 5η θέση με 15.666 βαθμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής. (VIDEO)

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η Βαρβάρα Φίλιου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Στουτγάρδης (7-13 Σεπτεμβρίου), στο οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση.

Στην πρώτη από τις τέσσερις ημέρες του γενικού προκριματικού αγώνα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού συγκέντρωσε 17,316 βαθμούς στο στεφάνι και μέχρι στιγμής είναι 5η στο συγκεκριμένο όργανο μεταξύ 48 αθλητριών, έχοντας πιθανότητες εισόδου στην οκτάδα των φιναλίστ, καθώς και 10η στο σύνθετο ατομικό μεταξύ 102 αθλητριών.

Από την πλευρά της, η Κορίνα Αλευρογιάννη πήρε 15,666 βαθμούς στο στεφάνι, που τη φέρνουν προσωρινά στην 23η θέση του οργάνου και στην 44η θέση του σύνθετου ατομικού.

Αύριο (Τρίτη 08/09, 11:00 - 17:25 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα, με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στην μπάλα.

Παράλληλα, θα προκύψουν οι οκτώ φιναλίστ του στεφανιού και της μπάλας, που λίγο αργότερα θα αγωνιστούν στους αντίστοιχους τελικούς (21:00 - 22:00 ώρα Ελλάδας).

Μεγάλος στόχος της Βαρβάρας Φίλιου είναι να περάσει αρχικά στην 24άδα των φιναλίστ του σύνθετου ατομικού (υπολογίζονται οι τρεις καλύτεροι βαθμοί κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα) και κατόπιν, στον τελικό της Παρασκευής (11/09), να τερματίσει στο «τοπ 15», ώστε να κερδίσει για λογαριασμό της Ελλάδας την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Το πρόγραμμα της Βαρβάρας Φίλιου στο στεφάνι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ